Reviews van deze auteur

TIPS!! Klinkt gek maar ben hartstikke tevreden voor het eerst!

Review over Firefly Car Rental

Ook ik heb inmiddels meerdere ervaringen met het huren van een auto in het buitenland voor vakantie doeleinden. Maar ik ben er inmiddels wel achter hoe en wat je moet doen. Ik heb nu gehuurd bij fireflye met een heel slecht gevoel wederom want ben nog geen half jaar geleden genaaid door Goldcar. Maar ik ben echt heel erg tevreden over het verloof via firefly.

Eerst maar eens de beste tip mijn inziens. Huur/reserveer je auto nu eens gewoon rechtstreeks via de maatschappij zelf en niet via al die tussenbureaus en site als rentalcars, cardelmar of europacar etc! Daar gaat het al mis.

Ik heb op advies van locals gehuurd via firefly.com zelf. Realiseer je dat de lage huurprijzen een lokkertje zijn. Je MOET er altijd een verzekering bij nemen en die combinatie is de huurprijs van je auto... dus niet uitgaan dat je voor 30 euro een week een auto hebt. Dat lukt je in nederland ook echt niet.

Dus rechtstreeks reserveren zonder al die malafide tussenbureaus en sites.
Ik heb een auto gereserveerd voor 6 dagen en met een verzekering van 60 euro kwam ik dus op een totaalprijs van 117 euro voor een seat ibiza...DAT is de huurprijs en niet die 57 voor enkel de auto. Weet dit. En het is ook geen gekke prijs hoor voor een huurauto.

Ok, volgende is ook dat ze nu eenmaal bijzondere "tank systemen" hebben. Ook dit lees je allemaal al vooraf. Bij Firefly is het zo dat als je een volle tank meeneemt en je die ook vol inlevert je enkel de servicekosten betaald. (De servicekosten moet je ook altijd betalen !) Ze blokeren alleen vooraf al een volle tank in euro op je contract en creditcard voor het geval je hem niet vol inlevert. Dan hebben hun hun geld al voor die lege tank zeg maar. Bij sommige maatschappijen krijg je het deel dat nog in de tank zit in euro terug.... en bij andere krijg je niks terug dus kun je hem beter helemaal leegrijden als je hem niet vol wil inleveren.

Goed... ik ben al eens genaaid door Goldcar... ook eens door Centauro maar heb nu door hoe het werkt. RECHTSTREEKS boeken en realiseren dat je een auto MOET huren met all-in verzekering en je niet blindstaren op die lage auto huurprijs alleen, scheelt een hoop frustratie.

PS, boek ook nooiit via bijvoorbeeld rentalcars een verzekering bij want die zijn helemaal niet rechtsgeldig bij die maatschappijen, en daar gaat meestal de discussie over aan de balie. Men voelt zich genaaid omdat ze al een keer verzekering hebben betaald en dat dan nog eens moeten doen. Degene die jullie naait zijn de tussenbureaus!

Volgende keer weer firefly en hopen dat het dan weer zo goed gaat.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Gr

Sterke punten
Snelle service. Ik had alles via hun eigen site geboekt dus wederzijds wisten we precies waar we aan toe waren en was alles zo geregeld. Aardig personeel en een keurige auto. Ook fijn dat ik niet eerst met een pendelbus opgehaald moest worden maar direct kon huren op het vliegveld.

Zwakke punten
Nee... dit keer echt niets ontdekt. Ik heb gehuurd op Valencia airport.

reacties:

Review: Oplichters!

Eva... simpel. Bel je bank afdeling creditcard en vertel je verhaal. Ze halen direct het geld terug en bevriezen dat. Daarna krijgt cardelmar 1 maand om aan te tonen waar die kosten voor zijn, kunnen ze dat niet dan heb jij je geld terug. Creditcards zijn altijd goed verzekerd!! laat je bank het geld terughalen en dan ligt de bal bij hen.