Bij SnappCar kun je jouw auto verhuren, of een auto van iemand anders huren. Gewoon onderling, zonder (ver-)huurbedrijf. Je auto verhuren? Maak een profiel aan; dat is heel simpel. Hierin geef je aan wanneer jouw auto beschikbaar is en wat je per dag aan de auto wilt verdienen. Omdat je zelf de autoverhuur regelt, blijf je altijd baas over je eigen auto: jij bepaalt wie er in jouw auto mag rijden, niet SnappCar. Je kunt een huurverzoek altijd weigeren. Auto huren? Voer je postcode of plaats in, dan zie je meteen het aanbod bij jou in de buurt. Kies je ideale auto, maak een profiel aan en stuur een huurverzoek aan de eigenaar. Als de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, krijgen jullie beiden de huurovereenkomst per mail toegestuurd en kan de huur beginnen. Het gebruik van SnappCar is gratis, en inschrijven is zo gedaan!


Benodigdheden

Om een auto te huren bij Snappcar moeten klanten zich registreren op de website van dit bedrijf en hun account verifiëren. Vervolgens moeten zijn de volgende gegevens overleggen en uploaden: - een geldig rijbewijs: aan klanten wordt gevraagd om een leesbare, heldere kopie of foto te maken van een geldig rijbewijs en deze te uploaden via het platform. - Daarnaast wordt gevraagd naar algemene informatie zoals de naam, het adres, de leeftijd en telefoonnummer van de bestuurder. - een verificatie: dit kan via social media of middels een overschrijving van 1 cent


Huurverzoek indienen

Indien klanten een perfecte auto hebben gevonden, kunnen ze de ophaal- en terugbreng datum invullen en kiezen voor het exacte tijdstip waarop de auto opgehaald en teruggebracht zal worden. Daarnaast moeten klanten ook in het kort aangeven waarvoor zij de auto nodig hebben. De verhuurder kan het verzoek accepteren of afwijzen. In geval van acceptatie krijgt de klant een bericht dat er betaald kan worden. Betaling voor een huurauto kan via iDeal of een credit card. In geval van een afwijzing moet de klant helaas op zoek naar een alternatief. De klant kan dan weer naar de zoekpagina en opnieuw een huurverzoek verzenden. Wanneer het huurverzoek is geaccepteerd en betaald ontvangen beiden, de huurder en verhuurder, een bevestiging via e-mail, hier vind men ook het adres. Bij het ophalen van de auto doorlopen beiden de check-in en stellen op die manier de status van de auto aan het begin van de boeking vast.


Leeftijd bestuurders

Indien men een auto wilt huren van Snappcar, dan moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. zodat huurders met een gerust hart hun auto kunnen verhuren. Bestuurders moeten minimaal 21 jaar. Daarnaast moeten zijn minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU rijbewijs. Daarnaast heeft de verzekeraar ook een aantal voorwaarden waaraan huurders moeten voldoen. Deze regels kan men terugzien in de algemene voorwaarden en de verzekeringsvoorwaarden.


Annuleren

Een boeking kan altijd voor aanvang van de huur geannuleerd worden. Als de klant nog niet heeft betaald voor de boeking, dan is annuleren gratis. Zodra de boeking betaald is, zijn er wel kosten aan de annulering verbonden. De kosten kan men terug zien in het boetebeleid van Snappcar. Een betaalde boeking kan men annuleren via Mijn SnappCar. Men kan op de transactie klikken, die men wilt annuleren en kiezen voor de button in het transactieoverzicht. Daarnaast moet de verhuurder ook op de hoogte gesteld worden dat de boeking niet door kan gaan.


Wijzigen

Indien klanten een huurverzoek hebben gestuurd, maar om de een of andere manier een wijziging willen toevoegen aan bijvoorbeeld de tijden, dan kan men het huurverzoek annuleren en een nieuwe verzoek indienen met de juiste datum en tijden. Wanneer een boeking eenmaal is betaald, kan deze niet meer worden gewijzigd. De enige optie die een klant heeft om de datum of tijd te veranderen is om de boeking te annuleren en opnieuw te boeken. In dat geval kan de verhuurder het beste annuleren, de klant krijgt een volledige refund en de boekingsperiode komt meteen weer vrij. In dit geval is er geen sprake van annuleringskosten. Wilt de verhuurder niet annuleren maar moet de boeking wel gewijzigd worden, dan kan de klant contact opnemen met het Community Support Team.


Contact gegevens

Het Support team van Snappcar is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar via het contactformulier of via het e- mail adres [email protected] Indien er sprake is van een noodgeval, ongeluk of pech onderweg, dan kunnen klanten contact opnemen met het Support team, via het op het SnappForm vermelde telefoonnummer.


SnappCar Video


SnappCar Reviews

 • Aanmelden middels desktopcomputer wordt niet opgemerkt en gaan later voor aanvang rit, terwijl betaling de avond ervoor al binnen is, allerlei sms's naar mobiel sturen, dat je opeens een app kunt downloaden ! Ja en juist NIET vanwege die app, maar juist WEL vanwege een site op vaste computer, heb ik het nu eens geprobeerd met SnappCar ! Kortom, allemaal veel gedoe en zolang je geen problemen in procedure tegenkomt, zal het misschien voor genoeg mensen een uitkomst bieden voor transport, behalve professionele klantenservice van helpdesk, wat een achterbakse aanpak en alles gericht op commercie ! Zijn erg goed in oneindig berichtjes sturen naar mobiel, terwijl je misschien zelf helemaal geen internet app hebt gedownload, nogal suf als je hebt geboekt vanaf computer ! Mogen ook best naar email een betaalbevestiging sturen, lijkt anders net of het naar een vreemde gaat, mijn eigen bank kan dit namelijk beter die bevestiging, waardeloos dit bedrijf of werken nog niet de juiste mensen !

  Door Edwin op 10 oktober 2019 Reageer
 • Ik verhuur sinds april 2019 m’n auto via Snappcar en was erg verbaasd dat ik voor verhuringen in april 2019 pas op 30 juli 2019 betalingen ontving. Dikke drie maanden later! Terwijl de huurders voorafgaand aan de huur aan Snappcar betalen. AirBNB betaalt altijd netjes tegen het einde van de huurperiode uit. Dat zoo Snappcar ook moeten doen. Deze zomer verhuur ik m’n auto voor 4 weken, als ik dan weer zo lang moet wachten stop ik met verhuur.

  Sterke punten
  Leuk idee

  Zwakke punten
  Slechte financiële uitvoering

  Door Lodewijk op 31 juli 2019 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Bij het huren van een simpele auto op Snappcar is er een klein ongeluk gebeurd met een paaltje, vervolgens was de schade heel beperkt. De enige schade die er was bleek een soort kras / deuk in een stuk kunststof. Dit netjes gemeld aan SnappCar, een maand later kreeg ik bericht dat dit mij €660 euro ging kosten. Als ik dit had geweten had ik de schade nooit door hen laten oplossen maar had ik het onderling geregeld met de verhuurder. Bij een zelf geregelde reparatie had dit me nooit zoveel geld gekost, ik voelde me behoorlijk opgelicht.

  Sterke punten
  Snel een auto gehuurd, dit verliep soepel. Verder prima systeem.

  Zwakke punten
  Alleen met de schadeafhandeling ben ik het absoluut niet eens, ik zou graag de keuze hebben gehad om de schade zelf op te lossen.

  Door Marleen op 9 april 2019 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Met mijn gezinnetje hadden we al een paar x een goede ervaring met dit platform. Maar deze x liep het niet zo leuk. Na lang zoeken naar de juiste auto, kwam ik er bij de betaling (of eigenlijk pas na 2x betalen, omdat de 1e zou zijn mislukt, maar nu was het wel 2x afgeschreven!) pas achter, dat je niet eens kunt betalen met een en/of-rekening, ofwel een bankrekening die je hebt samen met je partner. Omdat de naam van de partner natuurlijk niet op je rijbewijs staat...goeoed, heel apart... Dus gaat het hele feest niet door...en ook nog 24u wachten op terugbetaling, terwijl we al ons saldo nodig hebben. Het verbaast me dat er niets staat aangegeven op de website, of in elk geval niet zichtbaar. Ik wil niet vervelend klinken, maar: even knallen jongens, dit kan en moet echt beter.

  Door Robert op 27 februari 2019 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Prijs -

  Slechts 10 maanden gebruik ik Snappcar. In die periode heb ik al 3 keer prijswijzigen doorgekregen. Altijd meer meer en nog meer moeten betalen. Daarnaast alleen maar oude krakkemikkige auto’s . Voor hetzelfde geld krijg ik een jonge auto bij autoverhuurbedrijf. Voor mij geen Snappcar mee. En als ik wil autodelen dan maar naar Mywheels

  Sterke punten
  Geen borg Sympathieke verhuurders

  Zwakke punten
  Oude auto’s Prijsverhogingen a-la-dol

  Door Jolanda op 14 augustus 2018 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Rented a car via SnappCar. Paid for insurance when I rented it. Had an incident with the car, something unavoidable: a rock hit the windshield. There is nothing one can do about it, right? When I returned the car, the owner was informed and we took pictures. The damage was also reported. I contacted SnappCar at that time, to know what should I do. They said that, as long as I paid for the insurance, I had nothing to worry about: they would handle it! Now, SnappCar and their partner-in-crime company, Allianz, are charging me € 635,82! By the way, a regular windshield replacement and installation for the car I rented costs € 220 including VAT. This is basically a scam, you see? SnappCar customer support simply said "Contact Allianz, they are handling the issue". Very, VERY bad customer support. Actually, if you think well, there is none. Guys, BE VERY CAREFUL when renting with SnappCar. In fact, I truly recommend you never do that. EVER. Since the issue is apparently not going to be resolved as it should, I am going to report SnappCar to the Authority for Consumers and Markets and ConsuWijzer. This nightmare has just started... #snappcarneveragain #snappcarscam

  Sterke punten
  It was a good idea initially, but...

  Zwakke punten
  Customer service will not take care of the issues, even after they say "you do not have to worry, we will take of the issue". Insurance they provide is a scam, at a minimum. Not only I have to pay for the incident that I had (windshield got hit by a rock), but the insurance company is charging me 3 times more than a regular price for windshield + VAT + installation. This is a serious scam!

  Door Ricardo op 31 mei 2018 Reageer (2 reacties)

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • The owner of the car that I have rented received a parking fine. I have contested the fine with the Municipality, won the appeal. However, even though I was all the time in contact with the support team of SnappCar, and received assurances they will not send this to a collection agency until there is a final verdict on the fine, I`ve got an email from Incasso asking me to pay in 2 days or bring me to court. Terrible, terrible service. I do NOT recommend!

  Door Andrei op 15 december 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb me jaren geleden proberen te registreren. Maar bij controle werd ik afgewezen. De medewerkers van SnappCar hadden geen inzage in de reden van afwijzing. Erg vreemd allemaal.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen duidelijke prijs zichtbaar bij de auto’s op de site. Registratie is een probleem.

  Door Hung Tran op 22 september 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Na veel energie in het aanmaken van een profiel te hebben gestopt, kopieen rijbewijs geupload en dergelijke deed ik vol verwachting de eerste boeking van een auto. Er gebeurde helemaal niets, geen reactie, geen communicatie, geen niks. Alleen wat automatische mailtjes van de website waarop niet gereageerd kan worden. 2 dagen later wilde ik mijn profiel (met persoonlijke informatie) verwijderen, maar dat kan niet. Je kan alleen deactiveren, wat ik onacceptabel vind. Een mail naar de support gestuurd om dat alsnog te regelen.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Trage website die vanalles belooft maar het in mijn geval totaal niet waarmaakt.

  Door Aris Houwing op 8 september 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • We hebben na een verhuurperiode helaas een hagelschade van 4.400 euro aan onze auto. De dagwaarde van onze auto blijkt nu 3.300 euro te zijn, en dan denk je dus dat je maar 3.300 euro vergoeding gaat ontvangen. Nee dus, het is nog veel erger. In de kleine lettertjes lijkt te staan dat je nu alleen een aanvulling krijgt tot 3.300 euro als je afstand doet van je auto. Iets wat natuurlijk belachelijk is om te doen in het geval van een prima rijdende auto. We hebben dus een schade van 4.400 euro, maar dreigen nu maar 1.979 euro te ontvangen. Een bedrag dat natuurlijk veel te laag is om de schade aan onze zeer goed rijdende auto te herstellen. Wie weet hoe je dit probleem moet aanpakken? Het is niet redelijk en billijk dat ik afgescheept ga worden met een vergoeding van slechts 1.979 euro, wanneer je er ter goeder trouw van uit bent gegaan dat je auto via SnappCar verhuur allrisk verzekerd is, en waarbij de kosten van schade vergoed worden (tot een bedrag gelijk aan de dagwaarde). Iets wat denk ik de meeste verhuurders van SnappCar overigens ook denken. Wie weet hoe ik dit probleem moet aanpakken?

  Zwakke punten
  Afhandeling hagelschade

  Door Paul Wijngaa op 24 augustus 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb één van mijn auto's nu ruim 20 maal via Snappcar verhuurd waarvan 2/3 probleemloos aan huurders met een positieve drive. Helaas vandaag weer een huurder die de auto niet op tijd terug brengt, niet op berichten reageert en de telefoon niet opneemt en weer omdat dit de 2e maal is. Als verhuurder ben je de zwakke partij en dat is een makke aan dit deelsysteem. Verder een aantal maal in moeten leveren op de brandstof want niet iedereen brengt de auto daadwerkelijk met een even volle tank terug als waar zij mee vertrokken.

  Sterke punten
  Een schakel tussen auto bezit en auto gebruik.

  Zwakke punten
  Soms een trage website waardoor je 10 minuten op het mobieltje staat te hannesen om een verhuur op te starten. Waar is de backoffice?? Ik betaal veel geld aan commissie en verzekering, maar als een boeking net iets anders loopt dan moet je maar hopen dat je de juiste beslissing neemt.

  Door Jaap Zekveld op 1 mei 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Sinds de zomer van 2014 verhuur ik al met veel plezier mijn bus: Mercedes Sprinter met laadklep. In de meeste gevallen gaat het om een verhuizing. De contacten met de huurders zijn over het algemeen erg leuk, maar soms ook gewoon zakelijk. Mensen realiseren zich heel goed dat ze in de auto van iemand anders rijden en gaan er dan ook bijna altijd netjes mee om. En die paar keer dat je even iets moet opruimen, ach, dat hoort er nou eenmaal bij. Daar staat natuurlijk wel de huurvergoeding tegenover. En die is voor mij een reden dat ik deze bus nog steeds in mijn bezit heb. Ik kan het iedereen aanbevelen!

  Sterke punten
  Interessante bijverdienste. Leuke ontmoetingen. Professionele organisatie. All risk verzekering gaat nooit ten koste van je no claim. Eventuele bekeuringen krijg je gegarandeerd uitbetaald. Goed gevoel om dingen onderling te kunnen regelen.

  Zwakke punten
  De site is soms wat traag

  Door Gauko Kuiken op 14 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Sinds enige tijd verhuur ik onze 2e auto een Hyundai Atos via SnappCar. Wij gebruiken de auto niet zo veel dus is het prettig als hij zo af en toe even rijdt. Daarnaast spreekt ons de deeleconomie erg aan. Het verhuren gaat gemakkelijk en meestal kunnen we snel reageren als er een vraag is. Eigenlijk heb je er nauwelijks werk aan. SnappCar regelt het meeste. Voor jezelf is het een kwestie van een paar vragen beantwoorden op de APP en de sleutel overhandigen. Onze ervaringen met huurders zijn tot op heden erg goed. Uitbetaling van de huur gaat behoorlijk snel. Bovendien planten wij bij elke verhuur een boom dus rijdt je klimaatneutraal en dat is mooi meegenomen voor het milieu.

  Sterke punten
  Makkelijke en senlle procedure, Deeleconomie en duurzaamheid.

  Zwakke punten
  App kan soms wat traag werken.

  Door Dick de Boom op 13 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik vind Snappcar helemaal passen bij de deeleconomie, net als bijvoorbeeld Peerby. Vertrouwen dat huurder en verhuurder in elkaar hebben, dat nagenoeg nooit geschaad wordt. En als het vertrouwen een keer geschaad wordt (iemand had een parkeerboete verzwegen), zit Snappcar ertussen en zorgt dat de kosten snel vergoed worden. Een veilige manier om je auto te verhuren, ze hebben alle gegevens van huurder en verhuurder. Ik houd er een zakcentje aan over en omdat ik niet vaak en lang aan een stuk rijd, is het voor mijn auto zelfs beter om af en toe met een huurder mee te gaan.

  Sterke punten
  - milieuvriendelijke oplossing: niet nodig om allemaal een auto te bezitten - de mogelijkheid om op loopafstand van je woning een auto te huren - ophalen en terugbrengen kan buiten kantooruren - huren verloopt tegenwoordig via de app i.p.v. via papieren formulier - leuke contacten tussen huurder en verhuurder

  Zwakke punten
  Behalve het huurverzoek krijg je geen melding op je telefoon van bijv. aanvullende berichtjes van de huurder via de Snappcar app of sms, maar alleen in je mailbox.

  Door Krista op 13 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Toen mijn zoontje net geboren was, had ik geen auto. Een collega raadde Snappcar aan. Dat werkte ontzettend goed. Sympathieke verhuurders en altijd wel een auto in de buurt op het gewenste tijdstip (itt Greenwheels, wat ik destijds ook weleens gebruikte). Bovendien, geen abonnementskosten (wederom itt Greenwheels destijds). Twee jaar geleden heb ik toch een (volledig elektrische) auto genomen en deze verhuur ik nu gemiddeld zo'n 3 keer per maand, wat toch weer scheelt in de kosten voor zo'n auto, die anders het grootste deel van de tijd stilstaat. Je kunt zelf aangeven wat je per dag wilt ontvangen voor de verhuur. En je bepaalt zelf of het moment je uitkomt. Net als de verhuurders eerder zijn de huurders over het algemeen erg sympathiek zijn. Sommigen komen regelmatig terug. Een enkele keer krijg ik mijn auto zelfs helemaal schoongewassen terug :-) Er is één keer een probleem geweest met een lege accu (de snellader die de huurder onderweg had uitgezocht bleek defect), dat is tot volle tevredenheid van de huurder opgelost. Wat wel jammer is, is dat de website niet meer mogelijkheden heeft om afspraken te maken specifiek voor elektrische auto's, inleveren met een volle tank is immers niet mogelijk, dus ik moet een kunstgreep uitvoeren om de 'brandstofkosten' eruit te krijgen.

  Sterke punten
  Makkelijk. Je ontmoet leuke mensen. Je verdient nog eens wat met een auto die anders toch maar stilstaat.

  Zwakke punten
  Te weinig aandacht voor (volledig) elektrisch rijden.

  Door Sandra op 13 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Autodelen? Geen probleem!!! Dat doe ik graag. Al een paar jaar verhuur ik via SNAPPCAR mijn Hyundai Matrix. En ik kan wel schrijven : naar grote tevredenheid van zowel mijzelf als mijn huurders. In het begin is het allemaal wat onzeker: hoe gaat dat afspreken? Moet ik dan daarvoor thuis blijven? in welke staat komt mijn auto retour? Ik kan je zeggen deze onzekerheden werden al gauw gewoon. Communicatie met de potentiële huurder blijkt het sleutelwoord. Leuke (vaak jonge) mensen huren mijn auto en begrijpen goed dat ze in de auto van een ander rondrijden. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en zorgen goed voor mijn fijne auto. En mocht het een keer mis gaan dan is er altijd die verzekering via SNAPPCAR. All riks, geen gezeur, vervangende auto bij eventuele schade tijdens de reparatie. Zo help ik het milieu, mijn portemonnee en de huurder. SNAPPCAR zorgt ervoor dat dit zorgeloos gebeurd.

  Sterke punten
  Voor mijn auto die anders teveel stil staat een prima oplossing! Autobezit en een bijdrage in de vaste lasten.

  Zwakke punten
  Ik kan ze eigenlijk niet noemen....

  Door Gemma Dingja op 10 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Er is een aantal spelers op de markt van autodelen, waarvan Snappcar en MyWheels de bekendste zijn. Met beide heb ik ervaring. MyWheels is duidelijk goedkoper en klantvriendelijker. Waarschijnlijk hebben zij het ideële principe dat achter autodelen zit nog een beetje hoog in het vaandel. Snappcar is inmiddels een commerciële organisatie met investeerders. Oprichter is inmiddels ook vertrokken. Knijpen zowel huurders als verhuurders uit ten gunste van zichzelf. Er blijft ruim 30% van het bedrag dat huurders betalen aan een particuliere verhuurder hangen bij Snappcar. Bij concurrent MyWheels is dat 12,5%, terwijl de auto en verzekering exact hetzelfde zijn. Daarom is voor zowel huurder als verhuurder MyWheels veel interessanter.

  Sterke punten
  Overzichtelijke website

  Zwakke punten
  Incasseren absurd hoge vergoedingen bij zowel huurders als verhuurders. Veranderen tig keer van prijsmodel, omdat er steeds weer wat bij moet. Infantiele tone of voice in communicatie. Dat zij bij de gratie van huurders en verhuurders bestaan schijnen ze te vergeten.

  Door Willemijn op 3 maart 2017 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Het is niet aan te raden om via snappcar auto te huren en het ligt niet aan de verhuurders , maar aan de snappcar zelf!!!

  Zwakke punten
  Site is heel slecht. Het werkt heel slecht. Contact is heel slecht. Via fb kun je niks plaatsen,want ze gaan eerst je reactie beoordelen en dus zelf bepalen of je reactie daar geplaatst wordt of niet!

  Door Mile op 26 december 2016 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • ik verhuur al sinds het allereerste begin via Snappcar. Ik sta achter de sympathieke doelstelling. Er zijn sinds medio 2012 ongeveer 6 wijzigingen in de algemene voorwaarden geweest. De wijzigingen worden per decreet afgekondigd. SC koste eerst op eur 40 slechts eur 8. Anno 2016 is dat eur 12 (30%) voor huurder en nog eur 8 van huurder. bovendien kriigt SC nog 30% van de meer kilometers. Ook heeft SC zomaar een wijzigingen doorgevoerd dat na 1 week de huurprijs lager is ( terwijl SC nog steeds 30% vangt) zonder instemming of keuze mogelijkheid van de huurders. Daarnaast is het vervelend dat je mailtjes krijgt " iemand heeft gereageerd op auto x uit jouw buurt, bied snel jouw auto aan......" wat ik persoonlijk ratterig vind; de huurder heeft al een bewuste keuze gemaakt voor die auto en het is domweg raar en niet integer dat andere aanbieders op zijn verzoek reageren. Ik mijn optiek is SC de weg kwijt en " ff vergeten " dat de auto eigendom is van mij en dat ze mijn belangen moeten vertegenwoordigen. De auto eigenaren worden niet betrokken in het verbeteren van service. De support organisatie wuift kritiek weg of is daartoe geïnstrueerd. reageeert al helemaal niet op verzoek om het beter te maken voor de verhuurders. Er zijn gelukkig alternatieven (mywheels, wego,etc,etc, ...) waar je minder hoeft af te dragen aan de organisatie.

  Sterke punten
  deeleconomie c.q. autodelen is goed

  Zwakke punten
  Snappcars deeleconomie is te duur: slecht voor huurders en autoverhuurders.

  Door anoniem op 7 september 2016 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb een tijdje mijn auto verhuurd via Snappcar. Op zich een sympathieke organisatie. Systeem werkt redelijk goed.Toch werkt de app niet snel en niet altijd goed waardoor je de laptop nog nodig hebt.Foutjes worden regelmatig gemaakt. Vergeten extra kilometers af te rekenen bijvoorbeeld.Bij schade werd bij mij slechts 50% vergoed.Helemaal transparant vind ik het allemaal niet en ik ben gestopt met de verhuur. Vooral het verzekeringsstuk vind ik riskant.Organisatie heeft de neiging kritiek weg te wuiven. Echt niet onaardig allemaal maar voor mij niet betrouwbaar genoeg

  Sterke punten
  Milieuvriendelijk Redelijk goed werkende sytematiek

  Zwakke punten
  Redelijk hoge vergoeding Verzekeringsstuk is niet transparant en niet zonder risico.

  Door Dick de Boom op 3 augustus 2016 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik verhuur nu al een jaar mijn auto via Snappcar, en op zich gaat het prima, maar Snappcar verandert steeds het vergoedingsbeleid, waardoor je steeds minder verdient aan de verhuur...

  Sterke punten
  Soepel systeem

  Zwakke punten
  Steeds minder huurvergoeding

  Door Mark op 25 maart 2016 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Aanmelden is even wat poespas maar dat is wel begrijpelijk, aangezien de verhuurder een kostbaar bezit ter beschikking stelt, en de bemiddelaar een verzekering regelt. Belangrijke dingen die je moet weten, maar die niet op de website staan: je huurt de auto per dagdeel. Dus als je de auto 25 uur huurt, betaal je voor anderhalve dag, maar je moet 'm wel na 25uur terugbrengen, want tot dan ben je verzekerd. Stem je huurtijd dus altijd af op die halve dagdelen. Ten tweede: de kosten voor brandstof moet je zelf betalen. Daar kom je pas achter nadat je de overeenkomst hebt afgesloten. Zo kom ik op de volgende kosten voor een kleine middenklasser (advertentie: 25 euro per dag, 100km per dag vrij, 0,15 euro per extra kilometer) met een huurperiode van 26 uur en 280 kilometer: Huur:1,5 dag: 37,5 euro Extra kilometers: (0,15x 280-150): 20 euro Brandstof: 24 euro. Totaal: 81,50 euro Aan de lezer om te beoordelen of dat goedkoop is, maar hiervoor kan ik ook huren bij een gewoon verhuurbedrijf.

  Sterke punten
  Het is een leuk idee. Bovendien vrij makkelijk en voor de meeste mensen is het dichterbij dan een verhuurbedrijf, met bovendien meer keuze.

  Zwakke punten
  Onvolledige informatievoorziening (wat pas duidelijk wordt als je de overeenkomst hebt afgesloten). Niet zo goedkoop als het lijkt.

  Door Veka op 10 januari 2016 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • SnappCar: theoretisch gezien een sympathiek idee maar de uitvoering is helaas voorzien van een klantenservice met kafkaiaans privacy beleid.

  Door Irene op 11 september 2014 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Nooit meer Snappcar! 3 belangrijke redenen: 1: Snappcar neemt geen actie als de uitbetaling fout loopt. Ik probeer nu al praktisch 3 weken lang het verhuurbedrag van snappcar te ontvangen, mail ze met regelmaat, maar de enige reactie die ik krijg is 'er is iets foutgegaan in het systeem en we betalen je zo snel mogelijk uit'. Binnen 24 uur is de toezegging die ze doen.... 2. Is er schade ontstaan die je niet direct bij het inleveren hebt opgemerkt (donker, hoosbui oid) dan heb je pech. De huurder voelde zich duidelijk al niet geroepen om de schade te melden, zonder handtekening van die huurder begin je niets. Dus jammer, schade is voor eigen kosten, verwacht niets van Snappcar. 3. Als verhuurder leg ik geld toe. Polo bluemotion uit 2012 kost 0,22 cent per kilometer, ik kan er maximaal 0,20 voor vragen. Conclusie: de enigen die hier wijzer van worden zijn Snappcar, de verzekeraar en de huurder die voor een prikkie een perfecte auto huurt.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  betaling, vergoeding, schades

  Door Karin op 3 september 2014 Reageer (2 reacties)

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.


 • Na het inschrijven, doorgeven van rekeningnummer en kopie rijbewijs krijg ik de reactie dat ik geen gebruik kan maken van snapcar. Er klopt iets niet, maar vanwege veiligheidsreden mag niet worden verteld wat. Kortom heb ik pech. Geen telefoonnummer, op email word niet gereageerd. Nu maar duurder via greenwheels huren.

  Sterke punten
  goed concept

  Zwakke punten
  zwakke uitvoering

  Door anoniem op 11 augustus 2014 Reageer

  Deze review is meer dan 12 maanden oud en misschien niet meer relevant.Bezoek SnappCar

Schrijf je eigen review