Reviews van deze auteur

Agressie en poging tot stelen door medewerker

Review over Sixt

Tijdens onze 2e huurdag, gingen we 's middags naar 1 van de meest bezochte toeristische attracties, Lara Beach. Samen met 5 andere stellen, die ook allemaal een huurauto hadden. Dit is een strand dat je via de openbare weg kunt bereiken tot aan een parkeerplaats, waarna je nog 5 minuten moet lopen naar het strand. Het laatste stuk van deze openbare weg is onverhard, maar toch voorzien van verkeersborden, vangrails, ... en de enige manier om de grote parking van Lara Beach te bereiken. Bij aankomst op de parking stellen we vast dat de linkerachterband lek is. We melden dit onmiddellijk aan het noodnummer op het contract zoals aangegeven in de voorwaarden, en zij vertellen ons dat we deze zelf moeten vervangen. Terwijl ik deze band aan het vervangen ben, blijkt dat er diverse onderdelen niet aanwezig zijn om deze band te kunnen vervangen. Ik bel opnieuw het noodnummer om dit te melden. Ze geven aan dat ze een medewerker van Sixt zullen sturen en dat deze medewerker erg dicht bij mijn locatie is, dus dat dit maximaal 20 minuten zal duren. Na 2,5 uur wachten na het eerste telefonische contact komen er 2 medewerkers van Sixt bij onze auto. Ze vervangen de band en vragen ons meteen om 250 euro contant te betalen, omdat we volgens hen op off-road terrein waren, waardoor onze volledige verzekering vervalt. Ik heb het schadeformulier ingevuld waarop ik aangeef dat de band lek was en het ondertekend. Als ik om een kopie vraag, wordt de Sixt medewerker agressief en wil mij geen kopie geven. Hij vraagt ons meteen om 250 euro contant te betalen of hij neemt de auto mee en laat ons achter. We vertellen hem dat we geen 250 euro op zak hebben, maar dat we wel 250 euro in het hotel hebben. Omdat de medewerker zo agressief was en dreigde ons gewoon 30km van ons hotel achter te laten, hebben we er in eerste instantie mee ingestemd de 250 euro in ons hotel te betalen om onze dag voort te zetten en onze vakantie niet te laten verpesten. Toen we bij het eerste café aankwamen schreeuwde hij dat we uit de auto moesten stappen en dat hij ons hier zou achterlaten omdat we geen geld hadden om hem te betalen. Dit was nog 29 km van ons hotel. Als we aangeven dat ik hiervoor de politie zal bellen omdat hij ons niet zomaar kan achterlaten, blijft mijn vriendin in de achterdeur van de auto leunen om te zorgen dat hij ons niet achterlaat en dat hij hier moet blijven tot de politie er is. Toen hij merkte dat ik de politie aan de telefoon had, ging hij er vandoor met mijn vriendin nog half in de auto samen met al onze spullen (o.a. paspoorten, contant geld, de mobiele telefoon van mijn vriendin, mijn werk mobiele telefoon en spullen ter waarde van ~5000 euro).
Mijn vriendin valt uit de auto op de grond en onze spullen liggen nog in de auto als hij wegrijdt. Op dat moment pleegt de Sixt medewerker diefstal bij ons en hier zijn meerdere getuigen van, 1 van de getuigen heeft ook direct de politie gebeld. Omdat de Sixt medewerker ons eerder belde toen hij onderweg was, hadden wij zijn nummer en hebben dit doorgegeven aan de politie die hem heeft kunnen traceren. Nadat de politie hem had gebeld kwam hij 30 min later onze spullen terugbrengen. Dit was rond 17.00 uur. Nadat wij onze spullen hadden gepakt reed hij in volle vaart weg en liet ons gewoon achter zonder de auto die wij normaal tot 22.00 uur hadden gehuurd. In het contract staat duidelijk vermeld als er schade is waarvoor wij niet verzekerd zijn, dit van de mastercard wordt afgehaald en zeker NIET dat wij dit altijd contant moeten kunnen overhandigen of dat zij zomaar onze huurauto kunnen innemen voor de afgesproken tijd dat wij deze inleveren. Daarmee heeft hij niet alleen het contract geschonden, maar ook een misdrijf gepleegd door onze spullen te stelen en ook mijn vriendin in gevaar te brengen door te vertrekken terwijl zij nog in de auto leunde. Hiervoor zijn we natuurlijk ook naar het politiebureau gegaan om proces-verbaal op te maken van dit incident en het gedrag van de Sixt-medewerker. Naast deze uiterst negatieve ervaring, heeft dit ook een enorme impact gehad op de rest van onze vakantie. Mijn vriendin was na 2 dagen nog steeds in shock, en de volgende 2 dagen zijn we alleen maar op onze hotelkamer gebleven om te kijken naar de mogelijke opties om de vakantie vroegtijdig te annuleren. Dit incident heeft ons meer dan 100 euro gekost aan taxi's om terug te komen naar ons hotel en naar het politiebureau.
Wij hebben contact opgenomen met Sixt en zij lachte ons gewoon uit dat we toch niet kunnen bewijzen wat de Sixt medewerker ons heeft aangedaan en wij alsnog voor alle kosten zullen opdraaien.

Zwakke punten
Onbetrouwbaar
Contract niet nakomen
Gevaarlijk

reacties: