Reviews van deze auteur

Door AVIS bedondert in Costa Rica

Review over Avis

Van tevoren voor bijna een maand lang een 4WD gehuurd in Costa Rica via de site van mijn werkgever. In de reserveringsbevestiging staat een prijs van rond de ? 700,00. Als note staat erbij dat er bij internationale reserveringen evt belastingen bij kunnen komen. Verder is er iig inclusief onbeperkt kilometers etc. etc.

Na een reis van bijna 24 uur in San Jose, Costa Rica aangekomen (om 10 uur lokale tijd wat voor het gevoel dus 6 uur 's ochtends was zonder slaap) gingen we zsm richting AVIS om onze auto op te halen. Daar aangekomen probeert de lokale AVIS man ons nog een verzekering aan te smeren maar wij maken duidelijk dat we die niet willen. Hij vraag ons vervolgens een contract in het spaans te tekenen en op 2 plekken initialen te zetten. Omdat ik ervan uit was gegaan dat alle bedragen wel in de lokale munteenheid zouden zijn (Colonnes) ging ik ervan uit dat de bedragen die er stonden wel de ''lokale belastingen'' zouden zijn en dat dat dus wel meeviel in Euro's.

We hadden speciaal vanwege de internationale bekendheid bij AVIS gehuurd zodat je in ieder geval niet bedondert wordt, maar bij teruggave bleek het te betalen bedrag plotseling meer dan ? 2.000,00 te zijn wat dus meer dan ?1.300,00 meer is dan in de reserveringsbevestiging, voor DEZELFDE auto!

Na navragen bleek dit om een belasting te gaan die er standaard in zit, en waar mij nooit om is gevraagd en ook nergens stond vermeld in de reserveringsbevestiging!!!

Na telefonisch te hebben geklaagd bij AVIS (waar overigens een zeer onredelijke en onvriendelijke mevrouw je te woord staat), moet ik gewoon betalen - volgens hun - wat ik heb getekend!!!

Ik huur met enige regelmaat auto's -wereldwijd - en ik heb nog nooit zoiets bij meegemaakt! Ze kunnen ervan uitgaan dat ik alles ga proberen (lees: juridisch mogelijke stappen) dit enigzins recht te zetten want dit is regelrechte misleiding!

reacties: