Reviews van deze auteur

Geur van onbetrouwbaarheid

Review over Goldcar

Grappig dit alles te lezen want zo herkenbaar. Ik had bij rentalcars na veel gepraat een extra verzekering gesloten voor - vind ik - nog teveel maar goed: geen zorgen. Kom ik bij goldcar, geen wachtrij trouwens, begint de man in het engels (italiaans engels) aan mij uit te leggen dat ik enorme risico's loop als ik geen extra verzekering neem van 169 euro. Voor 9 dagen. Ik was al verzekerd voor ongeveer 50 euro en dat vond ik al belachelijk veel maar goed, je wilt zorgenvrij reizen. 169 euro... Jaja. Ik zou een eigenrisico hebben, maar dat heb ik dus al afgedekt. Ik zou geen btw terugkrijgen. Ik zou alleen in de kou staan bij pech of een ongeluk en de politie bellen zou dan geen enkele zin hebben. Ik heb terplekke rentalcars gebeld en die bevestigde mij dat ik all risk 100% gedekt was en dat het allemaal verkooppraatjes waren van goldcar. Dus geen verzekering. Wel 1200 borg, was bekend. En 108 voor diesel, was ook bekend. Checken in hotel levert info op dat die 1200 is 'gereserveerd' maar dat die 108 gewoon is afgeschreven. Maar goed, ik was nog niet eens weg. Kreeg auto zgn schadevrij mee, maar dat was dus niet zo. Moest ik weer terug. Alle schade werd blind (zonder controle) genoteerd (jawel) en ik kon alsnog weg. Toen ik terugkwam, volle tank en gewassen, bleek een slot stuk en ik denk dat er inderdaad een inbraakpoging is geweest. Aangezien ze zo onbetrouwbaar overkomen, twijfel ik wel, maar eerlijk gezegd denk ik dat ze wel gelijk hebben. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Ik heb ze laten tekenen dat de tank vol is, dus die 108 gaat terug! Zo niet, dan boek ik hem terug. Die 1200 blijft nu natuurlijk even geblokkeerd en we zullen zien!
O ja, ze lieten me ook nog een formulier tekenen waarop stond bij welke schade hoeveel in rekening wordt gebracht. Ik zei dat ze nmm de werkelijke schade maar moesten claimen, maar dat was niet mogelijk. Oké, sta je dan. Ik zeg ik teken maar ik wil van alles een kopie. Handig als er een rechtszaak komt. Nu, na ampel beraad kreeg ik van alles en kopie en dat formulier dat ik had getekend met standaardschadebedragen was eigenlijk niet nodig en werd voor mijn ogen verscheurd. Tsja, ik probeer me niet te laten naaien maar je moet bij deze mensen wél sterk in je schoenen staan en dan nóg. We zullen zien hoe dit afloopt.

Sterke punten
Je maakt nog eens wat mee.

Zwakke punten
Zo onbetrouwbaar als de neten, gevoelsmatig dan, en proberen je met discutabele argumenten geld afhandig te maken. Pas als je stellig bent en blijk geeft niet bang te zijn, houden ze op. Ik heb ze eerlijk gezegd op een gegeven moment uitgelachen en gezegd dat als ik hun auto in puin zou rijden ik ze wel zou bellen en daarna een taxi en ik ze veel succes zou wensen met - laten we wel zijn - hún auto (hoezo kan ik ze dan niet bellen als er iets met hún eigendom aan de hand zou zijn?). Tsja, hoe moet je die mensen anders duidelijk maken dat je écht geen verzekering vcan ze wilt kopen?

reacties:

Review: Geur van onbetrouwbaarheid

Beste Anna,
Dat slot kostte toen 300 euro, maar ik kreeg dat van rentalcars (verzekering gesloten bij ze nl., bij hen wél), terug.
Uiteindelijk heb ik die 108 euro brandstof ook volledig teruggekregen maar ik heb het gevoel dat rentalcars deze goldcarmensen wel wat weet wijs te maken. Ik had de goldcarbaliemedewerker trouwens laten tekenen dat de tank vol was. Ik heb die 108 ook volledig terug gekregen.
Als ik geen verzekering zou hebben zou het me dus blijkbaar 300 euro hebben gekost en of ik ze zou hebben weten te vermurwen die 108 terug te betalen, dat weet ik niet. De creditmaatschappij boekt namelijk niks terug als het om autohuur en aanverwanten gaat..
Ik reed trouwens in een alfa romeo, ik meen een gulietta. Bij andere auto's of andere plaatsen kan het natuurlijk meer of minder kosten. Ik zat in Milaan.
Hopelijk heb je er nog wat aan want ik zag je reactie nu pas...
Groet, Marcel