• Ruud

  Review over RentalCars

  Booking.com gooit naam te grabbel door rentalcars

  Als trouwe klant van Booking.com voor het eerst (en laatst) maar eens gebruik gemaakt van een aanbieding om goedkoop een auto te huren. Dat doe je dan via hun dochteronderneming Rentalcars.com; het lijkt één Booking.com familie, totdat je problemen krijgt, want dan geeft Booking.com niet thuis.
  Een Ford Fiesta op Gran Canaria van GoldCar voor een paar Euro per dag. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Bij de boeking er direct een verzekering met afkoop van het volledige eigen risico er bij genomen. We betaalden € 149 aan Rentalcars.
  Bij aankomst op het vliegveld bleek de auto niet voorradig. We hadden vertraging en daardoor was de door ons betaalde (!) auto al weg. Er waren alleen nog maar duurdere auto’s beschikbaar, met bijbetaling!
  Moe van de reis door alle vertraging wilden we door, dus vooruit dan maar. Vervolgens werd de verzekering van Rentalcars niet geaccepteerd. Zo’n duurdere auto had een hoger eigen risico en we moesten er toch echt een extra verzekering bij kopen. Anders zou voor elk krasje standaard minimaal € 600 in rekening worden gebracht en moesten we € 1.400 borg regelen in cash of via de credit card. Vervolgens moesten we ook nog extra betalen voor pechhulp (kennelijk niet standaard…) en er werd luchthaventoeslag in rekening gebracht. Voor de zg. brandstofservice hebben we bedankt, maar ook die stond, zo bleek later toch gewoon op de Spaanstalige factuur.
  Al met al moesten we nog € 376 extra aftikken. De credit card weigerde dienst (bleek zo las ik later een veel gebruikte truc te zijn om provisie te ontlopen) en dan maar pinnen.
  Op een tablet tekenen voor ontvangst van de sleutels, maar vervolgens plakken ze je digitale handtekening ongevraagd onder een contract.
  De auto, een VW Golf, opgehaald uit een grote parkeergarage, waar nog wel de nodige Ford Fiesta’s en kleinere auto’s stonden!
  Bij aankomst in het hotel de auto geïnspecteerd. Vol met krassen en deukjes, waaronder ook een aardige deuk in het rechtervoorspatbord. Daar had de auto duidelijk een optater gekregen. De bekleding zat vol met vlekken.
  Nou ja, eerst maar aan de vakantie beginnen en dan een klacht indienen.
  Bij een tochtje over het eiland begaf de auto het. Onder het rechter voorspatbord kwam een zeer doordringend metaal-op-metaalgeluid vandaan waarmee je echt niet verder kon rijden. Daar stonden we dan in the middle-of-nowhere, ver van de bewoonde wereld. Pechdienst gebeld en pas vele uren later waren we weer terug op het vliegveld om een nieuwe auto op te halen. Toen ik de medewerker aan de balie vroeg of deze auto wel was nagekeken kon ik een grote mond krijgen.
  Eerst maar eens geklaagd bij Booking.com. Die gaven niet thuis en wilden de klacht ook niet doorgeleiden naar hun collega’s van hun eigen dochteronderneming. Bij verkoop je voordoen als één, maar als er problemen zijn niet thuis geven. Echt Booking.com onwaardig.
  Vervolgens een klacht ingediend bij Rentalcars. De reactie was dat men het erg vervelend vond en dat men ons adviseerde een klacht in te in te dienen (dat had ik toch gedaan?), maar dat kon pas na afloop van de huurperiode. Ondertussen op internet gezocht naar andere ervaringen met Goldcar en met Rentalcars en die gaven me al niet veel hoop op een enigszins bevredigende klachtbehandeling.
  Nogmaals, maar nu na afloop van de huurperiode, vrij uitgebreide klacht ingediend bij Rentalcars. Krijg als reactie terug dat ik het contract bij Goldcar heb getekend en dat ik me daar maar moet vervoegen me mijn klachten. Inhoudelijk gaan ze niet op de klacht in, ook niet op de situatie dat hun klanten op pad worden gestuurd met een onveilige schade auto.
  Rentalcars onttrekt zich aan haar verantwoordelijkheid en hanteert misleidende verkooptechnieken. Zo worden zaken als luchthaventoeslag en pechhulp niet genoemd bij de boeking. Klachten nemen ze niet serieus.
  Ze laten je als consument aan je lot over, wetende dat je natuurlijk geen juridische procedure tegen een buitenlandse onderneming gaat starten.
  Goldcar Gran Canaria is feitelijk een criminele organisatie. Dat is een stevige beschuldiging, maar als je de vele reviews op internet leest dan kun je geen andere conclusie trekken.
  De Goldcar reviews op de site van Rentalcars zou ik niet al te serieus nemen. Echt negatieve reviews worden niet geplaatst.
  Ik begrijp niet dat Booking.com hun goede naam zo op het spel zet.
  Wij boeken volgende keer weer Avis of Hertz. Daar hebben we nog nooit problemen gehad.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  klachtafhandeling
  misleiding bij verkoop

  1 augustus 2018

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

 • Ruud

  Review over Goldcar

  Georganiseerde oplichting?

  Ik dacht dat wij het slachtoffer waren geworden van een lokale Goldcar franchisenemer, maar na het lezen van diverse reviews lijkt het eerder om georganiseerde witte boorden criminaliteit te gaan. Ons verhaal begint met een niet geloven scherpe aanbieding via booking.com van hun dochterbedrijf rentalcars.com.
  Voor 10 dagen een Ford Fiësta incl. All risk verzekering voor € 149. Bij aankomst op het vliegveld in Gran Canaria was de door ons al betaalde auto niet meer beschikbaar. We waren te laat en daarom hadden ze hem aan iemand anders meegegeven. We moesten bijbetalen voor een upgrade en anders waren we gewoon ons geld kwijt. Vervolgens zou de verzekering van rentalcars geen dekking geven bij een duurdere auto en alleen ook de echte schade vergoeden. Zij werkten echter met normbedragen van € 600 per krasje zo vertelde de weinig klantvriendelijk baliemedewerkster ons. Vervolgens werden we nog verrast met luchthaventoeslag en bijbetalen voor pechhulp. Dat laatste hoefde niet, maar dan zouden we zelf eventuele extra kosten moeten betalen. Tenslotte was er nog de fuel service, waarvoor wij vriendelijk hebben bedankt, maar die toch op de rekening stond bleek later. Je tekent op een mini tablet zogenaamd voor ontvangst van de sleutels, maar later blijkt dat ze zo je digitale handtekening hebben en die gewoon onder een contract printen. Al met al moesten we ter plekke nog even ruim € 370 aftikken. De credit card weigerde dienst (als ik andere reviews lees, komt dat bij Goldcar vaker bewust voor) , dus dan maar met de pinpas.
  De auto, een VW Golf zat vol met krassen en deuken, hij had rechtsvoor duidelijk ergens tegen aan gezeten.
  Na een paar dagen gaf de auto midden in de bergen de geest. Mijn leken diagnose is dat de rechter schokdemper was afgebroken, de auto maakte een verschrikkelijk metaal-op-metaalgeluid. Noodnummer gebeld en de pechhulp werd geregeld, kostte al met al wel een halve dag voordat we weer op weg waren. Toen ik bij het ophalen van de vervangende auto iets zei over de staat van de vorige, voelde men zich zwaar beledigd. Ze hadden alleen nieuwe auto's die 100% okay waren...ja ja.
  Uiteraard geklaagd bij booking.com , maar die geven geen thuis. Zijn zelfs te beroerd om de klacht door te geleiden naar de collega's van rentalcars. Bij het boeken je presenteren ze zich als 1 bedrijf, maar bij problemen zoek je het als klant zelf maar uit. Vervolgens geklaagd bij rentalcars. Die verwijzen naar een formele klachtenprocedure, maar die kun je pas starten na afloop van de huurperiode. Dat gaan we dan maar doen van de week. Als ik alle reviews over Goldcar lees dan begrijp ik niet dat een onderdeel van booking.com daar nog zaken mee doet. Wel heel opvallend dat Goldcar op vele reviewsites echt heel slecht scoort, maar dat je op de site van rentalcars als laagste beoordeling een 5.6 vindt.

  Zwakke punten
  Op de uitvoering van de pechhulp na, eigenlijk alles

  8 juli 2018

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.