EuropCar - 80 Reviews

Last updated: 25 oktober 2019
EuropCar Logo

6.6% aanbevolen, 80 Reviews

 1. EuropCar
 2. Algemeen
 3. Leeftijd bestuurders
 4. Betrouwbaarheid
 5. Luchthaven/ treinstation toeslag
 6. Geldig rijbewijs
 7. Annulering- en wijzigingskosten
 8. Contactgegevens
 9. EuropCar
 10. EuropCar Reviews
 11. Schrijf ook een review over EuropCar

Niet tevreden over EuropCar? Probeer dan eens SunnyCars.

EuropCar

Europcar Autoverhuur B.V. is een franchisenemer van Europcar International en één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Het hoofdkantoor is in Den Haag gevestigd. Europcar heeft vestigingen in alle grote steden en op de luchthavens maar ook kunt u ons vinden in kleinere plaatsen in Nederland. Bij Europcar kunt u terecht voor compacte personenauto's, maar ook voor ruime MPV's en personenbussen. Daarnaast biedt Europcar een breed scala aan bestelauto's, verhuisauto's, vrachtauto's en trekkers. Europcar biedt een uitstekende kwaliteit en service aan haar klanten.

Sommige mensen schrijven EuropeCar of EuropaCar, maar dat is niet goed :)

Wanneer je via VergelijkAutoverhuurders je auto boekt, ontvang je 15% korting!

EuropCar Details

Hits: 5158

URL: http://www.europcar.nl/

Categorieën: Internationale Autoverhuurders

Reviews: 80

Algemeen

Europcar is een franchisenemer van Europcar International en is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland. Dit autoverhuurbedrijf heeft wereldwijd ruim 10.000 vestigingen in 130 verschillende landen. Klanten kunnen bij Europcar terecht voor het huren of leasen van auto's, zowel zakelijk als particulier. In Nederland heeft Europcar een landelijk dekkend netwerk met een groot wagenpark met diverse personenauto's, bestelauto's, verhuisauto's en vrachtauto's. Daarnaast is het ook mogelijk om een cabrio of een andere luxe auto te huren. Naast het reguliere wagenpark biedt Europcar tevens het GoforGreen label aan waaronder uitsluitend hybride auto's vallen.

Leeftijd bestuurders

Klanten kunnen al vanaf 19 jaar een auto huren op stadsvestigingen van Europcar. De klant moet wel minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De volgende personenauto categorieën kunnen klanten onder de 21 jaar huren: MCMN, MCMR, ECMR, ECAR, EWMR, CDMR, ECMD, CCAR, CWMR, CDMD, CZAH. Voor klanten beneden de 21 jaar worden de bedragen voor het Eigen Risico en de bijbehorende premies om het Eigen Risico te kunnen verlagen verdubbeld.

Voor luchthavenvestigingen dient men minimaal 21 jaar oud te zijn. Vanaf de grote huurauto categorie moeten klanten minimaal 25 jaar oud te zijn.

Betrouwbaarheid

Europcar is lid van de brancheorganisatie BOVAG en kan op basis daarvan gezien worden als een zeer betrouwbare autoverhuurder. Om lid te kunnen worden van BOVAG moet er aan bepaalde kwaliteitseisen worden voldaan. Een bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijf geeft klanten de garantie dat wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en met juridisch correcte verhuurcontracten. Europcar wordt regelmatig gecontroleerd op deze punten en heeft hiermee de BOVAG 5 sterren kwalificatie behaald. Dit is de maximale score die BOVAG geeft aan een autoverhuurbedrijf.

Luchthaven/ treinstation toeslag

De luchthaven/ treinstation toeslag is alleen van toepassing op locaties waar operationele kosten hoger uitvallen dan de operationele kosten op overige locaties.

Geldig rijbewijs

Om bij Europcar een auto te kunnen huren, moeten klanten minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Originele rijbewijzen welke voorzien zijn van een niet-Westers schrift dienen in combinatie met een internationaal rijbewijs in Westers schrift getoond te worden.

Annulering- en wijzigingskosten

Klanten die online een reservering hebben gemaakt kunnen uitsluitend online via hun persoonlijke account een boeking annuleren of wijzigen. Om reserveringen te annuleren of te wijzigen, die gemaakt zijn via de vestiging of het Call Center, kunnen klanten contact opnemen met de betreffende vestiging of met het Call Center via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55.

Voor het annuleren van een boeking gelden de volgende regels:
• Klanten kunnen tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren.
• Annuleert een klant binnen 24 uur voor vertrek, dan wordt er max. € 50,- aan annuleringskosten doorbelast.
• Annuleringen als gevolg van ‘no show’ resulteert in betaling van het gehele huurbedrag.
• Indien klanten vooruit hebben betaald en tot uiterlijk 24 uur voor vertrek annuleren, dan wordt het volledig vooruitbetaalde bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort de opgegeven rekeningnummer.
• Wanneer een auto eerder wordt ingeleverd vindt in geval van vooruitbetaling geen restitutie plaats voor niet gebruikte huurdagen

Contactgegevens

Voor het reserveren van een auto of een prijsopgave kunnen klanten telefonisch contact opnemen met Europcar via het nummer: 085 - 029 2320

Voor particuliere en zakelijke telefonische reserveringen is Europcar bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 t/m 20.00 uur. In het weekend kan men tijdens openingstijden bij de vestiging reserveren.

EuropCar

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YbYMxF6-DnY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


EuropCar Acties & Nieuws

 • 5 februari 2017 Auto huren bij Europcar
  Europcar is een autoverhuurbedrijf van de Franse investeringsmaatschappij Eurazeo. Europcar bestaat al sinds 1949 en is één van de grootste en bekendste bedrijven in deze branche ter wereld. Dit autoverhuurbedrijf heeft wereldwijd ruim 10.000 vestigingen in 143 verschillende landen. Tevens heeft het bedrijf meer dan 200.000 huurauto's op 2825 locaties beschikbaar, waaronder in Azi&eu Lees verder
 • 11 november 2015 Europcar kortingscode november
  Europcar heeft voor deze maand weer een kortingscode beschikbaar gesteld! Code: 20151155 Korting: 4% korting op het dan geldige tarief Periode: Te boeken van 10 nov t/m 29 nov Vertrekperiode: 10 nov t/m 28 februari Geldig op: Alle stadsvesting boekingen Lees verder

EuropCar reviews (80):

EuropCar - afzetterij, zelf ingetrapt

0

Review:
wij hadden de auto op een verkeerde plek gereserveerd en kregen de keuze : of een uur wachten tot de auto vanaf de andere plek gebracht zou worden, of bij betalen, aanvankelijk 160€ uiteindelijk 193.60€. Net aangekomen, vroeg opgestaan, heb ik mij laten overvallen en ingestemd. pas later denk je: wat een afzetterij!!!! en dat beeld blijft hangen. dus zal ik een negatieve review plaatsen over europecar, mijn kennissen afraden om bij jullie te huren en zeker zelf geen zaken meer bij jullie te doen.
dus korte termijn succes voor EC is duurkoop op de langere termijn. Jammer want tot op heden was ik wel tevreden.

EuropCar - Prima

0

Review:
Weekje weg nog was bijna in de soep gelopen.
Lekker even weekje Zeeland...dat was de planning. Vrijdag 23 Aug tot 30 Aug.
Tot onze schrik wilt onze auto op donderdag niet meer sturen!!!
Een hoop gedoe.
Toch besloten auto te huren. Europacar gebeld voor ruime auto voor 5 pers. Kregen een Kia Ceed station, nog nooit zo ontspannen gereden, wat een fijne auto.
Een heerlijke week gehad met supermooi weer. Top allemaal!!
Niks te klagen over Europacar.

Sterke punten:
Snelheid, nette auto's, duidelijk.

Zwakke punten:
Terugstorten borg duurt te lang.

Natasja De beveelt EuropCar aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Oplichting

0

Review:
Auto opgehaald in inverness, Schotland. Extra verzekering afgesloten voor schade. Tijdens de huurperiode een lekke band gereden door met slecht weer in een diepe kuil in het wegdek vol met water te rijden. Europcar service gebeld, die verbond mij door met een plaatselijke garage. Deze is gekomen en heeft de lekke band meegenomen voor reparatie/ vervanging. Eind van de dag wiel laten wisselen. Moest contant afrekenen, kreeg een rekening mee die ik bij europcar kon indienen... bij inlevering na huurperiode blijkt er een B merk band onder de auto te zijn gelegd i.p.v. een A merk. Dit is doorgegeven door de balie in inverness en zou niet in rekening worden gebracht. Claim ingediend, krijg mijn geld €122 niet terug van europcar omdat ik verantwoordelijk ben voor de vervanging van de band. Boeven zijn het, zij hebben mij zelf in contact gebracht met bovenstaande garage, ga er dan ook vanuit dat europcar dit met de garage regelt! Waar dient die extra verzekering dan verder voor?

Sterke punten:
Nette auto

Zwakke punten:
Zie hierboven

Buijnsters beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - erg naar

0

Review:
Krijg achteraf allemaal rekeningen nagestuurd van tolwegen die ik niet zou hebben betaald in de UK. Als ik vervolgens de gegevens bij de UK-gov intype geeft ie gewoon aan dat ik betaal heb. Inmiddels heb ik er 2 a 40 pond, Administratiekosten Europcar.
Als ik daarover een klacht indien krijg ik als antwoord dat dat in de voorwaarden staat ! Met de rug tegen de muur op deze mannier.
Nooit meer Europcar.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
Zeer klantonvriendelijk

Rob beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Waardeloze schade afhandeling

0

Review:
In november '18 heb ik een kras gereden op de zijkant van een (reeds uitgebreid geblutste) bestelwagen. Bij het opgeven hiervan werd direct ene schatting van ca 300-400 Euro schade gemaakt. Balen, maar ja.
Vervolgens hoorde ik niks meer. Er was wel 1300 Euro ingehouden.
Telkens belde ik, emailde ik naar Europcar Amersfoort, en zou ik wat horen wat vervolgens nooit gebeurde.
uiteindelijk is in mei '19 (!) 220Euro teruggestort.
Na lang jengelen kreeg ik een calculatie: het ziet ernaar uit dat er allerlei schade is hersteld die niet van mij afkomstig is.
Na beklag en opnieuw beklag, niks terug horen en opnieuw bellen en bellen heeft met mij met nog 150E tegemoetgekomen.
Kortom: de kras die ik reed is mij op bijna 1000Euro komen te staan. Plus heel veel vertraging en frustratie.
Waardeloze afhandeling en trouwens ook diefstal.

W. van der W beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Oplichting met aftanken

0

Review:
Vorig jaar heb ik een auto gehuurd die ik netjes afgetankt heb ingeleverd. Vervolgens krijg ik onterecht een factuur voor het aftanken. Naar mijn bezwaar hiertegen werd niet geluisterd. De klantenservice belooft te bemiddelen, maar doet niets. En na 6 maanden niets gehoord te hebben, krijg ik ineens een incassobureau op mijn dak. Wat een stelletje ongelooflijke oplichters! Huur hier nooit een auto, want je rechten als klant worden met voeten getreden...

Sterke punten:
Geldbelust

Zwakke punten:
Klantonvriendelijk en onbetrouwbaar.

Hanne de R beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Oneerlijke klotefirma

0

Review:
Ik huurde een auto via autoeurope voor een week in Corfu.
Na meer dan een uur wachten bij "Green Motion" kon ik mijn auto ophalen. Tussen alle blinkende wagens stond een Fiat uno van 15 jaar oud. Geen 10cm zonder schram of bluts.(VW Polo hatchback of gelijkwaardig)
We telden meer dan 50 beschadigingen. Als ik zei dat ik die auto weigerde stonden ze te zwaaien met het contract dat ik zojuist tekende. Opeens spraken ze nog alleen Grieks. Via Autoeurope had ik een omnium verzekering afgesloten voor een wrak dat amper 50 Euro waard was. Ik heb wel geen enkel schrammetje bijgekregen en als ik de auto terugbracht keken ze alleen of de benzinetank gevuld was. Autoeurope kan daar niets aan doen. Ik heb veel geld betaald voor een wrak en krijg een schadevergoeding. Bedankt Klotefirma

Sterke punten:
Hun beloftes op het internet

Zwakke punten:
Alles

Lesag Dany beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Bedonderd in Faro, Portugal

0

Review:
Met het hele gezin een weekje Portugal geboekt. Drie auto's gehuurd via Auto Europe. Alle verzekeringen e.d. vooraf geregeld. Een zgn. "Worry-free" contract. D.w.z. eigen risico afgekocht, een tweede bestuurder en meer van die kleine voordeeltjes. Echter, bij aankomst bij de Europcar balie begon het. Een extra verzekering om het eigen risico, en vooral de banden, bodem en de spiegels te verzekeren. Want dat was allemaal echt niet gedekt. De prijs, 114 Euro, dat bleek alleen later wel exclusief 23% btw. Zoals alle prijzen trouwens, kinderzitje, tolbadge. Alsof ik als particulier zonder btw kan huren. Maar goed, toch gedaan om alle gezeur te voorkomen. Een van onze auto's had een kinderzitje gehuurd. Nette auto's, niets mis mee. Ook het inleveren na een week ging prima. Maar toen, een week later kwamen de creditcard rekeningen. Toen bleek dat er bij mijn zoon een tweede bestuurder was berekend, en het kinderzitje bleek onherstelbaar beschadigd. Daar was bij inleveren niets van gezegd, trouwens hoe kan je, in een week, een stoeltje wat er niet uit is geweest en waar zes keer een kind van 15 maanden in is vervoerd onherstelbaar beschadigen. Extra kosten ong. 200 euro. En dan zit je hier in Nederland en moet je in discussie met de verhuurder. We hebben Auto europe gemaild met dit probleem en gevraagd of ze het konden uitzoeken, en zorgen dat dit opgelost werd.
We zijn nu ruim 5 weken en al een paar e-mails, verder en vandaag een bericht dat de 2e bestuurder is opgelost, dit word terug gestort. Ben benieuwd. Blijf ik het nog steeds een oplichtersbende vinden. Als je zo'n kunstje iedere week een keer flikt, verdient die auto zich drie keer in een jaar. Daar we die extra verzekering hadden konden ze ons niets aanrekenen voor de auto's, dat was afgekocht. En dan flikken ze je zo'n kunstje met dat stoeltje. Zoals ik al zei, je wordt bedonderd waar je bijstaat en je kan er niets aan doen. Ja, het hier melden, zodat andere mensen gewaarschuwd zijn voor dit soort praktijken. Zo blijkt die voordelige huurprijs toch een stuk hoger uit te vallen. wees gewaarschuwd.

Sterke punten:
Nette auto's, weinig kilometers en schoon.

Zwakke punten:
Lees mijn recensie. je word bedonderd

B. Huijsma beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - nooit meer

0

Review:
Wij komen vrijdagnacht (0u30) aan in Dublin na vertraging, gaan rechtstreeks naar balie europcar, krijgen zonder een woord uitleg een papier, sleutel en de melding de auto staat achter de hoek. Vermoeid van de trip vertrekken we en denken de ochtend erop dat we de auto nog moeten nakijken op schade dus we halen het papier boven dat amper leesbaar is, ik zie schade achterbumper staan en die was er zeker, een grote kras, metaal is zichtbaar over zijpaneel en bumper en nog een groot aantal andere krassen en putten dus we denken ok het staat erop, het is in orde. Wij brengen met vol vertrouwen die auto terug binnen. Het eerste wat die man zegt is, ah u heeft een accident gehad !!! Nee, absoluut niet, die schade staat op het papier. Nu blijkt dat er achter die zin van schade (1') staat, amper leesbaar en dus het gaat over een kras van ongeveer 1 cm en niet over deze diepe kras. Voila, borg van 1500 !!!!! Euro ingehouden. We hebben geweigerd om die papieren te tekenen en erop geschreven dat wij geen accident hebben gehad. Nu, ik herken dat we op het moment zelf die auto hadden moeten nakijken maar het moet toch al toeval zijn dat op amper 6u tijd ze al tegen onze auto zouden zitten op een hotelparking. Dit is de allereerste keer dat we zo een wrak kregen ook, wij hebben al overal rondgereden met huurauto's, zelfs in Napels maar dit sloeg alles. Ik ben eens benieuwd of we er nog iets van gaan horen maar bij deze, wees gewaarschuwd als je een auto huurt, zelfs voor je de sleutels aanneemt controleren want volgens die man ben je verantwoordelijk van het moment je de sleutels vastneemt.

Zwakke punten:
Geen uitleg aan balie, niets over verzekering niets over schade. Er snel vanaf willen zijn.

Delen Nadi beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

EuropCar - Huur niet

0

Review:
Op basis van deze reviews hebben wij besloten geen auto te huren bij (pl)europcar.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Jan beveelt EuropCar NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over EuropCar

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou EuropCar aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou EuropCar aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek EuropCar


DMCA.com Protection Status