Reviews van deze auteur

een gewaarschuwd mens telt voor twee

Review over DoYouSpain

Auto gehuurd via DoYouSpain. Prima prijs betaald voor 12 dagen. De verhuur liep bij Centauro. We (2 personen) hadden een Citroen DS3 of iets vergelijkbaars moeten krijgen. We kregen een Toyata Yaris 1.0. Dat was een behoorlijke uitdaging. Ibiza is behoorlijk heuvelachtig, we reden continu in de 2, met een beetje geluk hadden we platte stukken en konden we, jawel, in de 4 rijden. Volgende keer geef ik iig duidelijk aan dat ik een vergelijkbare auto wil.

Mijn credit card heeft een limiet van € 1250. Ik vind het begrijpelijk dat een maatschappij een zekerheid moet hebben om eventuele schade gedekt te krijgen. Ik kon het eigen risico afkopen voor bedrag van € 200 terwijl ik in NL al een verzekering had lopen. Dubbelop is onzin en dan was ik die € 200 kwijt geweest. Als garantie wilde Centauro dat ik een borg ging betalen van € 950, dit kon ik pinnen of met credit card betalen. Ik vroeg de medewerker van Centauro of dit dan in het geval van schade achteraf in rekening werd gebracht, en ja, dit zou voor nu alleen geblokkeerd worden. Ik ging er vanuit dat ik dus gewoon van mijn ruimte op de creditcard gebruik kon blijven maken. Ik betaal vervolgens de € 950 borg. Hierna reken ik met dezelfde creditcard de volle tank a € 95 af (inclusief de service charge a € 25), wat natuurlijk al een belachelijk hoog bedrag is voor een auto met een 40 liter tank. Op dat moment heb ik dus mijn limiet bereikt en blijkt dat ze het bedrag van de borg in zijn geheel al in rekening hebben gebracht. En daar sta je dan, je vakantie is nog niet eens begonnen en je kunt al geen gebruik meer maken van je credit card.

Bij het boeken bij DoYouSpain staat er niks vermeld dat dit direct in rekening wordt gebracht bij afhaal van de auto. Ik heb dit aangegeven bij de medewerker van Centauro maar die bleef maar aangeven dat DoYouSpain dit had moeten vermelden en dat zij slechts een tussenpartij waren. Ik heb het nagekeken op de site van DoYouSpain en hiervan wordt geen melding gemaakt. Wel dat de collision damage waiver subject is to insurance excess van € 850 voor basic cars en € 950 voor family cars, maar niet dat dit direct moet worden afgetikt. Bij andere verhuurders zie ik wel dat dit bedrag wordt geblokkeerd op de creditcard. Ze zijn nalatig geweest met informeren dus, maar daar had de medewerker van Centauro geen boodschap aan. Denk dat de meeste mensen schrikken van het bedrag dat ze aan borg moeten betalen en dat ze dan vervolgens toch het eigen risico maar af kopen om meer speelruimte tijdens de vakantie. Wurgcontract eigenlijk.

De Toyota Yaris 1.0 wordt blijkbaar als familie auto gezien en heeft daardoor een hogere borg. Ze hebben ons dus een 'hogere klasse' gegeven. Wij waren nauwelijks in staat die auto de heuvels door te krijgen, laat staan als er ook nog mensen op de achterbank hadden gezeten. Volgende keer neem ik de basic car, de Citroen DS3, scheelt weer € 100.

Bij afhaal bleek dat de achter bumper beschadigd was, hiervan was melding gemaakt op het contract wat ik moest ondertekenen. Ik moet zeggen dat het niet lekker rijden is als je weet dat je € 950 boven je hoofd hangt en dan blijkt 3 dagen voor het einde van de vakantie ook nog eens dat de achter bumper los zit. Aan dezelfde kant als waar de beschadiging al zat, er was dus een botsing geweest met dit als gevolg. Het eerste wat je denkt is dat Centauro hier wel een slaatje uit zal slaan, het zat me niet lekker. We zijn de volgende ochtend direct naar Ibiza stad gereden om verhaal te halen en ik wilde het laten vastleggen in het contract om verder gezeik te voorkomen. Dit ging met 'liefde', maar ben met gerust hart weggereden. Twee dagen later de auto ingeleverd, hadden ze melding gemaakt van loszittende bumper aan de andere kant maar dat werd snel rechtgetrokken (bewaar het contract goed). De borg zou na ongeveer 10 dagen teruggestort worden op mijn kaart.

Dit was voor mij een keer en nooit weer. Toevallig zag ik vanavond op Tijd voor Max een soortgelijk verhaal over GOLDCAR. Opereren op dezelfde wijze. Voordat je een auto gaat huren, lees svp de recensies zodat je niet voor verrassingen komt te staan en zo een nare start van de vakantie krijgt. Een verzekering bij de tussenpersoon afsluiten geldt nl. niet als volledig. Ze zullen je geen auto meegeven als je niet een verzekering bij hen afsluit of je eigen risico afkoopt. En in geval van schade moet je het dan achteraf maar regelen via de tussenpersoon. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Sterke punten
geen

Zwakke punten
zie boven

reacties: