Autoverhuur op Mallorca

Autoverhuur op Mallorca

9 november 2016

Een auto huren op Mallorca is ideaal. Er zijn echter talloze autoverhuurbedrijven op Mallorca. Hierdoor wordt het lastig om te kiezen, want welk bedrijf is betrouwbaar en goedkoop? En welk autoverhuurbedrijf heeft de beste deals?  In dit artikel lees je alles over autoverhuur op Mallorca, een top 5 van de beste autoverhuurders en handige tips om te zorgen dat je zorgeloos in een goede huurauto rijdt tijdens je vakantie.

Gouden tips voor autohuur op Mallorca

Goed oriënteren

Het is soms lastig om een duidelijk beeld te krijgen hoe en waar je een auto kan huren op Mallorca. Er zijn veel kleine aanbieders die auto’s verhuren, welke op zich goedkoop lijken, maar waar uiteindelijk altijd gedoe is rondom de algemene voorwaarden en verborgen kosten. Kijk daarom eerst goed rond voordat je een keuze maakt om een auto te huren. Ga liever voor de grotere autoverhuurders met een internationale reputatie. 

Kijk verder dan het vliegveld

Er zitten zoveel voordelen aan een auto huren tijdens je vakantie. Je kan zelfs een auto voor je laten klaarzetten op het vliegveld! Zo heb je de vrijheid om vanaf het vliegveld rechtstreeks afreizen naar jouw bestemming op Mallorca. Huur je een auto op het vliegveld, dan betaal je hiervoor wel een toeslag. Wil je hierop besparen? Kies dan voor een autoverhuurder die een vestiging heeft in de stad of bij je hotel. Dit scheelt gemakkelijk tientallen euro’s!

Reserveer online en boek zo vroeg mogelijk 

Heb je besloten om een auto te huren? Reserveer dan online je auto. Op Vergelijkautoverhuurders.nl kun je makkelijk de beste autoverhuurbedrijven vergelijken. Op deze manier kan je de prijzen, beschikbaarheid van de auto, de betrouwbaarheid van het bedrijf controleren etc. Het is verstandig voor het hoogseizoen een auto te reserveren. In de zomer willen een hoop mensen namelijk een auto huren. Hierdoor vliegen de prijzen omhoog naarmate jouw vakantie datum dichterbij komt. Door vooraf te reserveren kun je veel geld besparen omdat je daarvoor vaak een korting krijgt.

Wacht dus niet af totdat je op de luchthaven van Mallorca bent om een auto te huren. Mallorca is een eiland en autoverhuurders weten dat het moeilijk is om een alternatief te regelen. Met als gevolg dat de prijzen op de luchthaven hartstikke hoog zijn. Je moet er daarom ook rekening mee houden dat er op een eiland altijd een beperkte beschikbaarheid van huurauto’s is.

Boek verstandig

Op Mallorca is er heel veel te doen en daarvoor heb je niet altijd een auto nodig. Het is in ieder geval erg leuk om een paar dagen een auto te huren om het prachtige berglandschap en verborgen playa’s van Mallorca te verkennen. Bespaar geld door een auto te huren op ‘incourante’ dagen. Je kunt dan voor slechts een paar tientjes een auto huren. Op de andere dagen heb je de mogelijkheid om je te vermaken op de stranden. Het openbaar vervoer is goed geregeld op Mallorca en er zijn vele leuke activiteiten op loopafstand.

Handig om te weten

Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om een auto te huren. Let op de volgende punten bij het boeken van je huurauto:

  • Autoverhuurbedrijven weten dat beginnende bestuurders risicovol zijn. Daarom kun je pas een auto huren vanaf 23 jaar. Ben je een jonge bestuurder? Dan moet er een extra toeslag worden betaald voor de verzekering. Deze toeslag moet worden betaald door bestuurders onder de 25 jaar.
  • Net je rijbewijs gehaald en was je van plan om lekker te gaan toeren op Mallorca? Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
  • De verzekering van de auto is alleen geldig voor de persoon die de auto huurt. Laat je bijvoorbeeld een auto huren door een vriend en besluit je toch zelf te gaan rijden? Dan vervalt je verzekering voor de huurauto. 
  • Lees de kleine lettertjes in het contract om problemen te voorkomen wanneer je een auto huurt tijdens jouw vakantie op Mallorca.
  • Bespaar geld door je auto online te reserveren. Je betaald dan namelijk tientallen euro’s minder dan op locatie.

Top 5 autoverhuurbedrijven

Overweeg je een auto te huren op Mallorca? Kies dan een van de onderstaande autoverhuurbedrijven. In dit overzicht staan de 5 autoverhuurbedrijven met de beste ervaringen en beoordelingen:

  1. RentalCars is een van de grootste online autoverhuur bemiddelaars in de wereld, dat meer dan 2 miljoen huurauto’s per jaar in meer dan 6.000 locaties ter wereld afgehandeld. Boek hier: RentalCar
  2. EuropCar heeft eveneens een breed scala aan huurauto’s. Europcar biedt een uitstekende kwaliteit en service aan haar klanten. Je ontvangt 15% korting wanneer je boekt via onze vergelijksite: EuropCar
  3. Sunny Cars heeft een groot aanbod van diverse auto’s en ophaal locaties. Tevens ben je gratis verzekerd tegen glas, dak en bodem schade!  Er is ook 24 uur per dag een noodnummer bereikbaar in geval van nood. Handig toch? Nog een andere reden waarom een auto huren bij Sunny Cars een goed idee is, omdat je van te voren weet wat de totale kosten gaan zijn. Het betalen van verborgen kosten en het bijbetalen van extra kilometers is dus geheel uitgesloten. Echter is een waarborgsom uiteraard wel altijd nodig. De benodigde verzekeringen zijn allen bij een dergelijke formule inclusief. Kort gezegd, geen onaangename verrassingen tijdens je vakantie en zo kun je zorgeloos aan jouw reis beginnen. Boek hier: SunnyCars
  4. Hertz is de beste plek om een auto te huren omdat je dan meteen gebruik kunt maken van de beste prijs en laatste aanbiedingen. Je kunt kiezen om direct te betalen, bij de reservering of later wanneer u de auto heeft gehuurd en weer inlevert. Boek hier: Hertz
  5. CheapCars biedt verschillende soorten auto’s die je wereldwijd op meer dan 30.000 locaties kunt ophalen! Er zijn dus ook verschillende locaties op Mallorca waar je een huurauto kunt ophalen. Boek hier: CheapCars

Parkeren op Mallorca

Als je een auto hebt gehuurd op Mallorca, is het handig om te weten waar je kan parkeren. Op Parkopedia kun je gemakkelijk parkeerplaatsen en garages zoeken op Mallorca. Vul het adres in of de stad waar je wil parkeren en je krijgt een overzicht te zien van alle parkeervoorzieningen in die stad of straat. De prijzen worden ook meteen vermeld. 

Zorg dat je de omgeving kent. Dit doe je makkelijk door even wat te lezen op Wikipedia over Mallorca. Een telefoon met internet is erg handig om bestemmingen te vinden op Mallorca. Via Google vind je gemakkelijk het centrum of hotel. Typ gewoon je vertrekpunt en bestemming en je krijgt een routebeschrijving. Heb je geen internet? Dan kan het een idee zijn om te kiezen voor een navigatiesysteem in de auto.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden