• Moll

  Review over RentalCars

  Combinatie Rentalcars en Goldcar

  De afgelopen 3 maanden 2 maal een auto gehuurd via de site van Rentalcars. Ik ontvang tenslotte 3 tot 5 maal per week een e-mail met aanbiedingen.

  Deze aanbiedingen geven je het gevoel dat je een goede deal sluit en je leest alle voorwaarden, je gaat akkoord en je betaalt.

  Vervolgens kwam ik aan in mei in Malaga en in juni in Faro waar ik beide keren via Rentalcars bij Goldcar terecht kwam. Als mystery shopper ben ik eenmaal in de rol van een niet wetende zakenman gestapt en eenmaal als toerist.

  Beide malen zeer vriendelijk aan de balie van Goldcart opgelicht. Men weet zeer goed welke deal je hebt gesloten met Rentalcars en vervolgens krijg je ongevraagd extra verzekeringen, onduidelijke uitleg, vermijden vragen over creditcard en de daarop lopende verzekeringen. Oplichting na inleveren auto door een penalty te geven voor een niet volle tank. ( 110% vol met bewijs) Etc.

  Rentalcars is snel qua service en restitutie, maar dit vraagt om een brede publiciteit omdat de toerist anno 2018 in Zuid Europa immer nog opgelicht wordt. Zelfs na de miljarden steun tijdens de Euro crisis is er geen besef van fatsoen. Bij deze waarschuw ik allen zeer goed te lezen, geen handtekening te zetten voordat alle voorbereide punten besproken te zijn en eventueel instanties inlichten over de praktijken/contracten.
  De zogenaamde goedkope Rentalcar van 4% korting resulteert in bijvoorbeeld Portugal tot 10%-20% te veel betalen.

  Kijk eerst naar alle alternatieven voordat U ingaat op de aanbieding.

  Sterke punten
  zero

  Zwakke punten
  alle

  9 augustus 2018

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.