Goldcar: wees heel voorzichtig en laat alles opschrijven!

Goldcar: wees heel voorzichtig en laat alles opschrijven!

Mijn ervaring is alleen met Goldcar op Bilbao Airport (shuttle service). Ik heb hier diverse keren een auto gehuurd en altijd een (bijna) nieuwe, schone auto auto gekregen. Het personeel varieerde van vriendelijk en eerlijk tot irritant (het dametje bleef maar doorzagen dat ik hun verzekering moest nemen tot dat ik haar na de 3e of 4e keer duidelijk vertelde dat ze haar ..... hierover moest houden. Het lijkt alsof de verzekering Goldcar's manier om te verdienen op de rentals. Ik had een benzine auto besteld maar die hadden ze niet, alleen diesel. Hetzelfde dametje wilde mij hiervoor extra laten betalen, haar humeur werd er niet beter op toen ik aangaf dat niet te accepteren.

Ook altijd gezeur gehad over het geld, laatste keer was opeens €98 op mijn creditcard gecharged toen ik de auto had terug gebracht met volle tank en geen schade. Teruggave hiervan en de borg kwam pas 3 weken later nadat ik had aangegeven dat mijn advokaat (een Spaanse vriend van mij) dit op zou laten volgen!

Goldcar is veel goedkoper dan de andere car rentals. Als je toch een auto hier huurt zorg dan dat de kosten die op je credit kaart worden gecharged heel duidelijk op de huurovereenkomst staan uitgesplitst, inclusief of dit borg is of een betaling. De print op het formulier is niet duidelijk, laat het er met de hand opschrijven en tekenen.

Ook als je de auto terug brengt, probeer dat altijd zo te plannen dat het kantoor open is en check samen de auto. Als er geen schade is laat dit dan duidelijk op het formulier zetten, samen met de benzine stand, vooral als de tank vol is. Laat ook op het huur contract zetten wat de uiteindelijke afrekening is en wanneer het geld uiterlijk teruggestort zal zijn.

Zijn ze (veel) slechter dan andere verhuurders, misschien wel maar ik ben ook een keer €230 gecharged zonder enige opgaaf van redenen door een andere en meer gerenommeerde car rental!

Sterke punten
Goedkoop

Zwakke punten
Als je niet de volledige verzekering neemt wordt je credit card direct gecharged voor dit eigen risico (andere verhuurders blokkeren vaak dit bedrag, het wordt nogniet meteen gecharged).

Ondoorzichtige extra kosten worden zonder feedback gecharged op je credit card.

Vaak een hoop moeite om je geld terug te krijgen.

Als je een auto huurt voor lange tijd dan is de huur veel goedkoper. Overweeg dan of dit de moeite waard is. Voor kortere huur periodes loont het de moeite niet, ga ergens anders naar toe.

Bezoek Goldcar Reviews over Goldcar

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Goldcar
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden