Autoverhuur op Ibiza

Autoverhuur op Ibiza

8 november 2016

Wil je onafhankelijk zijn van het openbaar vervoer of ben je het zat om steeds op een taxi te moeten wachten op je vakantie? Kies er dan voor om een auto te huren tijdens volgende reis naar Ibiza! Het huren van een auto is hartstikke handig. Op Ibiza kun je lang niet alle prachtige plekjes bereiken met het openbaar en steeds een taxi moeten nemen is ook niet ideaal. Lees daarom in dit artikel de voordelen van een auto huren, handige tips en waar je het beste een auto kan huren op Ibiza.

De voordelen van een auto huren op Ibiza

Jouw feestje op Ibiza start sneller als je een auto huurt. Je kan namelijk zelfs een auto voor je laten klaarzetten op het vliegveld! Zo heb je de vrijheid om vanaf het vliegveld rechtstreeks afreizen naar jouw bestemming op Ibiza. Het huren van een auto heeft nog meer geweldige voordelen zoals:

 • Je bent niet afhankelijk het openbaar vervoer. 
 • Met je eigen vervoer ben je veel sneller op locatie. Door een auto te huren bespaar je veel tijd tijdens je vakantie op Ibiza.
 • Een ander voordeel is dat je nieuwe plekjes kan ontdekken waar het openbaar vervoer helemaal niet komt. Als je echt meer van het eiland wil zien, dan is het slim om een auto te huren op Ibiza.
 • Steeds een taxi moeten pakken is verre van ideaal. Met je eigen vervoer kun je zelf bepalen waar je naartoe gaat, hoe lang je blijft en wanneer je weer vertrekt. 

Belangrijk bij het huren van een auto

Een Creditcard noodzakelijk wil je een auto huren op Ibiza. Bij sommige autoverhuurbedrijven betaal je alleen de reserveringskosten of het complete bedrag. Op Ibiza kan je echt bijna overal een auto huren. Hierdoor zijn er helaas veel oplichters actief en daarom is het verstandig om vooraf de betrouwbaarheid te controleren van de verhuurder. Google het autoverhuurbedrijf;lees beoordelingen op onze website Vergelijkautoverhuurders.nl

Een gouden tip bij het huren van een auto, is het afkopen van je eigen risico. Een eigen risico is bij elke autoverhuurbedrijf verplicht. Het eigen risico hoef je alleen te betalen als je verantwoordelijk bent voor schade aan de huurauto.In het geval van een ongeval moet je een  flink bedrag betalen aan het autoverhuurbedrijf. Op Ibiza wordt hier een enorm mee gesjoemeld en mensen mee opgelicht. Je krijgt een huurauto mee die al enige schade heeft en deze schade wordt achteraf op jouw verhaalt. Koop daarom je eigen risico af, dan heb je geen onverwachte hoge rekening na afloop.

Handig om te weten

 • Autoverhuurbedrijven weten dat beginnende bestuurders risicovol zijn. Daarom kun je pas een auto huren vanaf 23 jaar. Ben je een jonge bestuurder? Dan moet er een extra toeslag worden betaald voor de verzekering. Deze toeslag moet worden betaald door bestuurders onder de 25 jaar. 
 • Net je rijbewijs gehaald en was je van plan om lekker te gaan toeren op Ibiza? Het is pas mogelijk om een auto te huren op Ibiza vanaf een minimaal aantal jaar dat je in bezit van een rijbewijs bent. Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
 • De verzekering van de auto is alleen geldig voor de persoon die de auto huurt. Laat je bijvoorbeeld een auto huren door een vriend en besluit je toch zelf te gaan rijden? Dan vervalt je verzekering voor de huurauto. 
 • Lees de kleine lettertjes in het contract om problemen te voorkomen wanneer je een auto huurt tijdens jouw vakantie op Ibiza.
 • Bespaar geld door je auto online te reserveren. Je betaald dan namelijk tientallen euro’s minder dan op locatie.

Online auto reserveren

Heb je besloten om een auto te huren? Reserveer dan online je auto. Op onze website Vergelijkautoverhuurders.nl kun je gemakkelijk verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Zo kun je zaken zoals de prijzen, beschikbaarheid van de auto, de betrouwbaarheid van het bedrijf checken en dergelijke. In het hoogseizoen is het verstandig om alvast een auto te reserveren. In de zomer willen een hoop mensen namelijk een auto huren. Hierdoor vliegen de prijzen omhoog naarmate jouw vakantie datum dichterbij komt. 

Wanneer je een online een auto huurt, kun je ook vaak gebruik maken van aanbiedingen. Door vooraf te reserveren kun je veel geld besparen. Een auto huren op het vliegveld of bij je hotel kost je namelijk veel meer.

Top 5 autoverhuurbedrijven

Overweeg je een auto te huren op de luchthaven op Ibiza? Kies dan een van de onderstaande autoverhuurbedrijven. In dit overzicht staan de 5 autoverhuurbedrijven met de beste ervaringen en beoordelingen:

 1. CheapCars biedt verschillende soorten auto’s die je wereldwijd op meer dan 30.000 locaties kunt ophalen! Er zijn dus ook verschillende locaties op Ibiza waar je een huurauto kunt ophalen. Boek hier: CheapCars
 2. Rental Cars is een van de grootste online autoverhuur bemiddelaars in de wereld, dat meer dan 2 miljoen huurauto’s per jaar in meer dan 6.000 locaties ter wereld afgehandeld. Boek hier: RentalCars
 3. EuropCar heeft eveneens een breed scala aan huurauto’s. Europcar biedt een uitstekende kwaliteit en service aan haar klanten. Je ontvangt 15% korting wanneer je boekt via onze vergelijksite: EuropCar
 4. Sunny Cars heeft een groot aanbod van diverse auto’s en ophaal locaties. Tevens ben je gratis verzekerd tegen glas, dak en bodem schade!  Er is ook 24 uur per dag een noodnummer bereikbaar in geval van nood. Handig toch? Nog een andere reden waarom een auto huren bij Sunny Cars een goed idee is, omdat je van te voren weet wat de totale kosten gaan zijn. Het betalen van verborgen kosten en het bijbetalen van extra kilometers is dus geheel uitgesloten. Echter is een waarborgsom uiteraard wel altijd nodig. De benodigde verzekeringen zijn allen bij een dergelijke formule inclusief. Kort gezegd, geen onaangename verrassingen tijdens je vakantie en zo kun je zorgeloos aan jouw reis beginnen. Boek hier: SunnyCars
 5. Hertz is de beste plek om een auto te huren omdat je dan meteen gebruik kunt maken van de beste prijs en laatste aanbiedingen. Je kunt kiezen om direct te betalen, bij de reservering of later wanneer u de auto heeft gehuurd en weer inlevert. Boek hier: Hertz

Parkeren op Ibiza

Als je een auto hebt gehuurd op Ibiza, is het handig om te weten waar je kan parkeren. Op Parkopedia kun je gemakkelijk parkeerplaatsen en garages zoeken op Ibiza. Vul het adres in of de stad waar je wil parkeren en je krijgt een overzicht te zien van alle parkeervoorzieningen in die stad of straat. De prijzen worden ook meteen vermeld. 

Zorg dat je de omgeving kent. Dit doe je makkelijk door even wat te lezen op Wikipedia over Ibiza. Een telefoon met internet is erg handig om bestemmingen te vinden op Ibiza. Via Google vind je gemakkelijk het centrum of hotel. Typ gewoon je vertrekpunt en bestemming en je krijgt een routebeschrijving. Heb je geen internet? Dan kan het een idee zijn om te kiezen voor een navigatiesysteem in de auto. 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden