Bij SnappCar kun je jouw auto verhuren, of een auto van iemand anders huren. Gewoon onderling, zonder (ver-)huurbedrijf. Je auto verhuren? Maak een profiel aan; dat is heel simpel. Hierin geef je aan wanneer jouw auto beschikbaar is en wat je per dag aan de auto wilt verdienen. Omdat je zelf de autoverhuur regelt, blijf je altijd baas over je eigen auto: jij bepaalt wie er in jouw auto mag rijden, niet SnappCar. Je kunt een huurverzoek altijd weigeren. Auto huren? Voer je postcode of plaats in, dan zie je meteen het aanbod bij jou in de buurt. Kies je ideale auto, maak een profiel aan en stuur een huurverzoek aan de eigenaar. Als de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, krijgen jullie beiden de huurovereenkomst per mail toegestuurd en kan de huur beginnen. Het gebruik van SnappCar is gratis, en inschrijven is zo gedaan!


Benodigdheden

Om een auto te huren bij Snappcar moeten klanten zich registreren op de website van dit bedrijf en hun account verifiëren. Vervolgens moeten zijn de volgende gegevens overleggen en uploaden: - een geldig rijbewijs: aan klanten wordt gevraagd om een leesbare, heldere kopie of foto te maken van een geldig rijbewijs en deze te uploaden via het platform. - Daarnaast wordt gevraagd naar algemene informatie zoals de naam, het adres, de leeftijd en telefoonnummer van de bestuurder. - een verificatie: dit kan via social media of middels een overschrijving van 1 cent


Huurverzoek indienen

Indien klanten een perfecte auto hebben gevonden, kunnen ze de ophaal- en terugbreng datum invullen en kiezen voor het exacte tijdstip waarop de auto opgehaald en teruggebracht zal worden. Daarnaast moeten klanten ook in het kort aangeven waarvoor zij de auto nodig hebben. De verhuurder kan het verzoek accepteren of afwijzen. In geval van acceptatie krijgt de klant een bericht dat er betaald kan worden. Betaling voor een huurauto kan via iDeal of een credit card. In geval van een afwijzing moet de klant helaas op zoek naar een alternatief. De klant kan dan weer naar de zoekpagina en opnieuw een huurverzoek verzenden. Wanneer het huurverzoek is geaccepteerd en betaald ontvangen beiden, de huurder en verhuurder, een bevestiging via e-mail, hier vind men ook het adres. Bij het ophalen van de auto doorlopen beiden de check-in en stellen op die manier de status van de auto aan het begin van de boeking vast.


Leeftijd bestuurders

Indien men een auto wilt huren van Snappcar, dan moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. zodat huurders met een gerust hart hun auto kunnen verhuren. Bestuurders moeten minimaal 21 jaar. Daarnaast moeten zijn minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU rijbewijs. Daarnaast heeft de verzekeraar ook een aantal voorwaarden waaraan huurders moeten voldoen. Deze regels kan men terugzien in de algemene voorwaarden en de verzekeringsvoorwaarden.


Annuleren

Een boeking kan altijd voor aanvang van de huur geannuleerd worden. Als de klant nog niet heeft betaald voor de boeking, dan is annuleren gratis. Zodra de boeking betaald is, zijn er wel kosten aan de annulering verbonden. De kosten kan men terug zien in het boetebeleid van Snappcar. Een betaalde boeking kan men annuleren via Mijn SnappCar. Men kan op de transactie klikken, die men wilt annuleren en kiezen voor de button in het transactieoverzicht. Daarnaast moet de verhuurder ook op de hoogte gesteld worden dat de boeking niet door kan gaan.


Wijzigen

Indien klanten een huurverzoek hebben gestuurd, maar om de een of andere manier een wijziging willen toevoegen aan bijvoorbeeld de tijden, dan kan men het huurverzoek annuleren en een nieuwe verzoek indienen met de juiste datum en tijden. Wanneer een boeking eenmaal is betaald, kan deze niet meer worden gewijzigd. De enige optie die een klant heeft om de datum of tijd te veranderen is om de boeking te annuleren en opnieuw te boeken. In dat geval kan de verhuurder het beste annuleren, de klant krijgt een volledige refund en de boekingsperiode komt meteen weer vrij. In dit geval is er geen sprake van annuleringskosten. Wilt de verhuurder niet annuleren maar moet de boeking wel gewijzigd worden, dan kan de klant contact opnemen met het Community Support Team.


Contact gegevens

Het Support team van Snappcar is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar via het contactformulier of via het e- mail adres [email protected]. Indien er sprake is van een noodgeval, ongeluk of pech onderweg, dan kunnen klanten contact opnemen met het Support team, via het op het SnappForm vermelde telefoonnummer.


SnappCar Video


SnappCar Reviews

  Auto verhuren: lucratief, sociaal en duurzaam

  Sinds de zomer van 2014 verhuur ik al met veel plezier mijn bus: Mercedes Sprinter met laadklep. In de meeste gevallen gaat het om een verhuizing. De contacten met de huurders zijn over het algemeen erg leuk, maar soms ook gewoon zakelijk. Mensen realiseren zich heel goed dat ze in de auto van iemand anders rijden en gaan er dan ook bijna altijd netjes mee om. En die paar keer dat je even iets moet opruimen, ach, dat hoort er nou eenmaal bij. Daar staat natuurlijk wel de huurvergoeding tegenover. En die is voor mij een reden dat ik deze bus nog steeds in mijn bezit heb. Ik kan het iedereen aanbevelen!

  Sterke punten
  Interessante bijverdienste.
  Leuke ontmoetingen.
  Professionele organisatie.
  All risk verzekering gaat nooit ten koste van je no claim.
  Eventuele bekeuringen krijg je gegarandeerd uitbetaald.
  Goed gevoel om dingen onderling te kunnen regelen.

  Zwakke punten
  De site is soms wat traag

  Prima verhuur via Snappcar

  Sinds enige tijd verhuur ik onze 2e auto een Hyundai Atos via SnappCar. Wij gebruiken de auto niet zo veel dus is het prettig als hij zo af en toe even rijdt. Daarnaast spreekt ons de deeleconomie erg aan. Het verhuren gaat gemakkelijk en meestal kunnen we snel reageren als er een vraag is. Eigenlijk heb je er nauwelijks werk aan. SnappCar regelt het meeste. Voor jezelf is het een kwestie van een paar vragen beantwoorden op de APP en de sleutel overhandigen. Onze ervaringen met huurders zijn tot op heden erg goed. Uitbetaling van de huur gaat behoorlijk snel. Bovendien planten wij bij elke verhuur een boom dus rijdt je klimaatneutraal en dat is mooi meegenomen voor het milieu.

  Sterke punten
  Makkelijke en senlle procedure, Deeleconomie en duurzaamheid.

  Zwakke punten
  App kan soms wat traag werken.

  Prima ervaringen met Snappcar!

  Ik vind Snappcar helemaal passen bij de deeleconomie, net als bijvoorbeeld Peerby. Vertrouwen dat huurder en verhuurder in elkaar hebben, dat nagenoeg nooit geschaad wordt. En als het vertrouwen een keer geschaad wordt (iemand had een parkeerboete verzwegen), zit Snappcar ertussen en zorgt dat de kosten snel vergoed worden. Een veilige manier om je auto te verhuren, ze hebben alle gegevens van huurder en verhuurder. Ik houd er een zakcentje aan over en omdat ik niet vaak en lang aan een stuk rijd, is het voor mijn auto zelfs beter om af en toe met een huurder mee te gaan.

  Sterke punten
  - milieuvriendelijke oplossing: niet nodig om allemaal een auto te bezitten
  - de mogelijkheid om op loopafstand van je woning een auto te huren
  - ophalen en terugbrengen kan buiten kantooruren
  - huren verloopt tegenwoordig via de app i.p.v. via papieren formulier
  - leuke contacten tussen huurder en verhuurder

  Zwakke punten
  Behalve het huurverzoek krijg je geen melding op je telefoon van bijv. aanvullende berichtjes van de huurder via de Snappcar app of sms, maar alleen in je mailbox.

  Makkelijk en snel autodelen

  Toen mijn zoontje net geboren was, had ik geen auto. Een collega raadde Snappcar aan. Dat werkte ontzettend goed. Sympathieke verhuurders en altijd wel een auto in de buurt op het gewenste tijdstip (itt Greenwheels, wat ik destijds ook weleens gebruikte). Bovendien, geen abonnementskosten (wederom itt Greenwheels destijds).

  Twee jaar geleden heb ik toch een (volledig elektrische) auto genomen en deze verhuur ik nu gemiddeld zo'n 3 keer per maand, wat toch weer scheelt in de kosten voor zo'n auto, die anders het grootste deel van de tijd stilstaat. Je kunt zelf aangeven wat je per dag wilt ontvangen voor de verhuur. En je bepaalt zelf of het moment je uitkomt.

  Net als de verhuurders eerder zijn de huurders over het algemeen erg sympathiek zijn. Sommigen komen regelmatig terug. Een enkele keer krijg ik mijn auto zelfs helemaal schoongewassen terug :-)

  Er is één keer een probleem geweest met een lege accu (de snellader die de huurder onderweg had uitgezocht bleek defect), dat is tot volle tevredenheid van de huurder opgelost.

  Wat wel jammer is, is dat de website niet meer mogelijkheden heeft om afspraken te maken specifiek voor elektrische auto's, inleveren met een volle tank is immers niet mogelijk, dus ik moet een kunstgreep uitvoeren om de 'brandstofkosten' eruit te krijgen.

  Sterke punten
  Makkelijk. Je ontmoet leuke mensen. Je verdient nog eens wat met een auto die anders toch maar stilstaat.

  Zwakke punten
  Te weinig aandacht voor (volledig) elektrisch rijden.

  Autodelen? Geen probleem!

  Autodelen? Geen probleem!!! Dat doe ik graag.
  Al een paar jaar verhuur ik via SNAPPCAR mijn Hyundai Matrix. En ik kan wel schrijven : naar grote tevredenheid van zowel mijzelf als mijn huurders.
  In het begin is het allemaal wat onzeker: hoe gaat dat afspreken? Moet ik dan daarvoor thuis blijven? in welke staat komt mijn auto retour?
  Ik kan je zeggen deze onzekerheden werden al gauw gewoon.
  Communicatie met de potentiële huurder blijkt het sleutelwoord.
  Leuke (vaak jonge) mensen huren mijn auto en begrijpen goed dat ze in de auto van een ander rondrijden. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en zorgen goed voor mijn fijne auto. En mocht het een keer mis gaan dan is er altijd die verzekering via SNAPPCAR. All riks, geen gezeur, vervangende auto bij eventuele schade tijdens de reparatie.
  Zo help ik het milieu, mijn portemonnee en de huurder. SNAPPCAR zorgt ervoor dat dit zorgeloos gebeurd.

  Sterke punten
  Voor mijn auto die anders teveel stil staat een prima oplossing! Autobezit en een bijdrage in de vaste lasten.

  Zwakke punten
  Ik kan ze eigenlijk niet noemen....

  Handig, niet bijster goedkoop

  Aanmelden is even wat poespas maar dat is wel begrijpelijk, aangezien de verhuurder een kostbaar bezit ter beschikking stelt, en de bemiddelaar een verzekering regelt.
  Belangrijke dingen die je moet weten, maar die niet op de website staan: je huurt de auto per dagdeel. Dus als je de auto 25 uur huurt, betaal je voor anderhalve dag, maar je moet 'm wel na 25uur terugbrengen, want tot dan ben je verzekerd. Stem je huurtijd dus altijd af op die halve dagdelen. Ten tweede: de kosten voor brandstof moet je zelf betalen. Daar kom je pas achter nadat je de overeenkomst hebt afgesloten.
  Zo kom ik op de volgende kosten voor een kleine middenklasser (advertentie: 25 euro per dag, 100km per dag vrij, 0,15 euro per extra kilometer) met een huurperiode van 26 uur en 280 kilometer:
  Huur:1,5 dag: 37,5 euro
  Extra kilometers: (0,15x 280-150): 20 euro
  Brandstof: 24 euro.
  Totaal: 81,50 euro
  Aan de lezer om te beoordelen of dat goedkoop is, maar hiervoor kan ik ook huren bij een gewoon verhuurbedrijf.

  Sterke punten
  Het is een leuk idee. Bovendien vrij makkelijk en voor de meeste mensen is het dichterbij dan een verhuurbedrijf, met bovendien meer keuze.

  Zwakke punten
  Onvolledige informatievoorziening (wat pas duidelijk wordt als je de overeenkomst hebt afgesloten).
  Niet zo goedkoop als het lijkt.

Bezoek SnappCar

Schrijf een review