Reviews van deze auteur

Misbruik creditcard bij Goldcar Lanzarote

Review over Goldcar

De klachten over de lange wachtrij, de verwoede pogingen je extra verzekeringen aan te smeren plus de veel te dure benzine herken ik allemaal. Wat veel erger is. Je creditcard gebruiken is bij Goldcar niet veilig. Bij ons werd naast de ons bekende (ook te hoge) kosten nog eens € 400,- (vijf x € 80,-) van onze creditcard afgeschreven, dit zonder enige toelichting.
Ik had online geboekt via Holidaycars en belde daar op om mijn klacht uit te leggen. Daar bleek dat ik met mijn klacht bij de service-afdeling van autoreisen.de moest zijn. Ik heb daar een email met mijn klacht plus de scans van alle papieren heen gestuurd. Hetzelfde heb ik voor de zekerheid ook bij goldcar.es gedaan, want dat is tenslotte het bedrijf dat mijn creditcard gebruikte om die nietgespecificeerde € 400,- af te schrijven!. Van Goldcar heb ik ook na vier weken nog niets gehoord. Van autoreisen.de wel. Twee weken geleden stuurden ze een mail met de mededeling dat ze de klacht gingen bekijken.

Natuurlijk heb ik ook contact met de bank (Rabobank) opgenomen, want zo'n bedragen zonder uitleg afschrijven kan ik alleen maar diefstal noemen. Storneren gaat bij een creditcard echter niet. Je kunt alleen maar een betwistingsformulier aanvragen en nog een keer alle papieren naar je bank sturen. Die gaan dan proberen je geld terug te krijgen.

Conclusie: Mijd Goldcar als de pest en denk tien keer na voordat je in Spanje je creditcard gebruikt. Voortaan betaal ik contant of met de gewone betaalpas. Dan kun je onterecht geïnde bedragen namelijk wel meteen storneren.

PS: Een kwartier nadat ik dit schreef, viel een brief van de Rabobank in mijn bus met het nieuws dat ze mijn geld voorlopig, in afwachting van de verdere afhandeling van de betwisting, op mijn rekening teruggestort hadden. Heel netjes van de Rabobank. Een dikke pluim!
In overleg met de bank heb ik besloten de betreffende creditcard gelijk te blokkeren. Het schijnt namelijk met regelmaat voor te komen dat zo'n bedrag wel teruggestort wordt, maar later (soms nog een jaar later) doodleuk opnieuw van je creditcard afgeschreven wordt.
Tip aan iedereen die zoiets overkomt: Blokkeer die creditcard.

Sterke punten
Een vriendelijk glimlachende Spaanse dame bij het loket van Goldcar.

Zwakke punten
Al het andere!

reacties: