Een aanvullende verzekering op een huurauto is vaak weggegooid geld

Een aanvullende verzekering op een huurauto is vaak weggegooid geld

27 december 2018

Soms is het gewoon makkelijk om een auto te huren. Bijvoorbeeld omdat je eigen auto bij de garage staat of omdat je een grotere auto nodig hebt voor je autovakantie. Je kan een auto online reserveren. Soms heb je die mogelijkheid niet en ga je naar de balie van het lokale verhuurbedrijf. Dergelijke bedrijven willen ook wat verdienen aan de verhuur van een auto en zullen dan ook allerlei opties aanbieden. Het nadeel is als hij hals over kop een auto nodig hebt, je wel eens zou kunnen zwichten voor die verkooppraatjes. Je zit dan opgescheept met bijvoorbeeld dure aanvullende verzekeringen die je wellicht helemaal niet nodig hebt.

Bereid je goed voor

Weet je op tijd dat je een auto gaat huren, bereid je dan goed voor. Kijk bij welke maatschappijen je terecht kan en welke voorwaarden er worden gehanteerd. Onderzoek welke bij te kopen of te huren opties voor jou noodzakelijk zijn en houd je aan dat plan. Laat je dan ook niet overrompelen bij de balie van het verhuurbedrijf.

Verzekeringen

Veel landen hanteren op het gebied van autoverzekeringen dezelfde regels als in Nederland. Dit betekent dat er minimaal een WA-verzekering afgesloten dient te worden. In het buitenland hebben de verzekeringen een andere omschrijving dan in Nederland, al is het alleen vanwege het feit dat het om een andere taal gaat. Voor een verzekering in Nederland kijk je naar premies en dekkingen op Overstappen.nl/autoverzekering/berekenen/ om inzicht in een goedkope autoverzekering te krijgen.

De zin en onzin van een aanvullende verzekering

Naast de basisdekking van de huurauto, kan je ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten bij het verhuurbedrijf. De ene aanvullende verzekering zal meer van toepassing zijn in een specifiek land, dan de andere. Een standaard WA-verzekering zal bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en Griekenland mogelijk niet voldoende dekking bieden en is een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering een aanrader. In veel andere landen zal dit weer niet noodzakelijk zijn. Laat je goed informeren. Kijk ook na in hoeverre de standaard verzekering van de huurauto schade aan de auto zelf dekt. Soms moet je bij schade zelf deze vergoeden en dat kan wel een dure grap worden. Dit is dan toch wel een belangrijke aanvullende autoverzekering om af te sluiten. Voel je echter niet verplicht om dit bij de verhuurder zelf af te sluiten. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een dergelijke verzekering voor een huurauto verstrekken. Verder is er nog een ongevallen inzittenden verzekering, een verzekering voor de waardevolle spullen in de auto en een diefstalverzekering. De ongevallen inzittenden verzekering dekt schade van de passagiers bij een ongeval. Het is aan jou of jij het verstandig vindt om een dergelijke verzekering af te sluiten. De verzekering voor waardevolle spullen is een overbodige verzekering wanneer je al een reisverzekering hebt afgesloten, deze dekt immers al de spullen die je meeneemt op reis. Of je een diefstalverzekering voor de auto moet afsluiten, hangt af van de dekking van de basisverzekering van de huurauto.

Bezoek SunnyCars

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden