Reviews over Autoverhuurders


  Ga niet in zee met CarFlexi

  Review over Car Flexi

  Een auto gehuurd via CarFlexi. De overeenkomst wordt mij via mail doorgestuurd in keurig Nederlands en met een totaalprijs van € 474,95 (eigenrisicobescherming inbegrepen). Ik betaalde een voorschot van € 173,95. Aangekomen in Sevilla moest ik de huurauto afhalen bij OKMobility. De lokale bediende liet me verstaan dat ik € 616 diende te betalen (verzekering inbegrepen) en dat er geen rekening werd gehouden met het reeds betaalde voorschot. M.a.w. deze huurauto heeft me geen € 474,95 euro gekost maar € 789,95. Eens ter plaatse in mijn vakantieverblijf heb ik meteen contact gezocht met CarFlexi. Via mail lukte dit plotseling enkel in het Engels en vond men dat alles correct was verlopen. Eens thuis vond ik een telefoonnummer en nam ik opnieuw contact op. Het gesprek kon enkel gevoerd worden in het Engels en de vertegenwoordiger hield voet bij stuk dat volgens hen alles correct verlopen was. Moraal van het verhaal, ze zijn niet eerlijk tegenover de klant en de klant (ik dus) is nogal wat geld kwijt.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geen eerlijke overeenkomst met de klant

  Policy misuse to not pay refun

  Review over CarTrawler Car Rental

  Company steals your money
  Booking Ref: ES817563830
  Case Ref: 01933287

  Loss of 304,11 euros and 8 hours of my holiday due to this company. Rental DOLLAR could not read my credit card with sufficient funds (unreadable)

  Because evidence provided contained a different name of driver than creditcard refund is denied. This is not reflecting what happend at all at the rental place and Cartrawler is hiding behind policy to not pay me back.

  Never with this company again.

  Zwakke punten
  Fine print terms and conditions
  No refund and cancellation
  No investigation on brokers side
  Misuse of policy
  Weak customer service team (emails in wrong language, talking to wall feeling)

  For me this company is nothing but a third party broker that takes money with no intention of providing service other than the cartrawler software solution. Weak and sad.

  Mafia is still alive in Sicily

  Review over Sicily By Car

  The mafia is still alive in Sicily, this company is a prime example of it. Can't get the car, employee at the desk refuses to cancel the reservation, she says we have to call a phone number. She deliberately mislead us by providing invalid phone numbers, and the client service uses bad faith and refuses to provide any refund. A scandal, just avoid this company.

  Zwakke punten
  Thieves

  Heel veel verborgen kosten

  Review over Adrem

  Op de website stond dat ik een busje kon huren voor €23,45. De uiteindelijke factuur is 3 keer zo hoog uitgevallen, door alle verplichte extra's waar je niet onderuit kon, met zo'n 30 km met de bus gereden te hebben.

  Ten eerste worden alle prijzen ex btw vermeld, dit is verboden, maar daar hebben ze blijkbaar maling aan.
  Daarnaast is het volgens adrem niet mogelijk om de bus te huren voor een dagdeel op zaterdag, terwijl dit er wel op vermeld staat, hierdoor wordt de prijs direct hoger.
  Als klap op de vuurpijl wordt je verplicht om voor €17 je eigen risico te 'verlagen' tot €750! Hier kun je niet onderuit...

  Ik raad iedereen af om hier te huren, doe mij maar een bedrijf die gewoon eerlijk is over de prijs die het rekent aan zijn klanten.

  Sterke punten
  Ze hebben busjes om te huren

  Zwakke punten
  Verborgen kosten
  Verplichte een duurdere auto / langere tijd huren
  Verplichte eigen risico 'verlaging'
  Ex btw prijzen op de website, waardoor alles 21% duurder uitvalt

  Schandalige oplichters

  Review over OK Rent a Car

  Geboekt via Booking.com met verzekering. Aangekomen op vliegveld auto op gehaald. Althans eerst werden we bijna gedwongen om een extra verzekering af te sluiten. Dit ging op een zeer dwingende en agressieve manier. Uiteindelijk niet afgesloten ivm de reeds afgesloten verzekering via Booking.com
  1700 euro borg geblokkeerd op onze creditcard. Auto was netjes en samen met verhuurder bekeken. Klein plekje op bumper welke genoteerd is. Daarna een 20 tal minuten gewacht in de auto omdat men de auto's die erom heen stonden niet weg wilde halen. Tank leeg (actieradius 62 km) en geen uitleg hoe van het terrein weg te komen. Het enige wat er af kon was dat we crazy waren géén verzekering bij hem te hebben afgesloten. Ook was de auto niet echt schoon.

  Bij terugkomst de auto goed schoon laten maken en daarna ingeleverd. Ook teveel brandstof terug gedaan om maar géén gezeur te hebben. Dat terug geven was echt te bizar voor woorden. Ik weet 100 procent zeker dat er géén schade door ons is gemaakt maar de meneer van OK mobility liep meteen naar de verste voordeur en zag een kras! Deze heeft hij in een split second gemaakt met de plastic hanger van de contactsleutel. Ik moest 4 keer kijken om iets te zien en kon het grote deel weg vegen met mijn vinger....... ze hebben 700 euro afgeschreven van mijn creditcard. Ware oplichters welke opgepakt zouden moeten worden.

  Sterke punten
  Géén

  Zwakke punten
  Oplichters

  Site ERROR?? GELD KWIJT!!

  Review over DoYouSpain

  Meer malen bij DYS gehuurd zonder problemen.
  Vorige week (21.32 uur volgens DYS) een auto geboekt (nog 2x zo duur maar was niet anders) voor:
  GERONA ophalen Dag A 15.00 uur – retour Dag B 14.30.
  Zagen nog op tijd dat de tijden beiden waren veranderd in 10.00 uur.
  Met VISA 835 euro betaald (21.33.46 uur).
  Na enkele minuten voucher binnen (21.38 uur):
  ALICANTE (600 km verder) en ophalen en brengen 10.00 uur.
  Wij in paniek. Geprobeerd te wijzigen/cancelen (21.52 uur). Maar lukte niet. Was non-refundable.
  VISA gebeld (21.54 uur) die kunnen ook niks omdat ze altijd garant staan voor betalingen.
  Teruggebladerd. Staat op de site: “There was an ERROR. Sorry for the inconvenience”. Wel met de juiste boekingsgegevens. Screenshot gemaakt en meegestuurd (ja maar die is van 22.05. Ja duh)
  3x geprobeerd te bellen maar wordt niet opgenomen en sta je in de wacht (dag 12,50)
  Diverse mails gestuurd maar kan niets aan gedaan worden (we kunnen wel naar de maan en terug). Het bedrijf in Alicante (OK Mobility) zit niet in Gerona. Dus. Maar ze doen er wel zaken mee gezien de foute boeking!
  OK Mobility gebeld. Was begrijpend en meewerkend en vond teruggave niet erg. Maar DYS heeft het beheer over het geld dus zij kunnen niks.
  DYS adviseerde uiteindelijk om maar de vlucht om te boeken……. Ofwel 600 km verder dan waar we moeten zijn.
  Riekt naar oplichting. Je kan natuurlijk je eigen ERROR creëren en cashen?? Ga kijken wat de Rechtsbijstand kan.
  Nog wat voorbeelden van reacties (van Trustpilot) hieronder (heb het onbereikbaar zijn maar weggelaten):
  KLAAS ALBERT HOFSTRA - Voortaan weer boeken bij een goede brooker als Easyterra of Discovercars
  ERIK HOLLAND - Door een technische storing op hun website, (….) bleek er achteraf alsnog een dubbele boeking van de creditcard te zijn afgeschreven!!
  ASTRID VAN KRIEKEN - foutje gemaakt met de terugbrengtijd, maar kan dit niet meer wijzigen. Pas op met boeken op deze site . Voor je het weet staat alles terug op de standaardwaarden en zit je eraan vast

  @Lydia: maybe you should translate the above. Then you can read that I made a correct booking but received a wrong "product" due to an ERROR on your site. If it had just gone well, you wouldn't have heard me. We are really not that stupid to choose both the place and both times wrong!! All other times it always went well so we're not doing this for the first time

  18-06-2022:
  En dan vandaag het gore lef hebben een mail te sturen voor het afsluiten van een verzekering voor een auto die ik niet ga halen (600 km verder) door een ERROR op hun site!!

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Dat ik 835 euro kwijt ben door een ERROR op hun site en zij star vol blijven houden dat ik geen geld terug krijg of de huur omgezet kan worden. Bellen heeft geen zin en op review en mails telkens hetzelfde antwoord

  Sunny cars onverwachte kosten

  Review over SunnyCars

  Sunny cars heeft als verkooppunt dat zij transparant zijn en geen onverwachte kosten in rekening brengen. Helaas is dat niet waar gebleken. Mijn ervaring in mei 2022 op Mallorca is dat ze toch extra kosten in rekening brengen voor het "te vroeg" inleveren van de auto. Dit terwijl de tijden vooraf duidelijk waren gemeld en op de factuur stonden weergegeven. Inhoudelijke reactie van Sunny cars: Geen. Dus ben gewaarschuwd. Ook Sunny cars brengt extra kosten in rekening.

  de soap die Hertz heet...

  Review over Hertz

  Ik probeerde in contact te komen met Hertz Dublin omdat ik iets in de huurauto had laten liggen. Alle mogelijkheden die de site biedt om in contact te komen met Hertz werken niet: mailformulier geeft, nadat je alle gegevens hebt ingevuld de boodschap: sorry maar we kunnen uw bericht niet versturen, stuur een mail...chat geeft telefoonnummer in Ierland dat "out of order" is en mail adres dat niet bestaat, telefoonnummer in Nederland dat bijna geheel uit keuzemenu's bestaat. Kies je de klantenservice dan krijg je weer eindeloze menu's die je alleen maar naar de site verwijzen.
  Uiteindelijk kies je maar een menu wat er niets mee te maken hebt om maar iemand aan de lijn te krijgen en dat blijkt dan een zeer behulpzame jongen te zijn die, al hoewel hij over schademeldingen gaat, moeite doet en je doorverbind met Dublin. Ondertussen ben je wel 2 uur verder en heb je de eerste reclamemail van hertz al in je mail....gggrrrr

  Sterke punten
  prima auto

  Zwakke punten
  bereikbaarheid en service

  ONTRANSPARANT & SCHEINHEILIG

  Review over Amcar Autoverhuur

  Super ontransparant, allemaal verborgen kosten. Bus gehuurd voor 56 euro. Krijg een factuur van 100 euro. Aan de telefoon krijg ik te 3x te horen, oh ja dat HAD mijn collega je moeten vertellen. OH ja dat HAD mijn collega je ook moeten vertellen. OH JA DAT HAD mijn collega je ook moeten vertellen. OH JA DAT STOND IN DE KLEINE LETTERTJES. GA HIER NIET HUREN JE WORD KEIHARD GENAAID. Niet eens één ster waard.

  Schandalig

  Review over Greenwheels

  Schandalige klantenservice ervaring bij Greenwheels... Ga nooit meer gebruik maken van dit bedrijf.

  Zwakke punten
  klantenservice
  kosten
  alles?

  Top club, alles perfect gerege

  Review over BusterRent

  Voor maandag een grote bus gehuurd, bleek op zaterdag dat mijn sjouw maat door zijn rug was gegaan. Op zondag nog met deze mensen contact gehad en de bus een extra dag (dinsdag) gehuurd! Gedurende maandag bleek alles goed te gaan en dus was de bus niet meer nodig op dinsdag.... in de maandag middag gebeld en de bus geannuleerd voor dinsdag. Top geregeld (wel flexibele annulering verzekering afsluiten)

  Oplichting of niet?

  Review over Goldcar

  Kijk uit met dit bedrijf. Auto geboekt echter geboekte auto was er niet. Ging om Citroen DS3. Hij had een Fiat500 voor ons. Een veel kleinere auto waar onze bagage niet in past. Na een heftige discussie waren onze keuzes beperkt tot: Of de 500 accepteren, of een upgrade naar een C3 of Geen auto met verlies van betaling bij reservering. Je hebt geen keus anders dan de upgrade te betalen....in mijn beleving Oplichting. Op ons vakantie adres hoorde ik vergelijkbare verhalen van vakantiegangers. Voor mij NOOIT meer goldcar

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  ze gebruiken goedkope boekingen om je op te lichten.

  geen weekendservice

  Review over SternRent

  Niet open op zaterdag, niet open op zondag...
  als je een bus nodig hebt op vrijdag tot in de nacht, dan zit je dus gebonden aan 3 dagen huur !!
  Simpele sleutelbrievenbus zou een hoop oplossen...

  Sterke punten
  Redelijk goedkoop

  Zwakke punten
  Geen weekendservice.

  Ontevreden klant

  Review over EuropCar

  Autohuur Europcar
  In maart 2022 een auto gereserveerd in Guyaguil (Ecuador) na een lange reis bleek de auto niet beschikbaar maar wel een kleinere. Niet handig als je met z'n vijven bent waarvan twee boven de 1,90 m. Men sprak niet of nauwelijks Engels dus liep het gesprek via de telefoon met iemand die wel een beetje Engels kon spreken. Afgesproken dat de gereserveerde auto er de volgende ochtend zou zijn. Dat was het geval maar wel een oude uitvoering met ruim 166000 km op de teller. Na twee dagen reizen heb ik per mail een klacht ingediend. De auto maakte rare bijgeluiden, met weinig vermogen wat gevaarlijk was in de bergen. De gehuurde navigatie ging al naar een dag kapot en was niet meer aan het raam te bevestigen (slijtage?). De klacht zou worden doorgestuurd naar Guayaguil waar ik de auto ook weer zou inleveren. Dat was dus niet het geval. Ook bleek dat indien je geen gebruik maakt van de tol badge je alle bonnetjes moet bewaren. Staat wel ergens beschreven maar was niet duidelijk gemaakt tijdens de overdracht. Geen Engels!. Als compensatie hoefde ik geen benzine bij te betalen hij zat iets onder het streepje. Kosten 5 dollar. Ik hoefde geen boete te betalen omdat ik geen bonnetjes meer had. Wel alle tolwegen betaald. Kost practisch niets. En de schade aan de navigatie hoefde ik niet te betalen. Logisch die was in dezelfde staat als de auto.
  Helaas moest ik wel akkoord gaan daar onze vlucht naar Nederland bijna vertrok.
  Kortom slechte informatie, zeer gebrekkig Engels op een internationale luchthaven maar bovenal de staat van de auto + aantal kilometers. Op de site wordt aangegeven dat de fleet regelmatig wordt vernieuwd. Wel dat geldt niet voor deze auto. Eerst niet beschikbaar en dan moet je met zo'n barrel onderweg. Er was geen alternatief.
  Zeer slechte ervaring met Europcar. Denk na voor je met hun in zee gaat. Ik nooit meer.

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Nakomen van afspraken. Engelse taal meer dan gebrekkig. En wat het meest irriteerde een oude auto met 166000 km verhuren en op de site aangeven dat deze regelmatig wordt vernieuwd.

  Bar slecht

  Review over DoYouSpain

  Wat een hoop leugens!
  We hadden niet de ons beloofde, gereserveerde wagen, 3 klasses lager.
  We moesten ineens bovenop de 'wij zijn de gooedkoopste prijs' een verzekering voor de wagen betalen, deze zat dus niet mee inbegrepen in de gecommuniceerde prijs.
  Doyouspain jullie zijn bedriegers!

  Zwakke punten
  liegen en bedriegen en misbruik maken

  Intimidatie

  Review over Centauro

  Wij hebben een auto gehuurd via Ryanair. Bij aankomst in Rome bleek dat we opgehaald werden door een bus van de maatschappij. Deze was heel moeilijk te vinden. Uiteindelijk aangekomen bij dd verhuurder. Dit was een stuk van de AirPort af.
  Ook wij werden intimiderend behandeld om een extra verzekering af te sluiten.
  Niet gedaan. Verder geen vervelende dingen bij het terugbrengen.
  Nu een paar weken later wordt er 50 euro afgeschreven.
  Zouden administratie kosten zijn van een bekeuring. De bekeuring zelf niet gezien.
  Krijg die 50 euro maar eens teruggeboekt….

  Sterke punten
  Geen!!!

  Zwakke punten
  Intimidatie
  Agressieve verkoop.

  Verschrikkelijk slecht, waarsc

  Review over Vip Cars

  Zeer slechte maatschappij, heel oneerlijke praktijken, proberen elke verantwoordelijkheid af te schuiven. Geen hulp bij een probleem van een lekke band, veel geld zonder reden afgehouden van onze visakaart. Erg onbetrouwbaar. Nooit meer!

  Absolute criminelen

  Review over Vip Cars

  Absolute criminelen. Ze vragen een waanzinnige waaborg van 2000 euro, via je creditcard!!! waarvan ze nadien op eigen houtje zomaar een bedrag inhouden. Wij gaan eerstdaags klacht neerleggen. Afblijven hiervan, ongehoord!!!!

  Zwakke punten
  Wanpraktijken

  astonished

  Review over Centauro

  i have been vip at centauro for 10 years and suddenly they have charged me 250euro for a scratch underside of front bumper . IT was there bfore but probably not indicated in their sum up of the many scratches on that already worn out car upon take up .I have behaved as loyal good customer for years and they have not given a positive reply to my complaint afterwards . THis is probably because of their own bureaucracy or new policy .Stupid on their side since now Centauro never again .They are destroying their marketshare of good loyal well behaving regular customers

  THIEVES. STAY AWAY from them.

  Review over Sicily By Car

  PLEASE READ THIS REVIEW. It will save you money and headache.

  STAY AWAY from Sicily by Car. I rented a car for 1 day in Firenze, and during pickup there was no one to do the walk around, only one employee at the counter. I went to the parking lot to pick up the car and noticed a small dent in the left front mudguard. The dent was shown in report in a very similar position. I didn’t bother and drove away. Upon car return, the employee noted the car plate and seemed to know exactly what to look for. He went straight to that small damage and said it wasn’t there before.
  I was shocked because I knew it was an existing damage.

  Anyway, I filed a report explaining the situation, but obviously they never read my report. I called them a dozen times, but nobody answered the phone. I sent an email to customer service, but no reply. Only after complaining on Facebook, they came back to me saying that because I haven’t bought their insurance, they would charge me for that pre-existing damage.

  The amount was an outrageous EUR 475.00 (!!!). I was stolen without the right to appeal.

  Obviously, I will never rent a car from Sicily by Car ever again, nor anyone else from my company. They are BLACKLISTED!

  They attract customers with a low rental price, but if you don’t buy their additional insurance they make undue charges on your credit card for pre-existing damages, and there is nothing you can do about it.

  Update: A few days later, they made another charge on my credit card without any explanation. I had to block my credit card. Unbelievable and unacceptable!

  Sterke punten
  NONE

  Zwakke punten
  Undue charges without notice and without explanation. Thieves!!!!

  Disregard for child safety

  Review over Greenwheels

  Disregard for child safety- Total lack of compassion!
  I got fined €25 for a dirty car due to the car being coved in dog hair. Problem is that I don’t even own a dog! When I contact the company explain that I don’t have a dog and the day we rented the car my toddler was being very difficult and getting her safely secured into her car seat and to get her to stop crying was a higher priority to me then the dog hair, they don’t care and are make me pay a fine for someone else mess.

  Their system is flawed. If someone has enough proof that they weren’t responsible for the mess/ damage in the car it shouldn’t be up to them to have to pay for it. In this case not even owing a dog. I hate when companies are all just about making money. My child’s safety was more important to me in this situation. If you have ever been in the car with a scream baby/toddler you know that dog hair is the last thing on your mind. Greenwheels could only respond to me with “well you should of reported it”. Super disappointed in how they handled this

  Zwakke punten
  Customer service!!!

  Auto gehuurd april 2022 AirAuto Car rental. Portugal Niet Huren Hier!

  Review over Air Auto

  In nederland besproken met volledige verzekering. Bij aankomst blijkt dat we er nog extra voor moeten bij betalen. 170 Euro of een zogenaamde borg van 1000 Euro. Anders geen auto.
  Bij inleveren blijkt dat als je voor 8 uur je auto inlevert nog eens 40 Euro voor moet betalen.
  Totaal niet vriendelijke zelfs onbeschofte personen.
  Het zijn gewoon oplichters. Schrijven geld van je credit card af! Waar ze geen rech op hebben!
  Mafia benden.

  Sterke punten
  Geen!

  Zwakke punten
  Geen!

  OK Cars : DIEVEN

  Review over OK Rent a Car

  Bij het inleveren van de auto in Alicante stelden zij bij OK Cars blijkbaar vast dat er iets ontbrak in de koffer. Zij konden mij niet duidelijk maken wat, maar zij hebben onmiddellijk 410 euro afgenomen van onze borg. Ik heb ondertussen diverse mails gestuurd maar hun antwoord is zeer laconiek : wij hebben gehandeld volgens ons systeem. Voor mij is het zeer duidelijk : OK Cars zijn regelrechte oplichters en dieven.

  Sterke punten
  Ogenschijnlijk lage huurprijs

  Zwakke punten
  Het zijn regelrechte dieven en oplichters

  OK Cars zijn dieven

  Review over OK Rent a Car

  Ik heb een auto gehuurd bij OK Cars op de luchthaven van Alicante.
  Bij de teruggave stelden zij vast dat er iets ontbrak in de koffer van de auto. Het is voor mij nog altijd niet duidelijk wat zij juist bedoelden.Er kan onmogelijk iets uit de koffer redenen zijn in de periode dat wij de auto gehuurd hebben want wij hebben de koffer niet gebruikt.
  Echter, zij hebben zonder meer 510 euro afgetrokken van onze borg.
  Het zijn regelrechte dieven.
  Dus : huur aub nooit een auto bij OK Cars.
  Lode

  Sterke punten
  ‘De snelheid waarmee zij het geld van de toeristen aftroggelen’

  Zwakke punten
  Het zijn echte dieven

  DO NOT RENT

  Review over Centauro

  Rented a small car, they insisted on bigger car and absolutely wanted us to take insurance. The price was more than double the rent. No insurance taken because we only needed the car to travel to our final destination. Got a car with a lot of damage. We made comments about this but they said all damage was indicated on the form. When we returned our car after a few days without extra damage, they immediately (after less than 10 seconds) found a "new" damage on the BOTTOM of the car. Barely visible. We had to pay 290 euros for this!!! We are very disappointed. A wonderful holiday ended with scams. Unfortunately we had not read the reviews beforehand. Apparently this happens quite often there. Please never rent there!!