rentalcars.com is een van de grootste online autoverhuur bemiddelaars in de wereld, dat meer dan 2 miljoen huurauto’s per jaar in meer dan 6.000 lokaties ter wereld regelt. Met klanten in meer dan 180 landen hebben we een echte globale klantenkring die we ondersteunen door middel van een website die beschikbaar is in meer dan 40 talen en in meerdere munt eenheden. Al onze klanten hebben ook toegang tot meertalige ondersteuning via een gratis telefoonnummer of per email. Als onderdeel van Priceline.com (Nasdaq: PCLN), zijn we lid van van de grootste reisorganisatiegroep ter wereld en deze bestaat uit Priceline.com, de grootste reisdienst voor prijsbewuste reizigers in de VS; Booking.com, de grootste online hotelreserveringen dienst in de wereld qua overnachtingen en Agoda.com de snelst groeiende online hotelreserveringen dienst in Azië;

Benodigdheden

Om een auto te huren bij RentalCars, hebben klanten een debit- of credit card nodig. Bij het ophalen van een auto, moeten men ervoor zorgen, dat ze de volgende bescheiden bij zich hebben: 1. De voucher/ e- voucher. Hiermee kan een klant laten zien dat er is betaald voor de auto. 2. Een debit- creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Op deze kaart moet er voldoende krediet zijn ter garantie van de borgsom. 3. Elke bestuurder moet een geldige rijbewijs meenemen. De bestuurders moeten tenminste 12 maanden (en in sommige gevallen 24 maanden) in het bezit zijn van dat rijbewijs. 4. Daarnaast heeft het bedrijf een paspoort of identiteitskaart nodig om de auto mee te kunnen geven. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er andere vereisten zijn om een auto af te kunnen halen. Het is daarom aangeraden om altijd de algemene voorwaarden, die men op de huurlocatie ontvangt, goed door te nemen.


Leeftijd bestuurders

Bij de meeste autoverhuurbedrijven moeten de bestuurders van de auto's tussen de 21 en 70 jaar oud zijn. Bestuurders die jonger dan 25 of ouder dan 70 jaar zijn kunnen een auto huren, maar de kans is groot dat zij dan een extra toeslag moeten betalen.


Beste Deals

RentalCars werkt samen met alle grote internationale verhuurders alsook met de vele kleinere lokale verhuurders om op die manier een breed aanbod van huurauto's tegen de beste prijzen aan de man te kunnen brengen. Dit stelt RentalCars in staat om tegen de beste deals een huurauto voor klanten te vinden, op meer dan 49.000 locaties wereldwijd. Middels de zoekmachine van deze site kunnen klanten prijzen vergelijken en hun ideale auto vinden tegen de beste prijzen.


Tips

Veel klanten weten niet altijd waarnaar ze moeten kijken bij het huren van een auto. Bij het huren van een auto moet vooral gekeken worden naar het volgende: - De ruimte: In de meeste gevallen genieten klanten meer van een huurauto, die genoeg ruimte heeft voor zowel passagiers als bagage. - Brandstofverbruik: Indien klanten niet van plan zijn om veel te rijden, dan kan een vol- tot- vol brandstofbeleid hen veel geld besparen. - Locatie: Klanten kunnen voor het gemak kiezen om opgehaald te worden op de luchthaven. Daarnaast kan het ophalen van de huurauto met een shuttlebus, buiten de luchthaven, de klant veel goedkoper uitkomen.


Toeslagen en huurprijs

De meeste van de boekingen van RentalCars zijn inclusief diefstalbescherming, cascoschade vermindering (CDW), lokale belasting. luchthaventoeslag en wegenbelasting. Klanten betalen voor extra's wanneer ze de auto ophalen, tezamen met eventuele kosten voor jonge bestuurders, extra bestuurders, of het ophalen en inleveren van de huurauto op verschillende locaties. Dit wordt ook kenbaar gemaakt aan de klant alvorens zij de huurauto reserveren. Daarnaast kan het meenemen van een eigen autostoeltje of GPS een gemakkelijke manier zijn om de kosten te drukken.


Contactgegevens

RentalCars, Floors 9-12 Sunlight House Quay Street Manchester M3 3JZ Verenigd Koninkrijk Tel.: 0858 880 744 Geregistreerd in Engeland en Wales onder registratienummer 05179829 btw-nummer: 855349007


RentalCars Video


RentalCars Reviews

  • Wij huren al een aantal jaar via RentalCars een auto in Sardinië. Allereerst hebben zij vaak mooie aanbiedingen en is hun site overzichtelijk.
    Dit jaar voor het eerst een volledige verzekering aangeschaft, wat ik meestal onzinnig vond. En uit de recensies haalde ik dat het vaak een gedoe is om schde vergoed te krijgen.
    Dit jaar een auto bij B-Rent gehuurd, categorie Renault Captur. In Olbia werden we snel geholpen en kregen we een prachtige en gloednieuwe Fiat Tipo SW diesel. Helaas tijdens de vakantie langs een stenen muurtje gereden en toch wel een flinke kras/deuk. Tijdens inleveren schade opgegeven en gelijk van B-Rent een kostenopgave gekregen, kosten € 440,00 (wat mij erg meeviel). Trouwens door hen ook heel netjes geholpen. Terug in Nederland een claim ingediend bij RentalCars nadat het bedrag van mijn creditcard was afgeschreven. Binnen 2 dagen kreeg ik al bericht dat de vergoeding was toegewezen en binnen 7 dagen op mijn creditcard bijgeboekt zal worden. Blijkbaar staan op internet vooral slechte reviews en schrijven mensen die goede ervaringen hebben hier niet over. Ik ben dus zeer tevreden, ook over hun hulp bij het huurproces. Enige nadeel is dat ze een telefoonnummer in het buitenland hebben, waar weer extra kosten aan verbonden zijn.

    Sterke punten
    Prima service en vriendelijke medewerkers, goede en duidelijke website, mogelijkheid tot gratis annuleren

    Zwakke punten
    Vooralsnog nog niets.
    Wachtrijen bij sommige verhuurders (bij Goldcar stond een rij van een meter of 20!!), maar of RentalCars hier iets aan kan doen? Misschien een snelle incheck tegen extra betaling regelen?

    Door C. Melis op 29 september 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via rentalcars zijn wij in mei in zee gegaan met verhuurbedrijf recordgo op Mallorca. Wij hebben bij de boeking de huur inclusief de meest totale verzekering (ongeveer € 180,- voor 2 weken )gekocht en betaald bij rentalcars. Bij het afhalen van de auto, moesten wij een borg stellen voor de brandstop ivm tanken na huurperiode. Ook moesten wij een bedrag van € 200,- betalen. Dit kwam ons vreemd voor, maar we moesten betalen anders geen auto, het was een soort borg zeiden ze. De borg voor de brandstof hebben we teruggekregen, de € 200,- zijn we kwijt. De hebben dit voorgelegd bij rentalcar, zij gaven aan niks te kunnen doen omdat wij betaald en getekend hadden. Dat wij getekend hebben omdat we anders geen auto kregen wordt aan voorbijgegaan. Rentalcar gaf aan hier niks aan te kunnen doen. (Wel hebben ze ons een tegemoetkoming van ong. € 130,- gegeven). Als er niks fout was zou je je afvragen waarom. Om het niet al te lang te maken, Rentalcar gaat dus bewust in zee een malafide partner (record.go) en laat de huurder in de kou staan. Een beetje bedrijf zou geen zaken mee doen met deze verhuurder. Als klant kan ik niks doen, zij kunnen dit wel. Overigens zijn dit soort praktijken, volgens onze creditcard maatschappij eerder regel dan uitzondering. Wat ik hoop dat u hieruit meeneemt als u op vakantie gaat is dat het ok schijnt te zijn om de huur van een auto bij rentalcar te betalen, maar zeer terughoudend waar het een verzekering betreft.

    Door Ad de Rooij op 7 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 23 juli had een auto gehuurd via internet rentalcars total bedrag 270euro 9 dagen.kom ik in mallorca moest ik in een keer 229.50 euro betalen. In contact gekomen met rentalcars gebeld alles gedaan niks krijg ik alleen 83 euro terug meer krijg ik niet terug van de 229.50 dus heb ik 416 euro voor 9 dagen een auto ford focua gehuurd ????? Vorge jaar ben ik in miami geweest met een dodge challenger voor 10 dagen. voor 400 euro. Dit is belachelijk!!!!!!! Noooiittt bij deze site huren niet doennn!!!!! Maar ik ben nog niet klaar met hun.

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Alless

    Door Jordi op 7 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb hele slechte ervaring meegemaakt met Europcar. Dit is dus ook een waarschuwing voor iedereen die een auto wil huren. Doe dit niet bij Europcar! Ze hebben me bedonderd, mij voorgelogen.
    Gevlogen naar Milaan en daar bij Bergamo een auto gehuurd bij Europcar. Dit had ik thuis al gereserveerd en betaald via Rentalcars.com. Eenmaal daar aangekomen, krijg ik bij de balie van Europcar een formulier geheel in het Italiaans. Medewerker daar zegt dat het bedrag wat op het formulier staat, voor de borg is. Dat wordt alleen eraf geschreven van mijn rekening (via creditcard) als er wat met de auto is gebeurd. De auto is heel en conform afspraak ingeleverd. Was goed en in orde. Bleek dus achteraf dat ze toch 531 euro van mijn creditcard hadden afgeschreven! Bleek dus dat het om een hele dure verzekering ging! Voor 2 weken! Rentalcars gevraagd dit op te lossen. Ze konden niets doen zeiden ze omdat ik eenmaal getekend had. Mooi laten stikken! Probleem is niet van Rentalcars! En daar werken ze dus mee.
    Teken dus niks waarvan je niet weet wat er staat! Toen ik dit vertelde in mijn vriendenkring, bleek dat het vaker dus gebeurd! Bovendien probeerde Europcar me nog een kapotte auto af te geven! Dat had ik wel gelukkig gezien. En de gehuurde auto vantevoren gecheckt op beschadigingen. De gehuurde auto had al flinke krassen die niet op het formulier stonden!
    Kortom, hele slechte ervaringen met Europcar en Rentalcars.com

    Sterke punten
    Geen!

    Zwakke punten
    Slechte afhandeling van oplichterij door Europcar terwijl ik het via Rentalcars heb geboekt.

    Door Yuliana op 10 november 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Auto gehuurd bij www.rentalcars.com van 1 Juni tot 6 Juni 16 in Nice, op hun website wordt vermeld dat de borgsom die geblokkeerd wordt op creditkaart zal gedeblokkeerd worden na 7 werkdagen ,(wagen perfect en volgetankt terug bezorgd), maar in theorie klopt dit niet helemaal ! Reeds tweemaal telefonisch contact opgenomen met www.rentalcars.com en van kastje naar de muur gestuurd ,met een uiteindelijk antwoord dat het 28 werkdagen kan duren ,wat toch een tegenstelling is met wat ze schrijven op hun website www.rentalCars.com.
    Ook raden ze aan om zelf contact op te nemen met verhuurbedrijf in Nice !?
    Is toch wel degelijk hun job !!!

    Sterke punten
    auto was ok

    Zwakke punten
    boven vermelde tekst !

    Door wim op 20 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • In Nederland een auto geboekt en betaald. maar in Lanzarote weer moeten betalen. Bij het ophalen van de auto hebben wij meteen aangegeven dat alles al betaald was, wij hadden het boekingsformulier (van Nederland) reeds overhandigd. Meneer vertelde dat dit nog niet betaald was, de creditkaart was niet belast geworden tijdens de reservering, was alleen ter zekerheid als wij de auto niet zouden komen ophalen. Betalen zou nu pas gebeuren, hierop hebben wij dus weer betaald. Zij brachten ? 100,-- extra in rekening, deze zouden wij weer terug krijgen als wij de auto volgetankt retour brachten. Wij hebben verder geen extra dingen gevraagd voor de auto, of uitbreiding van de verzekering e.d. Er is ons ook helemaal niets hierover gevraagd

    De huurovereenkomst hebben wij bij het terug brengen van de auto niet meer retour ontvangen (als ik dit had geweten had ik er foto?s van gemaakt). Het enige wat wij kregen is bijgaande briefje, zij gaven ons aan dat dit het bewijs was dat wij de borg retour zouden krijgen op onze rekening (dit is ook gebeurd).

    Ook wij kregen een andere auto, thuis hadden wij een Polo geboekt, maar wij kregen een Hyundai i20. Wij hadden zoiets van: het is wel goed we hebben al zo lang gewacht ( was er druk en rommelig bij de Hertz balie), laat maar we willen vakantie vieren.

    Alleen hebben wij nu RentalCars betaald ? 124,00 en op Lanzarote Hertz nog eens ? 195,00 van dit bedrag hebben wij ? 100,-- retour gekregen (omdat wij de auto weer volgetankt retour hadden gebracht). Conclusie ? 124,00 te veel betaald.

    RentalCars heeft ons gemaild dat ze het gaan bekijken. Wij zijn wachten nu dus even af wat er gaat gebeuren.

    Wordt vervolgd.

    Sterke punten
    Snelle mail reactie van RentalCars

    Zwakke punten
    Dubbele betaald en niet duidelijk waarom, dus administratie tussen Hertz op Lanzarote en RentalCars loopt niet zo goed.

    Door Jacobs op 28 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben me aan het orienteren op een autohuur van ruim 3 weken in Sri Lanka. Ik heb wat vragen gesteld bij de offerte van RentalCars. Na bellen en mailcontact is er nog steeds geen antwoord op mijn vragen. Een aantal jaar geleden kwamen ze stipt hun afspraken na. Nu helaas niet meer...

    Zwakke punten
    Slechte communicatie

    Door Rob op 16 januari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor de herfstvakantie op Mallorca auto geboekt, al een paar jaar bij Rentalcars geboekt, nooit problemen, maar viel al gelijk op dat de borg steeds hoger wordt.
    Geeft al geen lekker gevoel. Een paar weken voor vertrek werd ik door medewerker van Rentalcars gebeld voor allerlei extra verzekeringen. Ben niet zo van de extra verzekeringen, dus niet gedaan. Omdat eerder via Rentalcars altijd alles soepel liep, niet de kleine lettertjes gelezen. FOUT !!
    Bij de balie van Goldcar moesten we even wachten en zagen hoe de klanten voor ons weg werden gestuurd en dat ging niet heel vriendelijk.

    Toen zelf aan de beurt, er werd direct naar creditcard en rijbewijs gevraagd. De creditcard staat op naam van mijn vrouw, ik was hoofdbestuurder, eerder ging dit altijd. NU NIET MEER DUS. Kon wel een nieuwe boeking maken, doei.

    Ik vroeg om wifi-code op luchthaven zodat ik boeking nog kon annuleren, dat had nog gedeeltelijk gekund omdat we 30 minuten voor ingang huurtijd ter plaatse waren.
    Volgens instructies op contract (bij problemen bellen, wij zijn altijd bereikbaar !! ) meteen gebeld met Rentalcars, maar die nemen alleen op op werkdagen. Het was echter zondagavond. Wifi werd mij niet gegeven, overal stonden rijen, dus maar met de bus naar onze accomodatie. Bij aankomst was de huurtijd inmiddels al ingegaan en was annuleren niet meer mogelijk. FULL LOSS volgens kleine lettertjes. Geen annulering, geen geld terug, ook niet voor de overige 4 dagen.

    Conclusie: als je 1300 euro borg via je creditcard redelijk vindt en alles heel goed naleest, kun je een boeking nog overwegen, maar er zijn voor dezelfde tarieven of een paar euro meer betere mogelijkheden.

    Sterke punten
    Huurcontracten afsluiten en geld vangen

    Zwakke punten
    Service = 0

    Door Paul op 8 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Let op met autohuur in Spanje via Rentalcars.com en m.n. verhuurder Centauro. 1.Je wordt getild bij inlevering van de auto. De restant hoeveelheid brandstof wordt op 10% gesteld door Centauro. Ook al lever je een volle of halfvolle tank in. Het retourformulier wordt achtergehouden zodat je dat niet kunt controleren. je kunt fluiten naar je geld. Verhaal halen bij Rentalcars.com leidt tot nietszeggende mails. Men staat niet aan jouw kant maar aan de kant van de verhuurder! 2.Let op aanwezige schade bij ophalen! Vul het formulier uitgebreid in en geef alle schade ook die kleiner is dan <>10cm in! Alles wordt bij inlevering tegen je gebruikt! 3. De aanvullende verzekering bij Rentalcars.com stelt niets voor. Je wordt bij afhalen geprest om de eigen verzekering bij Centauro af te sluiten.Men heeft geen boodschap aan Rental cars.com.!! Let op dat men je vraagt om een forse borg via creditcard! Geschillen over berekeningen van schade kun achteraf pas zien (ZIE 1). Dus.aw liever niet met Renatlcars.com en Centauro in zee gaan. Scheelt je een hoop stress en vergalt vakantieplezier.

    Sterke punten
    Snel reactie op mails.

    Zwakke punten
    Geen enkele harde actie naar verhuurder.
    Men laat je en terugkeek in Spanje en hier in NL in de kou staan.

    Door harry op 31 augustus 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • We huren al jaren via Rentalcars en hebben zeer positieve ervaringen.
    We begrijpen dat het op de locatie het niet altijd zo verloopt zoals je mag verwachten. Maar ja - lands eer lands wijs.

    Als er iets niet in orde is (naar onze mening) dan melden we dat op de locatie en bij thuiskomst aan Rentalcars. en krijgen altijd een goede service en/of compensatie.

    DUS PRIMA BEDRIJF

    Sterke punten
    Zeer goede en snelle service.

    Door Jan op 8 juni 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Renting a car for 10 days, sounds easy, but after the vacancy they will take money from your credit card, without any reason.
    When you book a car they say it is unlimited kilometres, and they will send you a large email, with small letters LIMITED kilometres. Common! that is unrealistic when you travel in such a country like Namibia. They know that it will be more than 200 kilometres a day! They just screw you!. Not only a big amount for that, also we had to pay our own tire, because we had a flat. We never got our money back, but we were insured for that!
    And last but not least. They took money extra for cost, they can't even tell us for what!
    So after a great vacancy, you will be screwed, NOT ONES, NOT TWISH, BUT TREE TIMES!!!
    SO DO NOT TRUST THEM!

    Sterke punten
    Goed in LIEGEN

    Door sab op 3 januari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via RentalCars een auto gehuurd all in bij Goldcar. Pre paid ( €55,27 ) zou er Opel Corsa benzine op de luchthaven van Malaga klaarstaan. Ik was wel op de hoogte van een bijkomende verzekering en hun brandstofpolitiek. Na 2 uur aanschuiven aan de balie en bijkomend €149,5 betaald te hebben ( brandstof €63,64 prijs voor een dieselwagen €11,57 en €48,35 voor een bijkomende verzekering) werd ons de sleutel overhandigd van een Toyota Yaris diesel. Na wat zoeken in de ondergrondse parking de auto gevonden. Ook hier was niemand van Goldcar te bespeuren (er was een serieuze deuk in het koetswerk). Bij vertrek brandde het controlelampje van dringend nazicht. Dus onderhoud voertuigen? Tijdens onze 9 daagse reis verschillende keren startproblemen gehad.

    Sterke punten
    Er was inderdaad een auto op de luchthaven.

    Zwakke punten
    Hun prijzenpolitiek, opvang luchthaven.

    Door Verhoeven op 22 november 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor vertrek naar Hersonisos,Kreta heb ik via internet (rentalcars.com) een auto geboekt in Hersonisos voor 4 dagen.De lokatie autoverhuur (Europcar) ,aangegeven door rentalcars ,bleek helemaal niet te kloppen.
    Omdat ik het uur afhaling wilde vervroegen ,ben ik twee dagen op voorhand naar de aangegeven lokatie gestapt om dit te melden.
    Groot was mijn verwondering dat ik een autoverhuur Hertz aantrof op het bewuste adres.
    Daar lieten ze me weten dat zij verhuisd waren....afstand 5km in de totaal andere richting,achter Chernosisos......
    Had ik het idee niet gehad om eerst even te gaan kijken ,had ik meer dan waarschijnlijk een dag autoverhuur kwijt want eenmaal op de juiste plaats bleek dat het kantoor sloot om 12hr en dit voor de rest van de dag.....
    Opm: op officiële site staat wel de juiste lokatie van Europcar

    Door Hellemans I op 27 september 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek RentalCars

Schrijf je eigen review