Reviews van deze auteur

AVIS - oplichterspraktijken

Review over Avis

We hadden hotels + wagen (AVIS) geboekt via het reisbureau voor een rondrit in Portugal (van Lissabon naar Faro). We nemen vooraf een "Full Cover" zodat we (dachten) ons niets te moeten aantrekken van bijkomende verzekeringen.
Aangekomen op de luchthaven van Lissabon staat er een onoverzichtelijke massa voor de balie van AVIS. Ticketje genomen en geduldig 2 uur gewacht tot het onze beurt was. Het reisbureau had ons wel gezegd dat we ter plaatse nog de huur van het elektronisch apparaat voor de tolwegen in Portugal moeten huren. Op het contract (in Portugees!) staat letterlijk "Incluido Dispositivo Electronico de Portagens, RSN" wat ik versta als "inclusief elektronisch apparaat voor tolwegen". Na onze reis krijg ik een factuur van AVIS (in het Frans) waar mij twee extra verzekeringen aangerekend worden : "Road Assistance " en "Assistance Dépannage Etendue". Blijkbaar slaat die "RSN" die in het contract staat op deze extra verzekeringen. En wij dachten volledig verzekerd te zijn met onze "full cover"! Er is ons aan de balie nooit uitgelegd waar die RSN voor staat of nooit de vraag gesteld of wij extra verzekeringen wensten.
We hebben verhaal proberen te halen bij het reisbureau en bij AVIS maar daar schermen ze zich af met juridische terminologie en het feit dat wij het contract getekend hebben. Dat een bedrijf als AVIS zich verlaagt tot dergelijke platvloerse praktijken vind ik bijzonder spijtig.

Sterke punten
geen, voel me bedrogen en opgelicht
Avis heeft mij overtuigd om nooit meer met hen in zee te gaan.

Zwakke punten
alles, bovendien was het interieur van de wagen vuil

reacties: