Auto huren bij Europcar

Auto huren bij Europcar

5 februari 2017

Europcar is een autoverhuurbedrijf van de Franse investeringsmaatschappij Eurazeo. Europcar bestaat al sinds 1949 en is één van de grootste en bekendste bedrijven in deze branche ter wereld. Dit autoverhuurbedrijf heeft wereldwijd ruim 10.000 vestigingen in 143 verschillende landen. Tevens heeft het bedrijf meer dan 200.000 huurauto's op 2825 locaties beschikbaar, waaronder in Azië, Afrika, Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied. Europcar is één van de grootste autoverhuurbedrijven van Nederland en een franchisenemer van Europcar International

Divers aanbod huurauto’s

Zowel zakelijke als particulier klanten zijn welkom bij Europcar en op de juiste plek om een auto te huren. Het is tevens mogelijk om bij dit autoverhuurbedrijf auto’s te leasen. In Nederland heeft dit bedrijf landelijk een groot aantal diverse auto’s beschikbaar die mensen kunnen huren. Dit zijn wagens zoals personenauto's, verhuisauto's, bestelauto's en vrachtauto's. Bij Europcar is het tevens mogelijk om luxe auto’s te huren, zoals een cabrio of een andere luxe auto. Het bedrijf biedt naast het reguliere aanbod wagens en luxe auto’s tevens het GoforGreen label aan. Onder het GoforGreen label worden uitsluitend hybride auto's aangeboden aan klanten.

Leeftijd auto huren

Bij Europcar kun je al een auto huren vanaf 19 jaar een auto huren bij vestigingen in grote steden. Het is echter wel de bedoeling dat je minimaal 1 jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Klanten onder de 21 jaar oud hebben de mogelijkheid om personenauto’s te huren bij Europcar.

Vanzelfsprekend wordt bij klanten jonger dan 21 jaar oud de bedragen voor het eigen risico (verzekering) en daaraan verbonden premies om het eigen risico te kunnen verlagen verdubbeld. Bij de vestigingen op een luchthaven moet je minimaal 21 jaar oud zijn om een auto te mogen huren bij Europcar. Voor het huren van grote auto’s zoals verhuisauto, vrachtauto’s en bestelbussen moeten klanten tenminste 25 jaar oud zijn.

Betrouwbaar autoverhuurbedrijf

Dit autoverhuurbedrijf is net als Hertz en Sixt lid van de brancheorganisatie BOVAG. Op basis van het lidmaatschap bij de BOVAG kan Europcar absoluut worden beschouwd als een betrouwbare autoverhuurder. Met als reden dat een bedrijf niet zomaar lid kan worden van de brancheorganisatie. Een bedrijf moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen  voordat het zich kan aansluiten bij de brancheorganisatie. Een autoverhuurbedrijf dat bij de brancheorganisatie is aangesloten geeft klanten de garantie dat  er wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en werkt met juridisch correcte verhuurcontracten. Europcar wordt regelmatig gecontroleerd en beoordeeld op deze punten. Het autoverhuurbedrijf heeft na controle de 5 sterren kwalificatie van BOVAG behaald. Deze sterren kwalificatie is de maximale score die de brancheorganisatie BOVAG geeft aan een autoverhuurbedrijf.

Kort gezegd. Je met een gerust hart een auto huren bij Europcar. Bij dit autoverhuur kun je ervan uitgaan dat je niet tegen vervelend verrassingen en kosten zult lopen bij het terugbrengen van de auto. Dat is wel zo prettig. 

Parkeren

Een auto huren is natuurlijk erg handig, maar je moet de auto wel ergens kunnen parkeren als je bijvoorbeeld in een andere stad of land bent. Parkopedia kan je hierbij goed helpen. Op de website vul je simpelweg in waar je wilt parkeren. Hierna krijg je een overzicht te zien met parkeergarages/plekken in de buurt inclusief de parkeerkosten! Parkopedia heeft ook een mobiele applicatie en beschikbaar voor iOS en Android. Deze app kun je gratis downloaden en gebruiken.

 

Bezoek EuropCar

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden