Reviews van deze auteur

Firefly oplichters in Nice

Review over Firefly Car Rental

Op het vliegveld van Nice werd ik bij het halen van mijn auto zwaar onder druk gezet om bovenop de standaard WA een dure all risk verzekering af te sluiten. Ik huur vaak en neem nooit extra verzekering omdat een incidentele schade (eigen risico 1000 euro) veel goedkoper is dan elke keer 8,50 per dag extra. De verkoper bleef maar aandringen, zo lang dat ik nauwelijks nog durfde te gaan rijden. En passant probeerde hij me ook de zogenaamd goedkopere tank benzine te slijten. Niet doen: is echt voordeliger om zelf de auto met volle tank terug te brengen.

Eindelijk kreeg ik de auto, 'zonder één krasje, check maar'. Dat deed ik in de stromende regen.
Toen ik de auto later kwam terugbrengen liep (een andere) vlerkerige vent van Firefly recht op het linker achterspatbord af en zei: 'ja, jammer, schade!'

Ik wist absoluut zeker dat dit niet mogelijk was, heb alleen op eigen terrein geparkeerd. Toen liep hij direct naar de andere
kant van de auto en juichte bijna: 'ja, en hier ook!'
Het was waar, er zaten twee nauwelijk waarneembare schaafplekjes. Het was voor mij evident dat hij rechtstreeks naar 'schades' liep die hij al kende. Ik had ze bij het afhalen in de regen niet gezien, dus ik wist: ik hang.

Vervolgens ben ik ontzettend kwaad geworden in dat kantoortje. De medewerker ging zogenaamd coöperatief in de papieren van de afhaaldatum (dus twee weken eerder) kijken 'of de schade daar misschien al stond'.
Ik zei: 'doe geen moeite, want ik heb hier een contract waarop staat dat de auto zogenaamd geen krasje heeft. Ik weet hoe het werkt, ik hang. Maar jij bent een oplichter!'
'Ach mevrouw, dat is toch niets, u claimt het gewoon bij de verzekering', opperde hij toen. Hij realiseerde zich wellicht nog niet dat ik die all risk verzekering dus niet had afgesloten.
Ik ben echt razend geworden en heb gezegd dat ze de schade
van mijn creditcard kunnen afschrijven maar dat ik het er niet
bij zal laten zitten en dat ik er brieven over zal schrijven naar
de directie en herrie ga maken op social media, omdat ik dit
niet accepteer.
'Desolé, madame, niets aan te doen'.

Toen ik een kwartier later met de stoom nog uit mijn oren in de vertrekhal stond, werd ik gebeld door diezelfde medewerker, poeslief, die zei dat hij toch 'een document' gevonden had waaruit bleek dat de schade inderdaad al bij Firefly bekend was en dus niet door mij veroorzaakt. 'Dus geen zorgen,
mevrouw, er is helemaal niets aan de hand.'
Ja, ja.... ik ben ervan overtuigd dat zijn drie meeluisterende collega's hem hebben aangeraden om het deze keer maar te laten zitten omdat deze Hollandse heks te veel problemen gaat maken :-)
Ik heb de excuses vriendelijk geaccepteerd (maar ik houd de afschrijvingen van mijn creditcard in de gaten - als ze kosten berekenen zijn ze nog niet van me af...)

Maar ook als dit goed afloopt, huur ik NOOIT meer bij Firefly. Eerst proberen ze je een dure all risk verzekering aan te smeren en vervolgens claimen ze die niet-veroorzaakte schade via diezelfde verzekering.
Ik ben bang dat ik niet zo kwaad geworden zou zijn als ik geen eigen risico had gehad. Dan wordt dus de verzekeraar opgelicht!

Sterke punten
Lage prijs

Zwakke punten
Ze schuiven je oude schades in de schoenen, die ze dan willen afwentelen op de verzekeraar. Ideaal als ze je eerst een dure all risk verzekering in de maag hebben gesplitst, de meeste mensen boeit het dan niet. Als je (onverzekerd) stennis maakt, binden ze in.
Firefly zit in Nice trouwens ook al niet in dat handige verzamelgebouw (bij de bonafide maatschappijen), maar op een scharrige portocabin op een parkeerplaats.
Dringen je duur benzine-trucje op.
Medewerkers zijn eikels.

reacties: