RentalCars - 145 Reviews

Last updated: 21 februari 2018
RentalCars Logo

9.7% aanbevolen, 145 Reviews

 1. RentalCars
 2. Benodigdheden
 3. Leeftijd bestuurders
 4. Beste Deals
 5. Tips
 6. Toeslagen en huurprijs
 7. Contactgegevens
 8. RentalCars Video
 9. RentalCars Reviews
 10. Schrijf ook een review over RentalCars

Niet tevreden over RentalCars? Probeer dan eens HappyCar.

RentalCars

rentalcars.com is een van de grootste online autoverhuur bemiddelaars in de wereld, dat meer dan 2 miljoen huurauto’s per jaar in meer dan 6.000 lokaties ter wereld regelt. Met klanten in meer dan 180 landen hebben we een echte globale klantenkring die we ondersteunen door middel van een website die beschikbaar is in meer dan 40 talen en in meerdere munt eenheden. Al onze klanten hebben ook toegang tot meertalige ondersteuning via een gratis telefoonnummer of per email.

Als onderdeel van Priceline.com (Nasdaq: PCLN), zijn we lid van van de grootste reisorganisatiegroep ter wereld en deze bestaat uit Priceline.com, de grootste reisdienst voor prijsbewuste reizigers in de VS; Booking.com, de grootste online hotelreserveringen dienst in de wereld qua overnachtingen en Agoda.com de snelst groeiende online hotelreserveringen dienst in Azië;

RentalCars Details

Hits: 4015

URL: http://www.rentalcars.com/

Categorieën: Tussenpersonen

Reviews: 145

Benodigdheden

Om een auto te huren bij RentalCars, hebben klanten een debit- of credit card nodig. Bij het ophalen van een auto, moeten men ervoor zorgen, dat ze de volgende bescheiden bij zich hebben:
1. De voucher/ e- voucher. Hiermee kan een klant laten zien dat er is betaald voor de auto.
2. Een debit- creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Op deze kaart moet er voldoende krediet zijn ter garantie van de borgsom.
3. Elke bestuurder moet een geldige rijbewijs meenemen. De bestuurders moeten tenminste 12 maanden (en in sommige gevallen 24 maanden) in het bezit zijn van dat rijbewijs.
4. Daarnaast heeft het bedrijf een paspoort of identiteitskaart nodig om de auto mee te kunnen geven.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat er andere vereisten zijn om een auto af te kunnen halen. Het is daarom aangeraden om altijd de algemene voorwaarden, die men op de huurlocatie ontvangt, goed door te nemen.

Leeftijd bestuurders

Bij de meeste autoverhuurbedrijven moeten de bestuurders van de auto's tussen de 21 en 70 jaar oud zijn. Bestuurders die jonger dan 25 of ouder dan 70 jaar zijn kunnen een auto huren, maar de kans is groot dat zij dan een extra toeslag moeten betalen.

Beste Deals

RentalCars werkt samen met alle grote internationale verhuurders alsook met de vele kleinere lokale verhuurders om op die manier een breed aanbod van huurauto's tegen de beste prijzen aan de man te kunnen brengen. Dit stelt RentalCars in staat om tegen de beste deals een huurauto voor klanten te vinden, op meer dan 49.000 locaties wereldwijd. Middels de zoekmachine van deze site kunnen klanten prijzen vergelijken en hun ideale auto vinden tegen de beste prijzen.

Tips

Veel klanten weten niet altijd waarnaar ze moeten kijken bij het huren van een auto. Bij het huren van een auto moet vooral gekeken worden naar het volgende:
- De ruimte: In de meeste gevallen genieten klanten meer van een huurauto, die genoeg ruimte heeft voor zowel passagiers als bagage.
- Brandstofverbruik: Indien klanten niet van plan zijn om veel te rijden, dan kan een vol- tot- vol brandstofbeleid hen veel geld besparen.
- Locatie: Klanten kunnen voor het gemak kiezen om opgehaald te worden op de luchthaven. Daarnaast kan het ophalen van de huurauto met een shuttlebus, buiten de luchthaven, de klant veel goedkoper uitkomen.

Toeslagen en huurprijs

De meeste van de boekingen van RentalCars zijn inclusief diefstalbescherming, cascoschade vermindering (CDW), lokale belasting. luchthaventoeslag en wegenbelasting. Klanten betalen voor extra's wanneer ze de auto ophalen, tezamen met eventuele kosten voor jonge bestuurders, extra bestuurders, of het ophalen en inleveren van de huurauto op verschillende locaties. Dit wordt ook kenbaar gemaakt aan de klant alvorens zij de huurauto reserveren. Daarnaast kan het meenemen van een eigen autostoeltje of GPS een gemakkelijke manier zijn om de kosten te drukken.

Contactgegevens

RentalCars, Floors 9-12
Sunlight House
Quay Street
Manchester
M3 3JZ
Verenigd Koninkrijk

Tel.: 0858 880 744
Geregistreerd in Engeland en Wales onder registratienummer 05179829
btw-nummer: 855349007

RentalCars Video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YPvgagm5HmA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


RentalCars reviews (145):

RentalCars - Misleiding!!! U wordt gefopt!

0

Review:
Op de site worden verschillende auto’s aangeboden, in mijn geval een jeep grand Cherokee of gelijkwaardig gereserveerd. Tijdens het ophalen krijgen we een Hyundai Santa Fe mee, dit zou gelijkwaardig zijn?? Terwijl er op de site ten tijden van het reserveren van rental cars een Santa Fe wordt aangeboden tegen een goedkoper tarief?? Dan hadden we daar meteen voor gekozen als we dat zouden willen.... 2 mails gestuurd naar Rental Cars, geen reactie! Uiteindelijk gebeld maar we moeten het maar uitzoeken met het autoverhuurbedrijf, bedankt Rental Cars voor de misleiding en het helpen van je klant, super!

Voor mij nooit geen Rental Cars meer, bah!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Oplossingsgerichtheid
Bereikbaarheid

Petra beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Handig en goedkoop maar let wel op.

0

Review:
Een auto boeken via rentalcars is vaak de goedkoopste manier. Goedkoper dan direct bij de verhuurder.
Als je eigen risico lager is dan E750, neem dit dan niet want dat denk je creditcard al. Neem aal risk (goedkoper dan bij verhuurder) let op dat bij afhalen wil de verhuurder je alsnog een verzekering wilt aansmeren. dit kun je niet compenseren. De verhuurder verdient namelijk heel veel geld met deze verzekeringen.

Sterke punten:
Handig,
Overzichtelijk,
Goedkoop,
Je spaart kortingspunten,
Makkelijk contact via e-mail

Zwakke punten:
De verhuurder weet niets of doen altijd of ze niets weten van jouw all risk verzekering,

Patrick H beveelt RentalCars aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Rentalcars.com, waardeloze service

0

Review:
Auto gehuurd op Sicilie; we kregen een kleinere auto waar de bagage niet in paste, tevens konden er maar 3 bestuurders op het contract terwijl we voor 4 betaald hadden.
Gereclameerd bij RentalCars, die konden niets doen op dat moment (zwak verhaal) claim ingediend na de vakantie nu een maand later nog geen inhoudelijke reactie.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
slechte afhandeling van klachten
moeilijk mee in contact te komen

Rob beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Oneerlijke praktijken: nooit meer rentalcars

2

Review:
Voel me opgelicht door rentalcars. Auto via internet geboekt. 300 euro voor een week. Bij aankomst moest ik nog eens zoveel betalen anders kreeg ik auto niet. Echt schandalig. Zijn echte oplichters.

Sterke punten:
Geen

Luyten beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - NOOIT meer rentalcars

0

Review:
rentalcars ism locauto italie , locauto waar we de aotomoesten halen , houd geld achter van mijn creditcard en rentalcars waar ik een huurcontract mee heb weet van niks , als consument sta je machteloos .

Sterke punten:
zij weten hoe je mensen moet oplichten

peter beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Oneerlijke praktijken: nooit meer rentalcars

0

Review:
We hadden al ruim 300 euro betaald voor auto in Spanje moesten we nog 217 euro bijbetalen. Voor extra bestuurder omdat ze zeiden dat buskaart van hoofdbestuurder niet werkte, wat niet het geval was. Dan nog 55 euro voor een week een kinderstoel te huren die veel te klein was dus bij ongeval was mijn dochter van 3 nog niet goed beschermd. Dus meer dan 500 euro betaald voor een week auto zonder dan nog een omnium of pechverhelping. Snap niet dat ze die firma nog toelating geven om auto's te verhuren!

Sterke punten:
Niks

Zwakke punten:
Veel te duur en zorgen gewoon dat de klanten opgelicht worden

Luyten beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Onduidelijkheid, andere auto en andere afhaallocat

0

Review:
Volkswagen gehuurd, maar andere auto gekregen. De afhaallocatie was niet bij het vliegveld, maar ik moest eerst met een pendelbus naar een locatie buiten het vliegveld. Belachelijke borgsom van 1.100,00 euro (waarom als ik totale dekking heb) werd niet vooraf bekend gemaakt. De auto was aan alle kanten beschadigd. Heb het hele vliegveld afgelopen om de verhuurder te ontdekken. Nergens werd aangegeven waar ik de verhuurder kon vinden. Gelukkig kon men mij uiteindelijk bij de informatiebalie helpen, maar veel tijd verloren en ergenis. De verhuurder probeerde mij nog allerlei verzekeringen aan te smeren en suggereerde dat hij niet wist waarvoor ik was verzekerd.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
Geen/onduidelijke informatie vooraf.
Geeft andere auto dan overeengekomen in de huurovereenkomst. Duidelijk een klasse lager en daarvoor ben ik niet gecompenseerd.
Auto was aan alle kanten beschadigd en zelfs met foto's nemen is het achteraf moeilijk aan te tonen wat wel of niet aanwezig was.
Belachelijke borgsom, terwijl er volledige dekking is en ook niet vooraf bekend gemaakt.
Foute informatie over afhaalpunt
Verhuurbedrijf suggereerde dat zij niet wisten dat ik een volledige dekking had.

Jolanda beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Opgelicht rentalcars.com

0

Review:
Ik heb tijdje terug auto geboekt via rentalcars.Na een aantal muniten zag ik dat ik verkeerd had geboekt en wou dit dus annuleren.Heb toen gebeld met het verhuurbedrijf en die zei dat het geen probleem is,dat hun pas geld innen wanneer je de auto ophaalt.Rentalcars loog dat dit niet het geval was(hun wisten niet ik had al contact met het verhuurbedrijf gehad).Dus hun hebben al het geld gehouden (123euro),door een dienst te reserveren voor een minuut of 3 die nooit is geleverd en waar hun zo goed als geen kosten aan hebben gehad!!!!Lekker verdienen zo oplichters!!!!!

Sterke punten:
Mensen oplichten

Zwakke punten:
Service

Dennis beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

RentalCars - Uitstekende ervaring(en) met RentalCars

0

Review:
Wij huren al een aantal jaar via RentalCars een auto in Sardinië. Allereerst hebben zij vaak mooie aanbiedingen en is hun site overzichtelijk.
Dit jaar voor het eerst een volledige verzekering aangeschaft, wat ik meestal onzinnig vond. En uit de recensies haalde ik dat het vaak een gedoe is om schde vergoed te krijgen.
Dit jaar een auto bij B-Rent gehuurd, categorie Renault Captur. In Olbia werden we snel geholpen en kregen we een prachtige en gloednieuwe Fiat Tipo SW diesel. Helaas tijdens de vakantie langs een stenen muurtje gereden en toch wel een flinke kras/deuk. Tijdens inleveren schade opgegeven en gelijk van B-Rent een kostenopgave gekregen, kosten € 440,00 (wat mij erg meeviel). Trouwens door hen ook heel netjes geholpen. Terug in Nederland een claim ingediend bij RentalCars nadat het bedrag van mijn creditcard was afgeschreven. Binnen 2 dagen kreeg ik al bericht dat de vergoeding was toegewezen en binnen 7 dagen op mijn creditcard bijgeboekt zal worden. Blijkbaar staan op internet vooral slechte reviews en schrijven mensen die goede ervaringen hebben hier niet over. Ik ben dus zeer tevreden, ook over hun hulp bij het huurproces. Enige nadeel is dat ze een telefoonnummer in het buitenland hebben, waar weer extra kosten aan verbonden zijn.

Sterke punten:
Prima service en vriendelijke medewerkers, goede en duidelijke website, mogelijkheid tot gratis annuleren

Zwakke punten:
Vooralsnog nog niets.
Wachtrijen bij sommige verhuurders (bij Goldcar stond een rij van een meter of 20!!), maar of RentalCars hier iets aan kan doen? Misschien een snelle incheck tegen extra betaling regelen?

RentalCars - Oplichters / Uiterst onprofessionele en barbaarse

0

Review:
Nooit nog één voertuig huren via RENTALCARS.COM / EUROPCAR AIRPORT BELGRADO

Wij hebben één cabrioletvoertuig via RENTALCARS.COM bij EUROPCAR online besteld en gereserveerd op 17/05/2017 voor een speciale gelegenheid voor de huurperiode 14/07/2017 tem 28/07/2017.
Zij hebben op datum van 17/05/2017 voorschot afgerekend van onze creditcard.
Zij hebben saldo afgerekend op 16/06/2017 van onze creditcard, dus eigenlijk een maand vroeger dan de huurperiode zou beginnen !

Bij de aankomst aan de luchthaven op 14/07/2017, bij het loket EUROPCAR (in opdracht van RENTALCARS.COM) aan Luchthaven Belgrado Serbia, bleek de cabriovoertuig niet beschikbaar te zijn!
Enigste wat ze nog hadden was een gewone kleine wagen van het merk TOYOTA YARIS.

Volgens Europcar kon er niets aan gedaan worden en de laatste "gewone" wagen die ze hadden konden ze alleen maar geven, terwijl alles al volledig was betaald voor Cabriolet voertuig.

We hebben telefonisch contact gelegd met RENTALCARS.COM die via een Engels nummer te bereiken was (Vanuit Servie kost 1 minuut 7,00 Eur!).
Na bijna een uur aan de lijn te hebben gezeten, gingen zij mij terugbellen. Dat hebben ze uiteraard NIET gedaan !!!
TOEN IK NOGMAALS PROBEERDE TERUG TE BELLEN NAAR HUN WAS HET 17:30 ANTWOORDAPPARAAT ! (en het weekend ging in).

Om de tocht verder te zetten waren we verplicht eender welke wagen te nemen ook al was het geen cabrio, dus de speciale gelegenheid kon niet doorgaan zonder gereserveerde cabrio.

Ondertussen was er geen reactie vanwege de firma rentalcars.com.

Pas volgende dagen had een accountmanager op mail geantwoord dat hij ons niet kan helpen, maar dat we pas na afloop van de huurperiode (28/07/2017) één klacht moeten neerleggen bij de klantendienst van RENTALCARS.COM
Wij hebben dat uiteraard gedaan, Wij hebben talloze keren gebeld en gemaild maar de reactie is tot op vandaag nihil.

We hebben heden nazicht gedaan en er zijn er enorm veel mensen die soortgelijke of gelijke problemen hebben met RENTALCARS.COM (EUROPCAR) die geld incasseert maar geen oplossingen biedt en zich verschuilt als tussenpersoon bij de grote verhuurmaatschappijen.
Vaak en zoals in ons dossier zijn ze dan niet meer bereikbaar en laat staan een oplossing bieden aan het probleem dat zich heeft voorgedaan.

Gezien het gereserveerde cabriolet voertuig niet afgeleverd werd, maar slechts een eenvoudige wagen eisen wij:
- Het verschil terug tussen gehuurde en verkregen wagen, gelijk aan ons inziens het bedrag van de saldobetaling dd 16/06/2017 gelijk aan 442,00 Eur
- Telefoonkosten één uur (60 minuten) x 7 Eur /minuut in Servië = 420,00 Eur
- Schadevergoeding gelijk aan 250,00 Eur voor ons in de steek laten op de luchthaven zoals hierboven reeds omschreven, en de speciale gelegenheid niet kon doorgaan met een cabrio die gehuurd werd. We hebben achteraf nog een cabrio moeten huren bij andere maatschappij, die kosten hebben wij ook betaald.


Ik leid uit deze uit dat ik geen enkele vertrouwen in jullie organisatie kan hebben, en machteloos sta terwijl ik alles voor mijn reservatie op voorhand betaald heb!

De stijl van Rentalcars / Europcar is absoluut NIET zakelijk en barbaars.

Vermits er één zeer moeizame communicatie is geweest, en aangezien alles met creditcard betaald (in een periode van 3 maanden) werd hebben we deze vorm van oplichting via onze Business Creditcard Company van de Bank moeten claimen en juridisch alle kosten en schadevergoedingen voor de ontstane schade.
Wij zijn absoluut teleurgesteld in deze situatie, en genoodzaakt geweest na deze voorval andere potentiële klanten waar te schuwen via sociale media (Facebook en op het internet (incl. zakelijke LinkedIn contacten)), zodat andere clienten ervan op de hoogte zijn en niet hetzelfde zouden meemaken !

Sterke punten:
- Geen

Zwakke punten:
- Oplichters
- Uiterst onprofessionele en barbaarse houding
- Als er een probleem is laten ze je in de steek
- Bestelde cabrioletvoertuig niet beschikbaar, kleine auto gekregen voor aan zelfde prijs

Dino Sulej beveelt RentalCars NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over RentalCars

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou RentalCars aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou RentalCars aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek RentalCars


Home » Tussenpersonen » RentalCars
DMCA.com Protection Status