7 tips om te besparen op je huurauto

7 tips om te besparen op je huurauto

15 juli 2018

Wanneer je met de auto op vakantie wilt gaan en je hebt geen auto of je eigen auto is te klein om je bagage mee te vervoeren, dan kan het huren van een auto een uitkomst zijn. Het huren van een auto kan flink in de papieren lopen en zeker tijdens de zomermaanden is het gebruikelijk dat de huurprijzen stijgen. We geven je graag enkele tips over hoe je kunt besparen op je huurauto.

Grote namen

We kunnen ons voorstellen dat je geneigd bent om je auto van grote bekende verhuurmaatschappijen te gaan huren. Wanneer je je blind staart op deze grote maatschappijen ben je al snel dief van eigen portemonnee. Het is opvallend om te zien dat je bij dergelijke maatschappijen al snel 15 tot 30% duurder uit bent dan bij de kleinere mainstream maatschappijen. Kijk goed rond en vergelijk de huurprijzen voordat je bij de eerste de beste maatschappij een huurcontract ondertekent.

Op zoek naar kortingen

Toets eens huurauto en kortingen in in Google en kijk wat er naar boven komt. Sommige maatschappijen bieden kortingen voor leden van bijvoorbeeld de ANWB. Ben je hier lid van dan is het je goed recht om gebruik te maken van de korting die je kunt krijgen. Vaak is het wel zo dat een verhuurbedrijf je niet zelf die korting aanbiedt, maar dat je het moet claimen. Weet dan ook goed of je voor korting in aanmerking komt en doe zelf onderzoek.

Met het vliegtuig naar het WK

Ben je een van de gelukkigen die een wedstrijd op het WK voetbal 2018 mag gaan bijwonen, dan heb je vervoer nodig om bij de speelsteden te komen. Een handige oplossing is het huren van een auto. Wanneer je je kansen wilt beproeven, is het een aanrader eens een gokje te wagen en geld in te zetten op een of meerdere wedstrijden. Met inzicht en een flinke dosis geluk zou je zomaar je reis naar het WK 2018 in Rusland terug kunnen verdienen. Plaats je weddenschappen overigens puur op basis van kennis en inzicht en schakel je emoties hier echter wel bij uit. Gokken op basis van emotie is namelijk een van de grootste valkuilen.

De beste prijs kiezen

Je wilt natuurlijk de meest gunstige huurprijs uitkiezen en de website Autoslash.com helpt je hierbij. Je kunt kiezen uit verschillende opties en locaties over de hele wereld en na het doen van enkele selecties wordt voor jou de beste optie aangegeven.

Een reservering maken

Het klinkt gek, maar boek je auto altijd voor een langere periode dan je deze daadwerkelijk nodig hebt. Denk hierbij aan een dag of slechts enkele uren langer. Soms krijg je bij een wat langere periode namelijk een gunstigere prijs aangeboden. Hierbij maak je gebruik van de lagere prijzen die vaak gerekend wordt voor mensen die een weekendje weg gaan. Door iets ruimer te boeken, houd je als het ware het systeem voor de gek en lijkt het ook alsof je bij deze groep mensen hoort.

Onderhandelen

Wees niet bang om te onderhandelen, ook als je al gereserveerd hebt. Sommige maatschappijen willen alsnog zakken met de prijzen of je een ruimere auto bieden voor dezelfde prijs. Onderhandelen is iets wat wij al snel raar vinden en uit de weg gaan, maar in veel landen wordt je juist gek aangekeken wanneer je niet onderhandelt. Probeer het gewoon eens en je zal versteld staan wanneer je meer voor minder krijgt.

Vooruitbetaling

Bij veel maatschappijen mag je pas betalen wanneer je de auto in komt leveren. De ervaring leert echter dat wanneer je achteraf betaalt, je veel duurder uit bent dan wanneer je vooraf betaalt. Bespreek met de maatschappij of bij hen dit ook het geval is en betaal dan je huurprijs vooraf om korting te bedingen.

Reacties

We have rent a car last month from Rentalcars booking , the official price with full insurance was 111,68 euro.
On the Firefly desk in Malaga they said that there will be no extra charges for the car, the desk person convinced us that this was the exact price.

After that week we have returned the car on a correct manner, no damages and the fuel was filled up.

Now we see that the company Firefly deducted an extra 250,83 euro from our account, this without any knowledge from our side.
I do not understand that this way of working is accepted by Rentalcars and I hope that Rentalcars does the necessary to stop this way of scamming.
I made already my complains but Firefly doesn't answer mails or phonecalls and Rentalcars points to Firefly, that we have to complain by them.
It is a real mess.
Several mails later Rentalcars want to deduct the insurance they have charged me ( 47 euro ) , but I told them that this is not the case, I want the extra 250 euro back that Firefly has charged me.
After this Rentalcars refers me to the small letters into the contract, the rental car companies can charge you " local charges" " manatory coverage" " extra taxes" etc....
I suggest people to rent a car directly from the car companies instead to rent it from a broker such as Rentalcars.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden