Voordelen van een auto huren bij Sixt

Voordelen van een auto huren bij Sixt

19 maart 2017

Van de ene bestemming naar de andere op zakenreis of vakantie. Er zijn verschillende manieren waarop je op jouw bestemming kunt komen tijdens een vakantie of zakenreis. Door alle keuzeaanbod kan het soms moeilijk worden om een keuze te maken. Ga je met een taxi naar al je bestemmingen of neem je de bus? Elke vorm van reizen heeft zijn voor- en nadelen. Maar het handigste is toch om een auto te huren. Ben je benieuwd naar de voordelen van een auto  bij Sixt huren? Lees dan snel dit artikel verder.

Voordelen van een auto huren bij Sixt:

 1. Vrijheid: Een huurauto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van bepaalde tijden, want jij bepaalt je locatie en het tijdstip waarop je vertrekt. Een ander voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om je eigen route uit te stippelen. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met het openbaar vervoer en reisschema’s. Tevens bespaar je op taxikosten, welke ook erg kunnen oplopen afhankelijk van je reisbestemming. 
 2. Avontuur: Met een huurauto heb je de mogelijkheid om gewoon lekker rond te rijden en je reisbestemming op eigen houtje te ontdekken. Hierdoor kun je mooie plekjes tegenkomen. Dit gebeurd meestal niet wanneer je met de bus reist of met een taxi naar je bestemming gaat.
 3. Route plannen: Plan je toch liever alles? Geen probleem, ook dit is mogelijk met een huurauto. Een huurauto heeft vaak een navigatiesysteem waarmee je jouw reis vooraf kan plannen. Zijn er belangrijke locaties die je heel graag wil bezoeken en absoluut niet wil missen? Dan kunt je dit van te voren plannen door op Google Maps een route uit te stippelen. Controleer hoe lang het duurt om al je bestemmingen te bereiken en je kunt dan ook meteen rekening houden met accommodaties onderweg.
 4. Extra opties: Wil je nog extra opties? Tijdens het reserveringsproces, heb je de mogelijkheid om voor allerlei extra opties zoals een kinderzitje of een navigatiesysteem te kiezen. 

Ruim aanbod voertuigen

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven en particulieren die voertuigen verhuren. Denk aan bijvoorbeeld aan Sunny Cars, EuropCar en Hertz. Zo is Sixt autoverhuurbedrijf waar je erg snel en eenvoudig een auto kunt huren. Je hebt de mogelijkheid om online een huurauto te reserveren, telefonisch te reserveren of een vestiging te bezoeken en daar alles regelen. Bij Sixt kun je de beste auto's huren. Wereldwijd in ruim 100 landen, op meer dan 4000 vestigingen. Op bijna elke internationale luchthaven is er een Sixt autoverhuur te vinden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om bij aankomst de door jouw gereserveerde auto op stand by hebben. Handig toch? 

Sixt autoverhuur heeft altijd top aanbiedingen met scherpe prijzen. De aanbiedingen zijn maar voor een beperkte periode geldig en hebben speciale voorwaarden, afgestemd op de periode van het jaar. Op de website van Sixt is een overzicht van de actuele aanbiedingen. 

Zaken waar je rekening mee moet houden

Sixt autoverhuur heeft een groot aanbod voertuigen. Daarom vind je gegarandeerd een iets wat bij je past. Ga je voor een busje, een luxe auto, een SUV, een sportieve auto of een cabrio? Kijk snel naar de mogelijkheden op de website. Het is heerlijk om rond te rijden door prachtige steden of natuurgebieden en de mogelijkheid te hebben om te gaan en staan waar je maar wilt. Je kunt alles op jouw eigen tempo doen. Met andere woorden een huurauto op vakantie of zakenreis is gewoon ideaal. Er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden voordat je gebruik maakt van de huurauto. 

 • Reserveer vooraf: Het is handig om vooraf een huurauto naar keuze te reserveren, zodat je zeker weet dat de auto van je keuze of een vergelijkbare auto beschikbaar is. Met name in het hoogseizoen kunnen er minder auto’s beschikbaar zijn. Hier moet je uiteraard rekening mee houden om teleurstellingen te voorkomen. Je hebt bij Sixt de mogelijkheid om zowel online als telefonisch en op locatie een auto te reserveren. Als je online boekt, kun je vaak genieten van aantrekkelijke kortingen.
 • Prijzen vergelijken: De prijzen van autoverhuurders kunnen erg verschillen. Daarom is het een goed idee om vooraf even de prijzen te controleren voordat je boekt. Sixt is een van de voordeligste autoverhuurders. Neem ook een kijkje bij de reviews op onze website. 
 • Creditcard om mee te betalen: Bij de meeste autoverhuurbedrijven is het verplicht om met een creditcard te betalen. Zorg dat je deze bij je hebt. De creditcard staat garant voor het eigen risico, borg, schade of verkeersboetes.
 • Controleer wat de verzekering dekt: Voordat je met de huurauto vertrekt is het handig om te weten wat gedekt door de verzekering. Weet je eigenlijk wel wat je moet betalen bij schade? Vaak moet er een eigen risico worden betaald. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n duizend euro.
 • Let op extra kosten: Let op extra kosten wanneer je een auto huurt. Tijdens het boekingsproces zie je vaak pas de bijkomende kosten zoals verzekeringen, dossierkosten en btw. Controleer daarom dus altijd wat je daadwerkelijk kwijt bent om verrassingen te voorkomen. Studenten krijgen bij Sixt Autoverhuur een leuke studentenkorting!
 • Check de auto: Voordat je wegrijdt is het belangrijk om de huurauto grondig te controleren. Doe samen met de verhuurder van de auto. Controleer de wieldoppen, spiegels en velgen. Check of de auto geen schade heeft zoals krassen en brandplekken. Heeft de auto een volle tank, werken alle lichten, remmen en ruitenwissers goed?
 • Leg alles vast op papier: Heeft de huurauto toch schade? Laat eventuele schade, groot én klein, op papier zetten met handtekening van de verhuurder. Het is tevens een goed idee om foto’s te maken van de huurauto. Zo voorkom je discussies en gedoe achteraf bij het inleveren van de auto.

Vergelijk voordat je een auto huurt eerst de prijzen bij verschillende autoverhuurbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan RentalCars en AutoEurope.

Bezoek Sixt

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden