Auto gekregen met probleem, daardoor een platte band en hoge rekening

Auto gekregen met probleem, daardoor een platte band en hoge rekening

Op 18 december 2012 huurde ik een auto bij Europcar Ibiza. De pick-up locatie was het vliegveld van Ibiza, Spanje. Als gevolg van een aantal negatieve gebeurtenissen in de eerste uren van de Autohuur ben ik helemaal niet tevreden. Ik wil graag deze gebeurtenissen samenvatten.
Op de reservering met Car Trawler, onze tussenpersoon, stond duidelijk vermeld dat de benzinetank van de auto leeg werd opgehaald en ook zo weer werd ingeleverd.(Aangezien ik maar 6 dagen op Ibiza was) De lokale beheerder van Europcar vertelde eenvoudig: Dit is niet ons beleid, wij berekenen een volle tank. Zelfs na het tonen van de boekingsgegevens en laten zien van het contract weigerde hij nog steeds de auto te leveren zoals overeengekomen. Als ik de auto mee wilde nemen was de enige oplossing om te betalen voor een volle tank voor het bedrag van Euro 87. De manager hield mijn boekingsbevestiging en weigerde om het terug te geven, dus ik was niet in staat om direct te bellen met Car Trawler.(onze tussenpersoon) Dus ik had geen andere optie dan te betalen of vast komen te zitten op de luchthaven. Verder heb ik gevraagd om een ​​kopie van de huurvoorwaarden in het Engels, omdat ik geen Spaans spreek, hij vertelde eenvoudig dat ze er geen enkele in het Engels hadden en liep weg om iemand anders te helpen.
Tijdens het rijden de eerste kilometers voelde ik een afwijking van de auto. Het wiel trok de hele tijd naar rechts. Na slechts 12 kilometer merkte ik dat mijn rechter voorband plat was. Dus langs de kant van de weg moest ik de band vervangen.
Na een snelle terugkeer naar het lokale kantoor en meteen aangegeven dat de auto een afwijking naar rechts had en dat dit de oorzaak van de lekke band geweest kon zijn, werd ik onmiddellijk belast met 172,46 euro voor een nieuwe band. Er was absoluut geen mededogen, behulpzaamheid of gastvrijheid van de medewerkers.Ze hebben nooit zelfs maar in overweging genomen dat er wel eens iets mis kon zijn geweest met de auto, wat uiteraard kan gebeuren en ook helemaal niet erg zou zijn geweest. Ze waren erg onbeleefd en kortaf. Toen ik thuiskwam en mijn creditcard zag was er nog eens 52 Euro afgeschreven wegens extra belasting, waarvan ik niet op de hoogte was gesteld. De bewering van Europcar was dat ik niet de extra verzekering had genomen, pech voor mij, betalen en tot ziens!
Zoals u zich kunt voorstellen gaven deze gebeurtenissen hierboven mijn korte verblijf op Ibiza een valse start. In de eerste plaats kostte het mij me een aantal waardevolle uren van mijn korte (werk)verblijf. Ten tweede is dat ik belast ben met een extra hoeveelheid geld die ongeveer 6,5 keer de huursom is. (Terwijl ik dezelfde band zelf had kunnen laten maken bij een locale garage voor 25 Euro, wat ik niet gedaan heb omdat ik dat niet correct vond) Ten derde, en misschien wel het belangrijkste, ik werd behandeld op een manier die ik alleen maar kan omschrijven als zeer grof respectloos.
Sinds december 2012 probeer ik contact te krijgen met Europcar Spanje, ze bellen niet terug, ondanks de, in gebrekkig Engels gedane belofte want niemand spreekt Engels op hun Spaanse hoofdkantoor. Tevens komt er geen enkele reactie op mijn e-mails.(Dit zijn er inmiddels al 14)
Voor mij is het duidelijk dat Europcar een bedrijf is dat alleen maar geeft om het verdienen van geld en geen enkele compassie heeft met de klant of het klantgevoel,Voor mij een schoolvoorbeeld van een bedrijf oude stijl dat waarschijnlijk/ hopelijk niet veel langer getolereerd zal worden.Ik zal in ieder geval nooit meer teruggaan en ik zal al mijn studenten op Ibiza, meer dan duizend per jaar, aanraden om nooit te huren bij Europcar.

Car trawler heeft inmiddels, ook na lang aandringen, wel besloten het bedrag voor de volle tank terug te betalen. Wel ben ik de kosten voor het vullen van de tank kwijt, die ik anders ook niet had gehad.

Gewenste oplossing
Om te beginnen excuses voor de manier waarop ik behandeld ben en vervolgens ongedaan maken van de door mij betaalde, crimineel hoge rekening voor de band.

Zwakke punten
Zie complete beschrijving hierboven, boevenbende is het!

Bezoek EuropCar Reviews over EuropCar

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over EuropCar
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden