rentalcars.com is een van de grootste online autoverhuur bemiddelaars in de wereld, dat meer dan 2 miljoen huurauto’s per jaar in meer dan 6.000 lokaties ter wereld regelt. Met klanten in meer dan 180 landen hebben we een echte globale klantenkring die we ondersteunen door middel van een website die beschikbaar is in meer dan 40 talen en in meerdere munt eenheden. Al onze klanten hebben ook toegang tot meertalige ondersteuning via een gratis telefoonnummer of per email. Als onderdeel van Priceline.com (Nasdaq: PCLN), zijn we lid van van de grootste reisorganisatiegroep ter wereld en deze bestaat uit Priceline.com, de grootste reisdienst voor prijsbewuste reizigers in de VS; Booking.com, de grootste online hotelreserveringen dienst in de wereld qua overnachtingen en Agoda.com de snelst groeiende online hotelreserveringen dienst in Azië;

Benodigdheden

Om een auto te huren bij RentalCars, hebben klanten een debit- of credit card nodig. Bij het ophalen van een auto, moeten men ervoor zorgen, dat ze de volgende bescheiden bij zich hebben: 1. De voucher/ e- voucher. Hiermee kan een klant laten zien dat er is betaald voor de auto. 2. Een debit- creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Op deze kaart moet er voldoende krediet zijn ter garantie van de borgsom. 3. Elke bestuurder moet een geldige rijbewijs meenemen. De bestuurders moeten tenminste 12 maanden (en in sommige gevallen 24 maanden) in het bezit zijn van dat rijbewijs. 4. Daarnaast heeft het bedrijf een paspoort of identiteitskaart nodig om de auto mee te kunnen geven. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er andere vereisten zijn om een auto af te kunnen halen. Het is daarom aangeraden om altijd de algemene voorwaarden, die men op de huurlocatie ontvangt, goed door te nemen.


Leeftijd bestuurders

Bij de meeste autoverhuurbedrijven moeten de bestuurders van de auto's tussen de 21 en 70 jaar oud zijn. Bestuurders die jonger dan 25 of ouder dan 70 jaar zijn kunnen een auto huren, maar de kans is groot dat zij dan een extra toeslag moeten betalen.


Beste Deals

RentalCars werkt samen met alle grote internationale verhuurders alsook met de vele kleinere lokale verhuurders om op die manier een breed aanbod van huurauto's tegen de beste prijzen aan de man te kunnen brengen. Dit stelt RentalCars in staat om tegen de beste deals een huurauto voor klanten te vinden, op meer dan 49.000 locaties wereldwijd. Middels de zoekmachine van deze site kunnen klanten prijzen vergelijken en hun ideale auto vinden tegen de beste prijzen.


Tips

Veel klanten weten niet altijd waarnaar ze moeten kijken bij het huren van een auto. Bij het huren van een auto moet vooral gekeken worden naar het volgende: - De ruimte: In de meeste gevallen genieten klanten meer van een huurauto, die genoeg ruimte heeft voor zowel passagiers als bagage. - Brandstofverbruik: Indien klanten niet van plan zijn om veel te rijden, dan kan een vol- tot- vol brandstofbeleid hen veel geld besparen. - Locatie: Klanten kunnen voor het gemak kiezen om opgehaald te worden op de luchthaven. Daarnaast kan het ophalen van de huurauto met een shuttlebus, buiten de luchthaven, de klant veel goedkoper uitkomen.


Toeslagen en huurprijs

De meeste van de boekingen van RentalCars zijn inclusief diefstalbescherming, cascoschade vermindering (CDW), lokale belasting. luchthaventoeslag en wegenbelasting. Klanten betalen voor extra's wanneer ze de auto ophalen, tezamen met eventuele kosten voor jonge bestuurders, extra bestuurders, of het ophalen en inleveren van de huurauto op verschillende locaties. Dit wordt ook kenbaar gemaakt aan de klant alvorens zij de huurauto reserveren. Daarnaast kan het meenemen van een eigen autostoeltje of GPS een gemakkelijke manier zijn om de kosten te drukken.


Contactgegevens

RentalCars, Floors 9-12 Sunlight House Quay Street Manchester M3 3JZ Verenigd Koninkrijk Tel.: 0858 880 744 Geregistreerd in Engeland en Wales onder registratienummer 05179829 btw-nummer: 855349007


RentalCars Video


RentalCars Reviews

  • Op het vliegveld kwam ik erachter dat ik mijn creditcard had vergeten. Hoe dom! Ik had de avond ervoor nog gekeken of alles goed stond en of het huurbedrag afgeschreven was. Dit was 2 x gebeurd, dit klopte niet volgens mij en in mijn organisatiedrift had ik mijn portomonaille met creditcard naast de tas gelegd en over het hoofd gezien bij vertrek. Overal staat dat je deze nodig hebt om de auto op te halen. Maar niet mogelijk om het nog op te halen anders misten we de vlucht. Bij verhuurbedrijf bleek ondanks dat het bedrag afgeschreven was dat we echt de auto niet konden meekrijgen zonder creditcard. Dus ter plekke Rental cars gebeld en na enig wachten kreeg ik gelukkig een medewerker aan de telefoon. Deze heeft bemiddeld en uiteindelijk kreeg ik het de dubbele boeking terug (was fout gegaan bij boeking) en de helft van het huurbedrag. Wat volgens mij heel redelijk is, want ik was degene die fout zat.

    Sterke punten
    Telefonische hulp en achteraf contact met klantenservice.

    Zwakke punten
    -

    Door Jeannette op 14 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een auto boeken via rentalcars is vaak de goedkoopste manier. Goedkoper dan direct bij de verhuurder.
    Als je eigen risico lager is dan E750, neem dit dan niet want dat denk je creditcard al. Neem aal risk (goedkoper dan bij verhuurder) let op dat bij afhalen wil de verhuurder je alsnog een verzekering wilt aansmeren. dit kun je niet compenseren. De verhuurder verdient namelijk heel veel geld met deze verzekeringen.

    Sterke punten
    Handig,
    Overzichtelijk,
    Goedkoop,
    Je spaart kortingspunten,
    Makkelijk contact via e-mail

    Zwakke punten
    De verhuurder weet niets of doen altijd of ze niets weten van jouw all risk verzekering,

    Door Patrick H op 11 december 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Rentalcars is een website waarmee je in één keer bij meerdere verhuurbedrijven kan zoeken naar huurauto's. Meer is het niet en was mij duidelijk. Je hebt van doen met de partij die daadwerkelijk verhuurt. En dat zijn, helaas, autoverhuurders. Ook ik had last ermee (uurtje wachten, geen fysiek kantoor), maar ligt in dit geval aan franchisenemer van AVIS in Astana. Met auto's huren heb je helaas nu eenmaal af en toe gedoe, daar verandert rentalcars helaas niets aan.

    Sterke punten
    Maakt zoeken naar huurauto's sneller en makkelijker. Prettige site, goedkope deal gevonden.

    Zwakke punten
    Geen, doet wat het moet doen.

    Door Maarten op 4 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Al vele jaren huur ik via Rentalcars auto's in verschillende landen, ook buiten Europa. Laatste keer bleek bij inlevering dat er schade was aan het linker achterlicht, 100% zeker niet door mij veroorzaakt. Maar toch. Mijn Credit Card werd door de plaatselijke dealer belast met ruim 380 US-dollar. Omdat ik de auto gehuurd had met "Volledige Bescherming" kreeg zonder al te veel gedoe het bedrag terug van Rentalcars.

    Sterke punten
    Goede website, veel keuze in soorten auto's, personeel spreekt Nederlands. Mogelijkheid van extra te boeken "Volledige Bescherming".

    Zwakke punten
    Geen

    Door Leuk op 30 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vorig jaar (10-2015) voor het eerst een boeking gedaan bij RENTALCARS voor een huurauto met volledige bescherming via luchthaven Bergamo voor onze vakantie in juni 2016.
    Afgelopen week de auto opgehaald op Bergamo AirPort.
    Tarief/klasse waarvoor ik geboekt had klopte precies; op papier een Renault Clio geboekt en deze auto ook gekregen!
    Is wel eens anders geweest, had in vorig jaar bij Avis/Budget in Nederland (geen RENTALCARS) hetzelfde type geboekt en kreeg een FIAT PANDA, lekker als je met 4 personen incl. bagage in deze auto moet.
    Praten, praten, maar geen resultaat en door fors bij te betalen konden we onze auto rijden welke we eigenlijk hadden geboekt.
    Natuurlijk boeking geannuleerd en naar een ander gegaan.
    Avis/Budget heeft toen ten onrechte een bedrag van "no show" van onze rekening gehaald op een datum dat we daar nooit geweest zijn!!! FRAUDE!!
    Contract wat ik in Nederland had afgesloten had geen waarde in Italie!
    Avis/Budget een aangetekende brief gezonden, maar nooit antwoord op gekregen!!!
    Waardeloze organisatie waar je zeker niet je auto moet huren!
    Om terug te komen op mijn boeking bij RENTALCARS ; perfecte en nieuwe auto waar we met plezier in hebben gereden.
    Bij afhalen loopt er iemand met je een rondje om de auto om de schade aan de auto op te nemen.
    Bij terugkomst opnieuw, helaas zat er schade (buiten onze schuld) aan de auto en werd er een bedrag in rekening gebracht.
    RENTALCARS een mailtje gestuurd en met 1,5 week stond het ingehouden bedrag weer op onze rekening!
    Gewoon perfect!
    Volgende keer zeker weten weer RENTALCARS !

    Sterke punten
    Goed geregeld en betrouwbaar . Komt zijn afspraken na. Tariefklasse welke geboekt ook gekregen

    Zwakke punten
    Geen

    Door RvO op 2 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • We hebben in boedapest een auto gehuurd via rentalcars. Het echte verhuurbedrijf was schiller rent a car. Aanvankelijk waren we zeer sceptisch over deze verhuurder want de reviews ervan zijn echt vreselijk hier.

    We hebben dan ook al de voorwaarden perfect uitgepluisd en bij het ontvangen van de auto elk hoekje en kantje gefotografeerd. We hebben de verhuurster 3 extra kleine blutsjes en vlekjes laten opschrijven.

    De auto was gloednieuw en van dezelfde klasse als voor welke we betaald hadden. Hij reed perfect en alles is vlotjes verlopen. Ook het terugbrengen aan de luchthaven ging zonder problemen.

    Wel oppassen: waarborg van 1300 euro (ondertussen teruggekregen), de verhuurprijs was 159 euro, maar dit is eigenlijk maar een vals bedrag. Er komt nog van alles bij dat echter wel allemaal terug te vinden is in hun algemene voorwaarden. Zo hebben we wegentaxen, young driver (we waren maar 20) extra bestuurder, taxen voor in het buitenland + een verzekering van 50 euro. Dus de totale kost was 307 euro voor een week.

    Maar aangezien ik dit op voorhand wist was dit geen enkel probleem. (best wel contact opnemen met customer service voor je huurt, zodat je hier niet door verrast wordt).

    Sterke punten
    Nieuwe auto (4800km)
    Grote auto
    Goede en snelle service

    Zwakke punten
    Niet alle blutsjes opgeschreven, we hebben ze er extra doen noteren.
    Duidelijkere vermelding van extra taxen

    Door Jeroen op 26 september 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • via internet huurauto gereserveerd voor twee weken vakantie Corsica. Auto bij Avis opgehaald luchthaven Bastia. Alles prima en volgens afspraken verlopen, auto was netjes en aanwezige schade stond netjes op papier. na twee weken auto ingeleverd, wederom alles vlekkeloos verlopen. Mijn complimenten voor zowel RentalCars als Avis.

    Sterke punten
    mooie jonge auto (Renault Captur)
    alles volgens afspraak verlopen
    geen "gedoe" bij inleveren auto

    Zwakke punten
    geen

    Door John B. op 10 augustus 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • In Lissabon airport 1 uur moeten wachten op transfer naar de verhuur van de auto. Ook daar zeker 2 uur moeten wachten op een auto. Erg vervelend, ook geen water in het raam reservoir. Ga zeker niet meer boeken via RENTALCARS maar direkt.

    Door rene somsen op 26 augustus 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik begrijp sommige negatieve reacties niet. Rentalcars is inderdaad een tussenpersoon die prijzen vergelijkt bij verschillende autoverhuurmaatschappijen.
    Hebben al 2 x (straks een 3de maal) een auto bij Rentalcars gehuurd.
    We hebben zelf nog gehad dat we boekten... een maand later stond dezelfde wagen 38 euro goedkoper.... gebeld naar de gratis lijn van Rentalcars en een paar dagen later stonden de 38 euro netjes teruggestort op onze Mastercard.
    Totnogtoe nog geen problemen gehad met RC, hopelijk blijft dit zo natuurlijk.
    mvg

    Sterke punten
    - Gratis telefoonnummer
    - Bij vermindering van de huurprijs wordt de prijs aangepast en het verschil netjes teruggestort op je Mastercard.
    - Annulatie of verandering tot een dag voor aankomst

    Zwakke punten
    Nog geen problemen ondervonden

    Door JM Coene op 11 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb via Rentalcars een auto gehuurd op luchthaven Alicante van 7 februari t/m
    24 maart jl.
    Ik kan niet anders zeggen dat ik/wij zeer tevreden zijn.
    We hadden een Kia Picanto gehuurd en kregen van Record-go(de verhuurder) een Opel Corsa met nog geen 30.000 km. op de teller mee.
    Uiteraard hadden wij de x-tra verzekering bij het inleveren van onze voucher genomen. Er wordt dan geen borg van €500 ge-eist van je creditcard en je bent nergens, qua schade, verantwoordelijk voor.
    Met de benzine wordt wat gesjoemeld, so what: je bent met vakantie!!

    Komend jaar gaan we weer overwinteren.
    Zojuist heb ik bij Rentalcars een reservering gemaakt voor 8 februari tot 4 april 2014.

    Door G.Rovers op 7 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via Rentalcars.com een cabrio in San Jose gehuurd. Uiteindelijk via hun bij Dollars autoverhuur uitgekomen. Ik kreeg gratis een betere auto dan gehuurd, wel werd mij nog aangeraden voor circa 4,50 euro per dag een wegenwacht verzekering af te nemen, dit was optioneel maar heb ik wel gedaan. Het eigen risico bij bijvoorbeeld sleutelverlies was anders vrij hoog en ik wist niet zeker of dit bij mijn reisverzekering ingesloten zat. De volgende keer zal ik dat van te voren uitzoeken.

    Sterke punten
    Betere auto dan verwacht

    Door J. de Vries op 10 oktober 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor onze vakantie in Amerika hebben wij voor 3 weken een auto, type SUV Fullsize, geboekt bij Rentalcars.com. Na reservering bleek Dollar de verhuurder te zijn en het is al met al prima bevallen.

    Bij aankomst probeerde Dollar ons wel een extra roadservice aan te smeren a ca. 8 dollar per dag, maar daar hebben we vriendelijk voor bedankt.

    De zaken die door Rentalcars waren aangegeven als ''inclusive'' op de website en voucher bleken ook daadwerkelijk inclusief te zijn, denk aan verzekering, onbeperkt aantal km, extra bestuurders, volle tank etc.

    Sterke punten
    - Prijs / kwaliteit verhouding.
    Bij andere ''goedkope'' verhuurders zoals Alamo en Sunny Cars waren we zeker €350 meer kwijt geweest.

    - Duidelijke website

    - Duidelijke voucher en instructies

    Zwakke punten
    - Doen zaken met budgetmaatschappijen die veelal uit franchise ondernemingen bestaan.
    Nadeel hiervan ondervonden wij toen we een barst in de voorruit hadden en de auto niet eenvoudig konden omruilen op een andere locatie onderweg.

    Door MB op 20 augustus 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via RentalCars.com een auto gehuurd op luchthaven van Toulouse. De kosten waren duidelijk vermeld en ter plekke kwamen er geen extra kosten bij (zoals mijn ervaring is bij andere autoverhuurders).

    Klein minpuntje is dat bij de voucher die we ontvingen niet vermeld stond bij welke balie we ons moesten melden. Aangezien er zo'n 6 verschillende balies zijn van verschillende verhuurders was het even puzzelen bij aankomst.

    Sterke punten
    Duidelijke opbouw van de kosten. Eenvoudig om te regelen. Geen verborgen kosten.

    Zwakke punten
    Niet duidelijk waar we ons moesten helpen

    Door Rutger op 10 juni 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek RentalCars

Schrijf je eigen review