Booking.com gooit naam te grabbel door rentalcars

Booking.com gooit naam te grabbel door rentalcars

Als trouwe klant van Booking.com voor het eerst (en laatst) maar eens gebruik gemaakt van een aanbieding om goedkoop een auto te huren. Dat doe je dan via hun dochteronderneming Rentalcars.com; het lijkt één Booking.com familie, totdat je problemen krijgt, want dan geeft Booking.com niet thuis.
Een Ford Fiesta op Gran Canaria van GoldCar voor een paar Euro per dag. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Bij de boeking er direct een verzekering met afkoop van het volledige eigen risico er bij genomen. We betaalden € 149 aan Rentalcars.
Bij aankomst op het vliegveld bleek de auto niet voorradig. We hadden vertraging en daardoor was de door ons betaalde (!) auto al weg. Er waren alleen nog maar duurdere auto’s beschikbaar, met bijbetaling!
Moe van de reis door alle vertraging wilden we door, dus vooruit dan maar. Vervolgens werd de verzekering van Rentalcars niet geaccepteerd. Zo’n duurdere auto had een hoger eigen risico en we moesten er toch echt een extra verzekering bij kopen. Anders zou voor elk krasje standaard minimaal € 600 in rekening worden gebracht en moesten we € 1.400 borg regelen in cash of via de credit card. Vervolgens moesten we ook nog extra betalen voor pechhulp (kennelijk niet standaard…) en er werd luchthaventoeslag in rekening gebracht. Voor de zg. brandstofservice hebben we bedankt, maar ook die stond, zo bleek later toch gewoon op de Spaanstalige factuur.
Al met al moesten we nog € 376 extra aftikken. De credit card weigerde dienst (bleek zo las ik later een veel gebruikte truc te zijn om provisie te ontlopen) en dan maar pinnen.
Op een tablet tekenen voor ontvangst van de sleutels, maar vervolgens plakken ze je digitale handtekening ongevraagd onder een contract.
De auto, een VW Golf, opgehaald uit een grote parkeergarage, waar nog wel de nodige Ford Fiesta’s en kleinere auto’s stonden!
Bij aankomst in het hotel de auto geïnspecteerd. Vol met krassen en deukjes, waaronder ook een aardige deuk in het rechtervoorspatbord. Daar had de auto duidelijk een optater gekregen. De bekleding zat vol met vlekken.
Nou ja, eerst maar aan de vakantie beginnen en dan een klacht indienen.
Bij een tochtje over het eiland begaf de auto het. Onder het rechter voorspatbord kwam een zeer doordringend metaal-op-metaalgeluid vandaan waarmee je echt niet verder kon rijden. Daar stonden we dan in the middle-of-nowhere, ver van de bewoonde wereld. Pechdienst gebeld en pas vele uren later waren we weer terug op het vliegveld om een nieuwe auto op te halen. Toen ik de medewerker aan de balie vroeg of deze auto wel was nagekeken kon ik een grote mond krijgen.
Eerst maar eens geklaagd bij Booking.com. Die gaven niet thuis en wilden de klacht ook niet doorgeleiden naar hun collega’s van hun eigen dochteronderneming. Bij verkoop je voordoen als één, maar als er problemen zijn niet thuis geven. Echt Booking.com onwaardig.
Vervolgens een klacht ingediend bij Rentalcars. De reactie was dat men het erg vervelend vond en dat men ons adviseerde een klacht in te in te dienen (dat had ik toch gedaan?), maar dat kon pas na afloop van de huurperiode. Ondertussen op internet gezocht naar andere ervaringen met Goldcar en met Rentalcars en die gaven me al niet veel hoop op een enigszins bevredigende klachtbehandeling.
Nogmaals, maar nu na afloop van de huurperiode, vrij uitgebreide klacht ingediend bij Rentalcars. Krijg als reactie terug dat ik het contract bij Goldcar heb getekend en dat ik me daar maar moet vervoegen me mijn klachten. Inhoudelijk gaan ze niet op de klacht in, ook niet op de situatie dat hun klanten op pad worden gestuurd met een onveilige schade auto.
Rentalcars onttrekt zich aan haar verantwoordelijkheid en hanteert misleidende verkooptechnieken. Zo worden zaken als luchthaventoeslag en pechhulp niet genoemd bij de boeking. Klachten nemen ze niet serieus.
Ze laten je als consument aan je lot over, wetende dat je natuurlijk geen juridische procedure tegen een buitenlandse onderneming gaat starten.
Goldcar Gran Canaria is feitelijk een criminele organisatie. Dat is een stevige beschuldiging, maar als je de vele reviews op internet leest dan kun je geen andere conclusie trekken.
De Goldcar reviews op de site van Rentalcars zou ik niet al te serieus nemen. Echt negatieve reviews worden niet geplaatst.
Ik begrijp niet dat Booking.com hun goede naam zo op het spel zet.
Wij boeken volgende keer weer Avis of Hertz. Daar hebben we nog nooit problemen gehad.

Sterke punten
geen

Zwakke punten
klachtafhandeling
misleiding bij verkoop

Bezoek RentalCars Reviews over RentalCars

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over RentalCars
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden