EuropCar - 69 Reviews

Last updated: 7 mei 2018
EuropCar Logo

6.1% aanbevolen, 69 Reviews

 1. EuropCar
 2. Algemeen
 3. Leeftijd bestuurders
 4. Betrouwbaarheid
 5. Luchthaven/ treinstation toeslag
 6. Geldig rijbewijs
 7. Annulering- en wijzigingskosten
 8. Contactgegevens
 9. EuropCar
 10. EuropCar Reviews
 11. Schrijf ook een review over EuropCar

Niet tevreden over EuropCar? Probeer dan eens SunnyCars.

EuropCar

Europcar Autoverhuur B.V. is een franchisenemer van Europcar International en één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Het hoofdkantoor is in Den Haag gevestigd. Europcar heeft vestigingen in alle grote steden en op de luchthavens maar ook kunt u ons vinden in kleinere plaatsen in Nederland. Bij Europcar kunt u terecht voor compacte personenauto's, maar ook voor ruime MPV's en personenbussen. Daarnaast biedt Europcar een breed scala aan bestelauto's, verhuisauto's, vrachtauto's en trekkers. Europcar biedt een uitstekende kwaliteit en service aan haar klanten.

Sommige mensen schrijven EuropeCar of EuropaCar, maar dat is niet goed :)

Wanneer je via VergelijkAutoverhuurders je auto boekt, ontvang je 15% korting!

EuropCar Details

Hits: 4386

URL: http://www.europcar.nl/

Categorieën: Internationale Autoverhuurders

Reviews: 69

Algemeen

Europcar is een franchisenemer van Europcar International en is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Dit autoverhuurbedrijf heeft wereldwijd ruim 10.000 vestigingen in 130 verschillende landen. Klanten kunnen bij Europcar terecht voor het huren of leasen van auto's, zowel zakelijk als particulier. In Nederland heeft Europcar een landelijk dekkend netwerk met een groot wagenpark met diverse personenauto's, bestelauto's, verhuisauto's en vrachtauto's. Daarnaast is het ook mogelijk om een cabrio of een andere luxe auto te huren. Naast het reguliere wagenpark biedt Europcar tevens het GoforGreen label aan waaronder uitsluitend hybride auto's vallen.

Leeftijd bestuurders

Klanten kunnen al vanaf 19 jaar een auto huren op stadsvestigingen van Europcar. De klant moet wel minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De volgende personenauto categorieën kunnen klanten onder de 21 jaar huren: MCMN, MCMR, ECMR, ECAR, EWMR, CDMR, ECMD, CCAR, CWMR, CDMD, CZAH. Voor klanten beneden de 21 jaar worden de bedragen voor het Eigen Risico en de bijbehorende premies om het Eigen Risico te kunnen verlagen verdubbeld.

Voor luchthavenvestigingen dient men minimaal 21 jaar oud te zijn. Vanaf de grote huurauto categorie moeten klanten minimaal 25 jaar oud te zijn.

Betrouwbaarheid

Europcar is lid van de brancheorganisatie BOVAG en kan op basis daarvan gezien worden als een zeer betrouwbare autoverhuurder. Om lid te kunnen worden van BOVAG moet er aan bepaalde kwaliteitseisen worden voldaan. Een bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijf geeft klanten de garantie dat wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en met juridisch correcte verhuurcontracten. Europcar wordt regelmatig gecontroleerd op deze punten en heeft hiermee de BOVAG 5 sterren kwalificatie behaald. Dit is de maximale score die BOVAG geeft aan een autoverhuurbedrijf.

Luchthaven/ treinstation toeslag

De luchthaven/ treinstation toeslag is alleen van toepassing op locaties waar operationele kosten hoger uitvallen dan de operationele kosten op overige locaties.

Geldig rijbewijs

Om bij Europcar een auto te kunnen huren, moeten klanten minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Originele rijbewijzen welke voorzien zijn van een niet-Westers schrift dienen in combinatie met een internationaal rijbewijs in Westers schrift getoond te worden.

Annulering- en wijzigingskosten

Klanten die online een reservering hebben gemaakt kunnen uitsluitend online via hun persoonlijke account een boeking annuleren of wijzigen. Om reserveringen te annuleren of te wijzigen, die gemaakt zijn via de vestiging of het Call Center, kunnen klanten contact opnemen met de betreffende vestiging of met het Call Center via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55.

Voor het annuleren van een boeking gelden de volgende regels:
• Klanten kunnen tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren.
• Annuleert een klant binnen 24 uur voor vertrek, dan wordt er max. € 50,- aan annuleringskosten doorbelast.
• Annuleringen als gevolg van ‘no show’ resulteert in betaling van het gehele huurbedrag.
• Indien klanten vooruit hebben betaald en tot uiterlijk 24 uur voor vertrek annuleren, dan wordt het volledig vooruitbetaalde bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort de opgegeven rekeningnummer.
• Wanneer een auto eerder wordt ingeleverd vindt in geval van vooruitbetaling geen restitutie plaats voor niet gebruikte huurdagen

Contactgegevens

Voor het reserveren van een auto of een prijsopgave kunnen klanten telefonisch contact opnemen met Europcar via het nummer: 085 - 029 2320

Voor particuliere en zakelijke telefonische reserveringen is Europcar bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 t/m 20.00 uur. In het weekend kan men tijdens openingstijden bij de vestiging reserveren.

EuropCar

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YbYMxF6-DnY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


EuropCar Acties & Nieuws

 • 5 februari 2017 Auto huren bij Europcar
  Europcar is een autoverhuurbedrijf van de Franse investeringsmaatschappij Eurazeo. Europcar bestaat al sinds 1949 en is één van de grootste en bekendste bedrijven in deze branche ter wereld. Dit autoverhuurbedrijf heeft wereldwijd ruim 10.000 vestigingen in 143 verschillende landen. Tevens heeft het bedrijf meer dan 200.000 huurauto's op 2825 locaties beschikbaar, waaronder in Azi&eu Lees verder
 • 11 november 2015 Europcar kortingscode november
  Europcar heeft voor deze maand weer een kortingscode beschikbaar gesteld! Code: 20151155 Korting: 4% korting op het dan geldige tarief Periode: Te boeken van 10 nov t/m 29 nov Vertrekperiode: 10 nov t/m 28 februari Geldig op: Alle stadsvesting boekingen Lees verder

EuropCar reviews (69):

EuropCar - fijne afhandeling schade

0

Review:
Hebben in Malaga auto gehuurd. Kregen een Peugeot met 2008 me slechts 3000 km op de teller zonder schade.
Helaas hebben we zelf een lichte lakbeschadiging veroorzaakt aan een deur en de klink. Bij terugkomst werd die schade door Europcar als te licht beoordeeld om bij ons in rekening te brengen. Een verrassende maar zeer klantgerichte benadering.

Sterke punten:
Soepele overdracht en teruggaaf auto.

Bert Knobe beveelt EuropCar aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - té slecht! nooit meer huur ik hier een auto

0

Review:
Mijn auto moest gerepareerd worden en mijn dealer had geen leenauto meer voorhanden. Ik werd naar EuRopcar gebracht om een autootje te huren. Ik moest 825,00 borg betalen. Na 5 dagen auto weer teruggebracht, de borg werd niet gelijk teruggestort, daar moest ik 6 dagen op wachten!
Wat een knullig bedrijf!

Zwakke punten:
het duurde allemaal eindeloos lang daar! de medewerker wist helemaal niets, moest alles vragen. Dat je bijna een week moet wachten op het terugkrijgen van de betaalde borg vind ik gewoon slecht!

vogelpoel beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Nooit meer europcar : oplichters

0

Review:
NOOIT meer EUROPCAR
Door: Thevissen Arvid
Ik ga het kort proberen houden:
Wij huurden een wagen in Malaga voor 3 dagen . ( wij huurden via rentalcars een wagen bij europcar met een omnium verzekering van rentalcars) Bij het afhalen van de wagen wordt via visa een borg gereserveerd van 1.100 euro.
Na drie dagen geven wij de wagen in perfecte staat terug en wordt na een inspectie vermeld dat alles in orde is.
2 maanden na de feiten zie ik op mijn visa dat er 1.100 euro in mindering gaat door Europcar! Dit zonder enige mail, brief, telefoon of wat dan ook. Dit betekent dus dat deze mensen - na 2 maanden- zonder enige uitleg zo maar je geld ontvreemden!

Na heel wat mailverkeer en telefoons ( naar Spanje) krijgen wij 3 maand na de feiten een mail dat wij de autozetels zouden beschadigd hebben ( ondertussen staat het geld al lang op hun rekening en hebben wij bijgevolg nog weinig verweer) Over welke schade het gaat kunnen we op de zwart wit foto s niet uitmaken ( allemaal zeer dubieus) Uiteraard is het zeer gemakkelijk om eenzijdig na zo veel tijd de schuld toe te wijzen aan iemand die een omnium verzekering heeft bij iemand anders.

Ik zou nu het geld rechtstreeks kunnen terugvorderen van mijn omniumverzekering maar ik vind dit vooral principieel onrechtvaardig hoe zij het durven op dergelijke oneerlijke manier te werk te gaan. Dit is echt profiteren van de mensen en een dergelijke firma echt onwaardig!

Dat Europcar zich bezighoudt met dergelijke praktijken is zeer laag bij de grond en voorspelt niet veel goeds!

NOOIT MEER EUROPCAR!!!!!!!

Sterke punten:
De oneerlijke praktijken overschaduwen de eventueel sterke punten

Zwakke punten:
oneerlijk - bedriegers!

Thevissen beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Gedwongen een extra verzekering aanschaffen

0

Review:
In september een auto gehuurd voor een paar dagen Tsjechië. In de bevestiging van mijn online boeking stond een deposit van 400 euro, voor dat bedrag dus mijn creditcard vrijgemaakt. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Praag, bleek ik een deposit van 900 euro te moeten betalen. Na veel kibbelen mocht ik tegen de aanschaf van een extra verzekering alsnog 400 euro deposit betalen en eindelijk de auto meenemen. Let op, ik ben een Tsjechische, er kan geen sprake zijn van een misverstand. Na de trip een klacht ingediend en ja hoor, door de medewerkers in Praag voor leugenaar uitgemaakt. Ik heb gewoon zelf om een verzekering gevraagd. Wees dus op je hoede, Europcar CZ licht de klanten op.

Sterke punten:
Flexibiliteit medewerkers

Zwakke punten:
Oplichting

Lucie beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Europcar ervaringen Australie

0

Review:
Boeking
- Boeken via website europcar.com, irritante chat vensters
+- Ondoorzichtigheid prijsopbouw, creditcard kosten/luchthaventoeslag enz. wel 20% korting gescoord, gegarandeerde prijs
- Weinig keus in 4wd, je moet ook nog eens toeslag betalen als je 4wd wil doen en dan mag je op een behoorlijk aantal wegen nog niet eens rijden.
- App voor mobiel bied weinig mogelijkheden
- Alleen te huren met creditcard, het blijkt dat dit 2% extra kosten meebrengt, zat gewoon verwerkt in de gegarandeerde prijs

Ophalen
- Auto was op afgesproken dag/tijdstip, ondanks een mail niet klaar
- Uitreiking 30 pagina’s tellende terms and condition, hierin staat oa Uitsluiting van groot aantal 4wd wegen, je mag een 4wd auto niet off road nemen enz.
- Men rekent een 4wd toeslag van maar liefst 15 % extra op de daghuur, verassing &#61516;
- Auto was op aantal plaatsen licht beschadigd, advies was hier foto’s van te maken, werd niet genoteerd.
- Autostoelen waren op aantal plaatsen wit uitgeslagen, verder wel schoon
- Geen automatten aanwezig in de auto, dat is niet handig met een 4wd
- Grote vetvlek op binnenkant raam
- Ongeïnteresseerde medewerker, geen enkele uitleg m.b.t. auto
- Nutteloze extra verzekeringen werden aangeprezen, bijvoorbeeld een road assist cover, je mag bellen als je bijvoorbeeld je sleutel kwijt bent, maar er is geen dekking in 90% van Australie.
- Verzekeringen blijken niet te annuleren staat nergens in de voorwaarden vermeld, ook Europcar customer relations wist niet of/hoe je dat kon doen.
- Auto had binnen 6000 kilometer een beurt nodig, daar komen we ruim overheen
- Geen wegenkaart in de auto

&#8195;
Tijdens
- Auto moeilijk schoon te houden, veel stof, automatjes ontbraken
- Meerdere mails van Europcar met bijlagen die niet te openen waren. Na reply werd wel als bijlage een pdf verstuurd
- Contact over onderhoudsbeurt gehad, advies was gewoon doorrijden, zolang er maar geen lampjes gingen branden
- Zwakke accu, deze was na 2/3 keer starten leeg. Starthulp van een vriendelijke medeweggebruiker

Inleveren
- Geen visuele controle auto, noch noteren van de kilometerstand. De rekening zou binnen enkele dagen komen. Wel aardig personeel.

De eindafrekening
- De gegarandeerde prijs (korting 20%) is niet in de prijs meegenomen
- De geannuleerde road side asstistance is wel gewoon in de prijs opgenomen
- Er zijn 4800 km extra in rekening gebracht, dat had 3017 moeten zijn.
Heb foto’s begin en eindstand verstuurd, dat was gelukkig voldoende voor een aanpassing op de rekening
- Geld is van de verkeerde creditcard afgeboekt, dat was niet afgesproken, ik draai nu op voor extra kosten, zo’n 2%
- Er wordt zomaar luchthaventoeslag,+6% berekend. Ophaal locatie was niet aan het vliegveld
- Veel mails gestuurd over de hoogte van de rekening en geen response.Tips:
Maak foto’s bij ophalen van eventuele aanwezige schade en de kilometerstand, idem bij inleveren

• Neem geen nutteloze extra verzekeringen als een road side assistance.
• Huur bij een bedrijf waar je cash mag betalen, vooraf kan overmaken, Scheelt zomaar 2%
• Als je voor langere tijd huurt is een 2e hands auto kopen een goed alternatief, deze allrisk verzekeren is ook nog eens veel goedkoper
• Dubbelcheck de huur overeenkomst, voorwaarden en prijzen voor je deze tekent
Conclusie: HUUR NIET BIJ EUROPCAR (AUSTRALIA)

Sterke punten:
Mooie website

Zwakke punten:
Zie boven

Steinbroth beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Belachelijk dure verzekering

0

Review:
We hebben via easyjet geboekt bij Europcar Londen Stansted voor 3 dagen. Bij de boeking had ik volgens mij aangegeven dat ik ook een verzekering wilde. Bij de bevestiging van de boeking door Easyjet, kreeg ik alleen de summiere bevestiging dat ik bij Europcar geboekt had. Bij aankomst in Londen werd mij gezegd dat ik een verzekering af moest sluiten voor evt. schade. Toen ik opmerkte dat ik dit al betaald had, was de opmerking dat dit niet zo was. En aangezien ik geen bewijs heb gekregen, heb ik toch maar die verzekering betaald. Bij terugkomst in Nederland blijkt dat ik ook nog betaald heb voor road/assitance. De verzekering voor 3 dagen was uiteindelijk duurder dan de hele huurprijs. Al met al dus meer dan het dubbele betaald. Ik heb vaker gehuurd bij verhuurbedrijven en vaak ook een aanvullende verzekering betaald. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
Overigens gezien de ervaringen van anderen ben ik achteraf nog blij dat ik alle risico heb afgekocht. Want we kregen een vieze auto mee met een kras.

Sterke punten:
Auto was van binnen schoon en volle tank
Snelle inleverservice

Zwakke punten:
Zie hierboven

Anne beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Europcar Faro - dure ster in de ruit aansmeren

0

Review:
De gehuurde auto was niet beschikbaar, waardoor ik een andere kreeg. Ford Focus station werd Renault Megane Station. Op zicht niet erg, alleen was deze auto vol met schades. Uiteraard er rond gelopen en nog wat extra schades benoemd.
Bij het inleveren is er een sterretje in de voorruit ontdekt. Deze moest betaald worden, à €390!!!, anders kon de auto niet ingeleverd worden.
Want je een volgende huurder wil een auto zonder schade........... Wat een afzetters!

Sterke punten:
Geen.

Zwakke punten:
Beschadigde auto mee krijgen.
Voor een kleine schade veel betalen.

Kraker beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Europar Netherlands Oh my God don't go there!

0

Review:
We have rented a car and paid for it online via Europcar. When we arrived at the office in Utrecht (at the street of Amsterdamsestraatweg) we showed the driving licence but they immediately gave it back because they said that it was a Greek driving licence and not international.
We explained them that:
1) the driving licence has the sign of European Union so it is valid within European Union,
2) The name that exists on the driving licence also exists on the passport with both Latin and Greek letters so it can be easily verified,
3) we have rented a car in the Netherlands many times in the past without having any issues.
Having said all the above, the employees continue to be negative and they were very rude and talking to us in a very arrogant and ironic way. In the end, since we couldn't find a solution we asked at least to get a refund as we have already paid for the car. One of the employees said that we can get a refund but we have to find the way to request the refund on our own via the website because it's not her job to help us with that.
We were very surprised by her answer as we thought that this is part of her job. We asked again if she could at least guide us on the website where to request the refund but she said that there was no Internet connection (which is not true because we used the Internet to login to our bank account earlier in order to verify our address) and that her job is just to rent cars to customers.
They were very negative and unwilling to help us with anything so we had no other option than leave.
The behavior of the two emplyees of Europcar was completely unacceptable! They were ironic and arrogant from the beginning with every question we were having.
Later we found a phone number on the website and called and people from Rental cars told us that we should have called to request the refund from the store of Europcar in order to verify that we showed up on the store on time and we did not cancel on purpose the car because in this case we couldn't have a refund. We told them that the employees of Europcar didn't want to help us with the refund saying that it's not their job and they agreed with us that it was their responsibility to help us with the refund!!!
Rentalcars tried to contact them in order to verify that we showed up in the store and ask them to return the money to us but few weeks later Europcar said that we can't have a refund because we didn't have an international licence.
So in the beginning the employees in the store of Europcar said that we can have a refund but it's not their job to help us and later they said that we can't have the refund because first of all we should have called from the store and also because we didn't have an international driving licence.
This case was open for many weeks because the employees didn't know their job and didn't help us in the first place.
It's completely unacceptable and unprofessional from europcar side to have employees that are extremely rude,arrogant and don't know how to do their job.
Not only our plans for that day were ruined but we also lost our money and for weeks we were trying to get in touch with the company and ask for our money back but with no luck.
I totally DISCOURAGE everyone to rent a car via Europcar!!!!It was the worst experience ever!!! I can't believe that companies with such unprofessional behavior like Europcar still operate!!!

Sterke punten:
None

Zwakke punten:
I could talk for hours about all their weak points!

Evi beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Afzetters

0

Review:
Bij het inleveren van de auto bleek er een klein krasje van 1 cm in de achterbumper te zitten. De auto de avond ervoor nog gecontroleerd op schade en niets waargenomen, dus mogelijk iemand tegen de auto aan gefietst o.i.d. in die nacht. Kregen we bij het inleveren van de auto te horen dat ze de auto zouden laten taxeren en mij dan zouden informeren en het restbedrag van de borg terug zouden storten. Een week later kreeg ik het restbedrag terug. In totaal kostte dat kleine krasje 340 euro! Bovendien hebben ze mij niet geïnformeerd van tevoren. Na wat gedoe het schadeformulier op kunnen vragen. Materiaalkosten: 50 euro. De rest van het bedrag arbeidskosten!! Zo'n krasje zelf laten maken is nog niet eens de helft van dat bedrag! Belachelijk!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Belachelijk bedrag (met name ongelovelijk hoge arbeidskosten) laten betalen voor een klein krasje van max. 1 cm.

D. Herkink beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Oplichters

1

Review:
PAS OP: proberen je schades (nauwelijks waarneembaar) aan te smeren, lopen precise de richting van een zogenaamde nieuwe schade uit (krasje van 1 cm) en daarna belasten ze de creditcard met allerlei kosten... Europcar zaventhem is een oplichtersbende eerste klas. Franchise, niks te maken met echte europcar..

Sterke punten:
NIKS!

Zwakke punten:
OPLICHTERSPRAKTIJKEN

Schrijf ook een review over EuropCar

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou EuropCar aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou EuropCar aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek EuropCar


DMCA.com Protection Status