Reviews van deze auteur

Niet OK Rent a Car

Review over OK Rent a Car

Wij hebben 4 weken geleden via DoYouSpain een auto gehuurd voor onze vakantie in Spanje. Wij hebben bewust gekozen voor een VW Golf 5 deurs of vergelijkbaar; met
3 volwassenen en 3 grote koffers geen overbodige luxe.

De verhuur van de auto was ondergebracht bij OK Rent a Car. De ellende begon al direct bij het ophalen van de auto op vliegveld Madrid.
Bij de balie, die na lang zoeken in de hoek van een hotel bleek te zijn verstopt, was slechts 1 medewerker actief. Gelukkig waren wij de tweede in een wachtrij, die steeds langer werd. Niet verrassend; de overige 2 medewerkers achter de balie trokken zich
niets aan van de lange wachtrij, en waren ongelooflijk druk met werkzaamheden waar ik geen touw aan vast kon knopen.
Ondanks het feit dat wij de boeking in Nederland al geregeld en betaald hadden, werd deze procedure aan de balie nog eens helemaal over gedaan. Na 50 minuten hadden
wij uiteindelijk een sleutel in handen! Maar het werd nog gekker. Bij aankomst in de kelder, waar de auto’s opgehaald werden, vroeg ik aan de ongeïnteresseerde medewerker waar mijn auto stond. Aansluitend moesten wij de auto zelf opzoeken in een slecht verlichte garage door daar rond te lopen en door aanklikken van de autosleutel er achter zien te komen waar de auto stond! Na nog eens 20 minuten rondstruinen hadden we de auto gevonden.
Vreemd genoeg moesten wij ook zelf in de nauwelijks verlichte ruimte de schade controleren op de auto. Toen ik daar merkte dat ik een Dacia Sandero gehuurd had, heb ik direct bezwaar gemaakt bij de medewerker van OK Rent a Car. Die haalde slechts zijn schouders op, en deed alsof hij geen Engels verstond. Omdat wij geen tijd meer hadden om er langer bij stil te staan, onze dochter zouden wij ophalen op vliegveld Malaga, heb ik de auto uit nood maar geaccepteerd.

Over de auto zal ik kort zijn. In geen enkel opzicht voldeed deze auto aan de verwachtingen die ik bij een VW Golf had. Dat is ook niet mogelijk: alleen al de verkoopprijzen van de Dacia en de VW Golf liggen mijlenver uit elkaar. We hebben hachelijke situaties meegemaakt in parkeergarages, waarbij ik letterlijk een aanloop met de auto moest nemen om op het volgende parkeerdek te komen. Te gek voor woorden!

Ik heb na terugkomst enkele mails verstuurd naar DoYouSpain, waarbij ik mijn beklag heb gedaan. Daarin stel ik ook dat ik teveel betaald heb voor de geleverde auto, en een verhuurbedrag op basis van een Dacia Sandero correct zou zijn. Maar geheel in stijl heb ik uiteraard geen enkele reactie ontvangen!

Ik heb inmiddels veel negatieve reacties op internet gelezen over DoYouSpain en OK Rent a Car. Ik sluit mij daar volledig bij aan. Mijn advies: ga niet met deze partijen in zee, ondanks het feit dat ze in veel gevallen de goedkoopste zijn.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Zie review

reacties: