Reviews van deze auteur

Band (ver) beneden norm, geen verantwoordelijkheid veiligheid

Review over RentalCars

Via RentalCars een auto gehuurd bij ACE in Nieuw Zeeland. Zolang er geen problemen waren ging het prima (pick-up, afhandeling etc). Tot ik een lekke band kreeg die veroorzaakt bleek door een slechte voorband (0,4 mm profieldiepte, wettelijke minimum in Nieuw Zeeland is 1,5mm, in Nederland 1,6 alhoewel je onder 2 al commentaar kan krijgen voor je APK). Een lekke band is niet zo leuk, maar kan gebeuren. Wat is echt erg vond " de normaal-heid" waarmee er gereageerd werd; " jammer maar pech" zonder enige verantwoordelijkheid. Het maakt ze blijkbaar niet uit om mensen met onveilige banden de weg op te sturen.
Het kan behoorlijk spoken qua weer in Nieuw Zeeland; heb gereden met storm bij de kust & met forse wind in de bergen. Achteraf had ik hier een behoorlijk vervelend gevoel bij, ik had met zo'n band best van de weg kunnen raken.
Ik had - naast enig besef van verantwoordelijkheid over de veiligheid van de auto - ook wel verwacht dat zij de door mij gekochte band en andere kosten zouden vergoeden, maar dat deed Ace niet omdat ik een verzekering heb met rentalcars en niet bij Ace. Hoe dat afloopt moet ik nog afwachten.
Kortom: het kan wel goedkoper zijn dan een andere verhuurder, maar als je veiligheid je ook wat waard is is: NIET DOEN.

reacties: