Firefly Car Rental - 190 Reviews

Last updated: 29 november 2018
Firefly Car Rental Logo

11% aanbevolen, 190 Reviews

  1. Firefly Car Rental
  2. Firefly Car Rental Reviews
  3. Schrijf ook een review over Firefly Car Rental

Firefly Car Rental

Firefly is een autoverhuurbedrijf die voordelige tarieven biedt op huurauto's voor zowel vakantiereizen als zakelijke reizen. Firefly beschikt over comfortabele vestigingen met een goed wagenpark tegen fantastische tarieven.

Firefly Car Rental Details

Hits: 4748

URL: https://global.fireflycarrental.com/

Categorieën: Buitenlandse Autoverhuurders

Reviews: 190


Firefly Car Rental reviews (189):

Firefly Car Rental - Onterecht upgrade aangerekend - geen Firefly meer

0

Review:
Van 7/9/2018 tot 17/09/2018 hadden wij een hururwagen gehuurd bij Firefly op de luchthaven van Malaga.
De dame aan de balie stelde ons een upgrade voor aangezien er geen wagens meer beschikbaar waren van het type (kleine wagen) dat wij gereserveerd hadden. We vroegen nog speciaal na of deze upgrade gratis was en ze beaamde dit.
Op 18/9 heeft Firefly 118,94 Euro van onze visa verrekend als extra bedrag voor de upgrade.
De uitleg die we hiervoor krijgen is de volgende :
"U hebt geopteerd voor een dieselwagen en deze waren niet meer voorradig".
We waren zeer verbaasd want we hebben nooit een type brandstof doorgegeven. Dit was geen enkel issue en is ook niet ter sprake gekomen bij het afhalen van de wagen.
De extra aangerekende upgrade krijgen we niet terug, je staat machteloos. In ieder geval geen huurwagen meer voor ons bij Firefly, het is geen eerlijke verhuurmaatschappij en onze slechte ervaring leert ons dat eender welke drogreden gebruiken om extra kosten aan te rekenen.
Bij een volgende 'gratis upgrade' laat ik dit speciaal op de documenten vermelden. Het is een goede les geweest om te goeder trouw te zijn.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
- slechte communicatie in het Engels aan de balie
- dame aan de balie verzekerde ons een gratis upgrade, achteraf blijkt dit niet zo te zijn.

Ilse Raes beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - nooit geen auto huren bij Firefly

0

Review:
We toonden aan op de airport dat we de verzekering al bij Holidaycar betaald hadden.
We kregen de auto niet mee, dan na het ter plekke betalen van de SCDW. Een giga hoog bedrag.
Moe je wilt weg. We dreigden al met we huren een auto bij de buren. Kregen als antwoord dat het overal zo is.
Je hebt al in Nederland betaald, dus wat doe ja dan. Je gaat maar kijken wat eruit komt. Het was al laat.
Je kunt voor het totale bedrag van Holidaycar en Firefly verzekering een zeeeeeeer luxe auto elders huren.
Dus nooit weer huren bij Firefly.

A.L. Dubbe beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - Geen auto huren bij Firefly

0

Review:
Als je via een website een auto huurt van Firefly, dan heb je alles al betaald inclusief SCDW verzekering bij de organisatie waarbij je geboekt hebt. Kom je bij de airport Malaga om de auto in ontvangst te nemen. Dan krijg je niet eerder de auto mee, nadat je het dubbele van het bedrag voor de verzekering betaalt, die je in Nederland al betaald hebt. Ze zij daarvoor getraind om de mensen dit hoge bedrag af te persen.

M. Dubbers beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - OPLICHTERS EN DIEVEN

0

Review:
Ik had van 1 tot 9 oktober een wagen geboekt in Barcelona Prat via Rentalcars.com.voor een deftige prijs met volledige omnium.
Bij afhalen beweren ze bij Firefly dat deze omnium niet alles dekt en ik bij hen een verzekering moest afsluiten ,het zijn Spanjaarden of analfabetische Cataloniers die met moeite zich verstaanbaar maken in Engelse of Franse taal.
Bij gevolg dat bij mijn afrekening van de kredietkaart sowieso het dubbele betaald heb .
Grotere oplichters en dieven heb ik nooit tegengekomen in de wereld van Car rental
Een tip mocht je vliegen op Barcelona ,land je op Terminal 1 maar moet gepakt en gezakt tijdens een 10 minuten durende Shuttle rit naar Terminal 2...maar dat staat ook nergens vermeld ...KORTOM HUUR GEEN AUTO BIJ FIREFLY ...HET ZIJN FLIEREFLUITERS

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
veel

Daniel beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - Onterecht de zenuwen voor soepele verhuur

0

Review:
Ik kreeg de zenuwen van alle reviews die ik las voordat ik boekte bij Firefly Pisa. Toch geboekt, eerst nog Cardelmar en Firefly gebeld om te vragen hoe het zat met de verzekeringsverhalen die ik overal las. Bij het ophalen van de auto alles van binnen en buiten gefilmd, om niet achteraf vage schades aan m'n broek te krijgen.

Uiteindelijk was dit een bijzonder zorgeloze autohuur, zelfs met de wissel die halverwege moest plaatsvinden. Bij het ophalen kregen we te horen dat we een 'upgrade' kregen naar een grotere auto. Altijd leuk, maar de auto die we meekregen had wel wat mankementjes (achterdeur kon niet open, radio viel spontaan uit). Dat namen we voor lief, want dat we niet de topauto's uit de pool zouden krijgen bij FireFly, daar hadden we al wel op gerekend. We kregen geen verzekering aangesmeerd, waren binnen no time op pad.

Toen de auto nog meer tegen begon te sputteren hebben we in Florence de auto omgewisseld. Wederom waren we voorbereid op het ergste, maar het personeel was uitzonderlijk vriendelijk (hele lieve dame van Hertz Florence) en zonder enig probleem, en enigszins tot onze verbazing, kregen we een andere auto mee.

Bij het terugbrengen weer voorbereid op gesteggel over schades, dus hebben we de auto overdag teruggebracht, in plaats van 's ochtends vroeg voor onze vlucht terug. Pas toen wij er zelf om vroegen is er iemand naar de auto gaan kijken om de schade op te nemen, en hebben we zonder problemen een eindafrekening meegekregen. Een maand later (zo lang staat er nou eenmaal voor) ook de borg in zijn geheel weer terug.

Kortom, in ons geval voor niets zo argwanend geweest.

Sterke punten:
Goedkoop, goede service.

Zwakke punten:
Auto's zijn niet beste uit de pool.

Mulder beveelt Firefly Car Rental aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - NOOIT MEER

0

Review:
Oplichters!! Nooit meer !!! Eerst in de terminal een hoop gedoe, ik moest een extra verzekering afsluiten, had ik al in Nederland gedaan, maar was volgens de dame niet toereikend, vervolgens een overeenkomt tekenen met onverwachte kosten, zou later verrekend worden werd me verteld

Bij aankomst s'avonds kon ik de auto in de garage ophalen, geen medewerkers aanwezig. Bij inspectie van de audit zag ik een hele kleine kras aan de onderzijde van de audit, deze was alleen te zien als je op de grond ging leggen en de verlichting van je mobiele telefoon bijschakelde. Maar omdat het een kleine, vrijwel onzichtbare kras betrof, de balie onbemand was zodat ik eea niet kon melden, besloten om de auto mee te nemen. Vn zo'n onzichtbare schade zouden ze niet werk maken toch???

En na 10 dagen de auto terugbrengen. De medewerker liep naar de audit en kek gelijk op de plek waar de (onzichtbare) schade aanwezig was. Zou ze dit geweten hebben?? Hup, geen discussie mogelijk, schade aan de auto en aantekening ook het formulier!! Wat maakte dat nou uit meneertje, u bent in Nederland toch extra verzekerd ?? De rest van de gang van zaken zal ik u besparen!! Inmiddels 2 weken later, € 275.- via creditcard geïncasseerd, terwijl autohuur betaald is, waar is deze € 275.- voor ?? Tja, tevens nog een reservering op mijn creditcard van € 900.-, waarom?? Ik zal weer moeten mailen, bellen etc, en misschien iets terug krijgen, maar waarschijnlijk wordt ik gewoon opgelicht, en mijn verzekeraar ook. FireFly ?! NOOIT MEER!!!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
alles

Chippolini beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - Let op

0

Review:
Let op: als je een verzekering afsluit, in mijn geval een "volledige bescherming" (kosten 90 euro).
Bij het afhalen van de huurauto blijk je nog een verzekering te verkrijgen, iets wat niet met naam uitgesproken wordt. Je krijgt een verhaal over reservering op je creditcard ten behoeve van het geval je een bekeuring krijgt en zal vervallen indien er zich niets voordoet.
In mijn geval geen bekeuring opgelopen maar wel een bedrag van 198 euro via de creditcard afgetrokken. Bij navraag blijk je een extra verzekering te betalen.....ondanks je deze al had afgesloten.
Dus zo heb je nog een erg dure huurauto!
Kijk goed de contracten na hoe het omschreven staat.
Uiteindelijk heeft Rentalcars de 90 euro teruggestort maar voel mij toch opgelicht.

Sterke punten:
Nette Fiat 500
Snelle service

Zwakke punten:
Bedragen op de overeenkomst worden niet met de juiste naam genoemd, er wordt verteld dat er een bedrag gereserveerd wordt voor het geval je een bekeuring krijgt. De naam verzekering is niet ter sprake gekomen.
Dus teken niet voor een bedrag welke je niet (her)kent.

Rien beveelt Firefly Car Rental NIET aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - Zeer positief

0

Review:
Na heel wat negatieve comentaren te hebben gelezen heb ik zelf de proef op de som genomen. Via RentalCars ben ik bij Firefly terecht gekomen. Ik heb een VW Polo benzine genomen. Aangekomen op de luchthaven van Malaga was het loket van Firefly al snel te vinden. Natuurlijk heeft de dame achter de balie mij allerlei extra verzekeringen aangesmeerd. Deze moet je dus gewoon weigeren en vriendelijk uitleggen dat je al verzekerd bent. Dus voor 17Euro per dag heb ik met een nieuwe VW Polo rondgereden, ik heb zelfs geen enkele verzekering genomen. Spotgoedkoop dus! Ik snap die negatieve commentaren niet. Gewoon weigeren en kordaat maar vriendelijk blijven dan krijg je zo de sleutels mee.
Na de wagen te hebben ingeleverd werd de wagen nog gecontroleerd door een studentje die na een blik te hebben geworpen (amper controle dus) op de wagen al zei dat het OK was. De wagen was ook Oke maar de controle was dus heel miniem.
Een paar dagen later stond de borgsom van 850Euro terug op mijn rekening.
Een aanrader dus!

Sterke punten:
Goedkoop!

Zwakke punten:
Geen

karim beveelt Firefly Car Rental aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - Great experience

1

Review:
Contrary to many negative reactions, a positive reaction. We had a very good experience with FireFly (via RentalCars) in Barcelona Airport.
When it was picked up on September 16, 2018 it was busy but they work with tracking numbers so you know when it's your turn. The pick up of the car is done in 2 steps. First check the car for (small) damage, write it on the form and then have it signed in the office of FireFly. The car was full of fuel and you pay a fee and service charge as stated in the conditions. In total this was € 3.30 + € 26.22 + 21% VAT = € 35.72. The car we have on October 9, 2018 with a full tank surrendered at the airport (without damage) so the final bill that we received within a few days was and remained totally € 35.72. With us you could hand in the car with an empty tank but you could also return it with full tank. We have the car refueled at the airport (there is a pumping station at the airport so refuel first and then hand in the car) We have driven with a split new Seat IBiza at the start there was 5100 km on the counter and at handing 9100 km. We are very satisfied with the service and handling by FireFly.
Andre and Annelies Homan, Almere, the Netherlands.

Andre Homa beveelt Firefly Car Rental aan bij vrienden/bekenden

Firefly Car Rental - veel gezeur over verzekering

0

Review:
Auto gehuurd in Alicante, economy (Ford Sierra of soortgelijk). 23 euro voor één week half september, goedkoop dus. Via Cartrawler voor 19 euro een car hire verzekering afgesloten (bij Axa). Bij de balie maar 5 minuten moeten wachten. Toen kwam het gezeur over "safety" (dat is een soft woord voor verzekering). Ik zei dat ik die al zelf had afgesloten. Wilde de dame weten of dat via Ryanair was. Heeft ze niks mee te maken dus ik zei naar waarheid bij Axa. Kreeg ik een hele uitleg dat ik beter een verzekering via hun kon nemen voor 150 (!) euro. Ik zeg ik heb al een verzekering. Zij: u wilt toch die? Ik: ja natuurlijk, die heb ik al betaald. Zij: jamaar als u bij ons blablabla voor maar 150 euro etcetera. Ik zeg: ik heb voor die andere 19 euro betaald. Zij: nineteen? Ik: yes. Zij: one nine? Ik: yes!

Verwachten ze nu echt dat ik voor een auto die 22 euro huur voor een week kost 150 euro verzekering betaal? Een huurautoverzekering via Allianz voor een heel jaar kost minder dan de helft! Toen eindelijk duidelijk was dat ik niet te vermurwen was was men erg kortaf. Oh en ik moest ook absoluut niet met volle tank terugbrengen (nee, want hoe leger de tank hoe meer ze verdienen op de benzine die ze in rekening brengen voor een pijnlijk hoge prijs).

Daarna gelukkig weinig te klagen: sleutel mee, auto was Hyundai i20, bij terugbrengen kwam een (wat norse) medewerkster al de sleutel halen, liep een rondje om de auto en alles was okay.

Sterke punten:
Afhandeling bij het retourneren ging lekker vlot. Auto was prima in orde, had ook geen schade op wat krasjes op de bumper na.

Zwakke punten:
Doordrammen om je een bespottelijk dure verzekering aan te smeren wekt irritatie. Dat ging vorig jaar heel anders in Alicante bij RecordGo en in Pisa bij Thrifty. Die accepteerden mijn nee zonder zeuren.

Schrijf ook een review over Firefly Car Rental

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Firefly Car Rental aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Firefly Car Rental aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Firefly Car Rental


Home » Buitenlandse Autoverhuurders » Firefly Car Rental
DMCA.com Protection Status