Reviews van deze auteur

Uiteindelijk kwam alles goed

Review over InterRent

Drie maanden geleden boekten we een vliegticket inclusief autohuur bij Expedia voor zes dagen naar Fuerteventura. De auto was gehuurd bij Interrent, vooruit betaald en verzekerd. Nadat we geboekt hadden gingen we op ons gemak de reviews bekijken van Interrent, daar schrokken wij enorm van. Toch dachten wij: als we goed opletten kunnen ze ons geen overbodige verzekeringen aansmeren, dus we waagden het er op. Bij het loket aangekomen werden wij vriendelijk ontvangen, we gaven onze creditkaart en moesten op een draagbaar apparaat een digitale handtekening zetten.
Een formulier werd uitgeprint, dichtgevouwen en met de autosleutel overhandigd. Dat ging vlot en viel erg mee, dachten we.
Toen we naar de auto liepen vouwden we het formulier open en tot onze schrik zagen we dat er van alles in rekening was gebracht, extra verzekeringen, benzine, smart return, en nog een aantal onduidelijke bedragen. De digitale handtekening was onder het formulier geplaatst, zonder dat we het hadden kunnen lezen. Afgezien van de vooruitbetaling was er € 214,= van de creditkaart afgetrokken.
In eerste instantie hij dachten wij: zullen we het maar laten gaan? Dan moet je terug naar het loket en misschien weer in de rij gaan staan. Toch zijn we teruggegaan en hebben de man aan het loket om opheldering gevraagd.
Aanvankelijk beweerde hij het gezegd te hebben, hij sprak een soort Spanglish, en of wij wel de voorwaarden goed hadden gelezen. Dat had ik, want ik was thuis al op het ergste voorbereid en had alle voorwaarden precies doorgelezen.
Ondanks de wachtenden in de rij achter mij moest ik toch met enige stemverheffing zeggen dat ik al die overbodige extras niet wilde en dat ik alleen wenste wat ik besteld had. De man sputterde tegen dat hij dan verplicht was een groot bedrag als borg van de creditcard af te trekken. Ik zei dat ik daar geen bezwaar tegen had, naar later bleek wat is dit € 921,= Hij vroeg mij opnieuw een digitale handtekening te zetten op zijn apparaat, maar weer kon ik niet lezen waar ik voor tekende en twijfelend heb ik het maar gedaan.
We zochten waar de auto moest staan en werden vriendelijk ontvangen door een man die de auto aanwees. Toen ik vroeg waar het formulier was waar eventuele beschadigingen van de auto op genoteerd stonden, keek hij mij verbaasd aan en zei: u bent toch overal voor verzekerd? Op mijn verzoek printte hij een schadeformulier uit waar ik de eventuele beschadigingen op moest intekenen. De auto had slechts 8000 km gereden en zag er prima uit, hoewel de achterkant enigszins in het donker stond zag ik geen beschadigingen. Uiteindelijk tevreden reden wij het terrein af.
Het was een prima auto, zelfs met Apple CarPlay. Bij het inleveren van de auto vroeg ik of hij hem helemaal wilde controleren en hoewel hij het niet nodig vond, deed hij dat. Ik vroeg hem om een bevestiging. Het ontvangstbewijs zou hij mij per e-mail sturen en dat gebeurde na 1 dag. De borgsom werd na een dag of twee weer teruggestort.

Sterke punten
Uitstekende, zo goed als nieuwe auto met Apple CarPlay

Zwakke punten
Digitale handtekening zetten op een apparaat, zonder dat je kunt zien waar je voor tekent. Als het contract wordt uitgeprint staan allerlei extra’s op die van je creditcard zijn afgetrokken.

reacties: