Goldcar is een van de marktleiders op het gebied van autoverhuur in Spanje en de belangrijkste in de toeristensector. Met meer dan 25 jaar ervaring beschikt het bedrijf momenteel over 28 autoverhuurfilialen op de belangrijkste luchthavens en toeristische bestemmingen op het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische Eilanden.

Minimum leeftijd

Personen die een auto wensen te huren en besturen van Goldcar, moeten ouder dan 21 jaar zijn en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Echter bestaat er een dagelijkse supplement tot de 25 jarige leeftijd of totdat men minimaal 4 jaar in het bezit is van zijn of haar rijbewijs. De huurders moeten dit supplement direct bij het afhalen van het voertuig op kantoor betalen. De mogelijkheid bestaat ook, dat de minimale leeftijd voor bepaalde categorien auto's minimaal 30 jaar is.


Auto reserveren via de website

Klanten hebben de mogelijkheid om auto's via de website van Goldcar te reserveren. Bij het maken van een reservering worden klanten automatisch ingeschreven op de site. Hierdoor hebben zij ook de mogelijkheid om hun gegevens en reserveringen te bekijken en eventueel te wijzigen op hun persoonlijke pagina. Daarnaast kunnen klanten zich ook gratis inschrijven via de Club Goldcar. Hierdoor kan men ook gebruik maken van exclusieve aanbiedingen.


Annulering- en wijzigingskosten

Bij Goldcar bestaan er geen annuleringskosten tot 24 uur voor het ophalen van de huurauto. Echter bestaan er ook bepaalde voorwaarden. Indien men gereserveerd heeft via een andere website (reisbureau, rentalcars.com etc.) dan dient men de algemene voorwaarden eerst goed door te nemen. De voorwaarden worden meestal per e- mail verstuurd of zijn terug te vinden op de website van het bedrijf waar de auto gehuurd is. Indien klanten een auto hebben gereserveerd via www.goldcar.es. dan bestaan er geen losten tot het laatste moment. Indien de klant meedoet aan een bepaalde aktie, dan kan het wel zo zijn, dat er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Deze voorwaarden zullen direct kenbaar gemaakt worden bij het huren van een auto. Deze voorwaarden moet een klant accepteren alvorens de auto gehuurd kan worden. De voorwaarden ontvangt de klant samen met het reserveringsbewijs per e-mail.


Tariefsoorten en Brandstofbeleid

Bij Goldcar zijn er verschillende tariefsoorten waar klanten uit kunnen kiezen. Dit geldt ook voor het brandstofbeleid. Als eerst kunnen klanten kiezen voor het Full- Full tarief. In dit geval krijgt men het voertuig met een volle brandstoftank en de auto moet ook weer met een volle brandstoftank ingeleverd worden. Indien de auto niet met een volle brandstof tank wordt ingeleverd, dan zullen er een sanctie in rekening worden gebracht, naast de hoeveelheid brandstof die nodig is om de tank te vullen. Klanten kunnen ook kiezen voor het Flex- Fuel of Smart tarief. Klanten kunnen in dit geval de auto ophalen met een volle brandstoftank en terugbrengen zonder deze eerst vol te tanken. In dit geval moet men wel de plaats- brandstof- en afhandelingskosten betalen. De niet gebruikte brandstof wordt terugbetaald nadat men het voertuig heeft teruggebracht. Een derde optie is het Crazy Smart tarief. Klanten kunnen in dit geval de auto ophalen met een volle brandstoftank en terugbrengen zonder deze eerst vol te tanken. In dit geval moet men wel de plaats- brandstof- en afhandelingskosten betalen. De niet gebruikte brandstof wordt terugbetaald nadat men het voertuig heeft teruggebracht. Bij de reservering wordt het Crazy Smart tarief betaald. In dit geval is annulering of wijziging niet meer mogelijk. Klanten hebben het "Key 'n Go" pakket als vierde optie. Dit tarief VIP ophaal mogelijkheden met betrekking tot de sleutels van het voertuig. Klanten kunnen het voertuig ophalen bij een van de Key n' Go automaten en hierdoor wachtrijen vermijden. In dit pakket is de all- risk verzekering zonder eigen risico en het Full/ Full brandstofsysteem inbegrepen.


Met welke kaart betalen?

Klanten kunnen bij Goldcar alleen betalen met een debit- of creditcard. Er is geen mogelijkheid om de huur van een auto contact te betalen of middels een bankoverschrijving. Klanten kunnen betalen met kaarten van Visa en de Mastercard/ Maestro.


Contact gegevens

Telefonische boekingen T.: 902 119 726 Outside Spain: +34 965 943 186 Monday to Sunday from 9:00 to 23:00 Klantenservice T.: 902 109 113 Outside Spain: +34 965 943 186 Monday to Sunday from 9:00 to 23:00 From Italy: T.: 199 151 151 + 390 645 209 634 Monday to Saturday from 9:30 to 20:30 Pechhulp onderweg 24 uur T.:902 105 276 Itali: (+39) 0 689 970 585 Portugal: +351 70750 1990 Griekenland: (+30) 211 411 4552 Frankrijk: (+33) 0 811 360 937 Kroati: (+385) 1 775 71 87 Rodos: +30 2109461333 Malta: +356 79371938 / +356 99493177 Andorra: +376 347 555 Casablanca: +212 661 161 624 24 uur hulp , 365 dagen per jaar


Goldcar video


Artikelen over Goldcar

Auto huren bij Goldcar

Goldcar is een van de marktleiders op het gebied van autoverhuur in Spanje en is een belangrijke aanbieder van huurauto’s in de toeristensector. Het bedrijf heeft al meer dan 25 jaar ervaring en beschikt momenteel over 28 vestigingen op de grote luchthavens en toeristische bestemmingen in Span [...]

Goldcar Reviews

  • Via Rentalcars een auto (allrisk verz) gehuurd bij Goldcar. Vooraf betaald € 205,98. Bij aankomst in Gerona moesten wij € 285,22 bijbetalen (verz. benzine, BTW) . Daar sta je dan 's avonds om 22.30 uur, bij geen betaling geen auto, dus onder protest en veel consternatie en irritatie toch betaald. Goldcar neemt de overeenkomst met Rentalcars ter kennisgeving aan, er wordt niet naar de voorwaarden van overeenkomst gekeken.
    Wij moesten perse bij Goldcar een formulier ondertekenen, Rentalcars kon niets meer voor ons doen, zij nemen daarin zelf geen verantwoordelijkheid. Rentalcars had een dag erna € 101,16 gecrediteerd op basis van ons verhaal.
    Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde van Rentalcars is als deze praktijken zich dagelijks voor blijven doen. Goldcar is voor ons afgedaan wij doen geen zaken meer met premiejagers en vragen ons af of dat Rentalcars hier mee door blijft gaan. De ANWB en ADAC zijn inmiddels afgehaakt met dit bedrijf.

    Sterke punten
    Auto was in goede staat.

    Zwakke punten
    Trekken zich niets aan van overeengekomen afspraken.

    Door Arnold op 24 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Wij hebben voor 12 dagen een auto gehuurd bij Goldcar Porto. Een Ford Fiesta voor 209,67 euro. Bij ophalen van de auto om 23.30 uur ging het in het begin heel soepel, in tegenstelling tot een Nederlands gezin die een creditcard hadden gegeven die niet de bestuurder bleek te zijn (creditcardman en bestuurder vrouw). Ze kregen nu de auto niet mee omdat dit de voorschriften nu eenmaal zijn. Hoe dit afgelopen is weet ik verder niet. Wat mij verbaasde in eerste instantie waren 2 dingen: Ipv 209,67 euro moest ik 393,22 euro betalen! Daar zat weliswaar een volle tank bij twv 56,10 euro maar dan hou ik nog steeds een gat over van E 127,45!! Dit waren volgens hun verplichte lokale belastingen. Erg dubieus want dit is meer dan de helft van het oorspronkelijke bedrag. Verder probeerde ze ons nog een extra verzekering van 250 euro aan te smeren zodat we 'echt' alles verzekerd hadden. Dit hebben we geweigerd omdat er al een verzekering bij zat. Maar goed het was laat en we moesten nog een uur naar ons hotel rijden dus we hebben het maar gelaten. Vervolgens zijn we met de betreffende medewerker naar de auto gegaan en hebben we in het donker (er was wel lantaarnpaal licht) even een rondje om de auto gedaan. De auto was hartstikke nieuw, er stond slechts 1500 km op de teller. We hebben niets gevonden en daar ook voor getekend.
    Bij terugkomst echter werd de auto veel nauwkeurige beoordeeld door de medewerker dan bij afhalen. En ja hoor, deze vond net boven de achterbumper een klein plekje van 2 cm. Als je door je knieën ging en je keek heel goed bleek dat het begin van een krasje te zijn van een cm of 30. Bij daglicht was het al moeilijk te zien... maar het was onze schuld en we dienden hiervoor te betalen. Toen ik vroeg naar de manager nam die niet eens de moeite om te gaan kijken bij de auto. Zij zei je hebt getekend en er is nu schade... geen discussie maar betalen!
    Ik huur regelmatig een auto in binnen- en buitenland en het was meer dan 10 jaar geleden dat ik zo'n formulier moest invullen. Tegenwoordig geven ze in bv Turkije, VS of Spanje gewoon de sleutels bij de balie en ze wensen je een fijne vakantie. Als je dan vraagt of we niet even naar de auto moeten kijken, zeggen ze allemaal: nee hoor is allemaal verzekerd.
    Ik denk niet dat dit een correcte manier is om met je 'klant' om te gaan en om zo star te zijn in je houding. Inmiddels heb ik ook wat op internet gezocht en daar vind je dus heel veel van dit soort verhalen.
    Eerlijk gezegd vind ik het een schande!!! We hebben een heerlijke vakantie gehad maar hierdoor heeft het een bittere nasmaak! En eerlijk gezegd gaat het mij niet eens om het geld, maar het gevoel dat je bedrogen wordt irriteert me mateloos!

    Sterke punten
    Fijne nieuwe auto.

    Zwakke punten
    Zie review! Schandalig bedrijf!

    Door Rohald Vermeulen op 24 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Audi gehuurd met alleen 2500 km op de teller. Prima auto.
    Onderweg naar de airport kregen we een lekke band, wat kan gebeuren...Het probleem was dat er geen reservewiel in lag en geen setje om de band tijdelijk te maken. We moesten een sleepbedrijf laten komen om de auto op te halen en vervolgens werden we afgezet bij Goldcar. Daar zagen we veel auto's met alleen maar een lekke band binnenkomen. Iemand anders moest van half drie snachts wachten tot de volgende ochtend omdat er geen service nummer beteikbaar was. Door alleen maar een lekke band hebben we de vlucht gemist. Kosten 380 euro...

    Sterke punten
    Nieuwe mooie auto's

    Zwakke punten
    Check reservewiel of reparatie mogelijkheid

    Door R van Beurde op 5 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Door alle kritische reacties op deze site zeer argwanend geboekt. Maar omdat het verschil in kosten zo groot was toch maar het risico genomen. Gelukkig! Want we hebben een zeer goede ervaring gehad met Goldcar in Portugal Faro.

    Wel een extra kras opgemerkt. Die werd meteen aangetekend op het formulier.

    Kregen een vrijwel nieuwe Ford Fiesta mee. 7.500 km.

    We werden netjes en snel geholpen en er werd niet moeilijk gedaan dat we de verzekering niet wilde afkopen. Ook hadden we bewust voor vol-vol gekozen.

    Ondanks dat we de sleutel buiten openingstijd achter moesten laten in een sleutel box en er dus geen gezamenlijke controle gedaan kon worden zijn er geen extra kosten in rekening gebracht. Alle het gereserveerd eigen risico is zojuist netjes teruggeboekt.





    Sterke punten
    Heel scherpe prijs, ook kinderstoel was goedkoper dan bij andere maatschappijen.
    Geen gezeur over aanvullende verzekering.
    Vriendelijk geholpen.

    Zwakke punten
    Extra kosten voor peagekastje waar nergens over verteld was. Maar die € 12 zijn te overzien.
    Ook extra kosten voor naar buitenland reizen (€60) waar wel melding van was gemaakt, maar pas na boeken. Zodat we die niet mee konden nemen in de afweging.

    Door Van de Wiel op 25 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • I thought Goldcar was a car rental company.
    After my experiences in Palma I know better.
    Goldcar is organized crime.
    And every year thousands of people are victim of their vicious crimes.

    Sterke punten
    Ready for jail

    Door G.Op 't Veld op 21 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hier is mijn verhaal (in het Engels, omdat ik het naar de verhuurder doorstuurde, zonder antwoord trouwens ...)
    Through AutoEurope, I rented a car with Goldcar for the period May 10-June 1 2016.
    I have serious complaints about the service I received from Goldcar ! The reception at the Goldcar counter upon arrival at Malaga Airport was extremely unpleasant!
    First, the man at the counter tried to sell me their full insurance, although my voucher clearly stated that I already subscribed to it with AutoEurope. I answered that I already had this insurance, but he said : “no, you haven’t”. When I started reading my contract with you, he interrupted me very rudely, saying : “you don’t have to read the whole contract! When you have insurance with AutoEurope, you still pay the damage, and it is not sure that they will reimburse you; when you take it with us, you don’t pay anything”! Of course, this statement is ridiculous and very confusing! I’ve worked with AutoEurope before, and know better …
    I ended up paying 173€ extra : 99,17 + IVA for returning the car to another office, and the rest for fuel if I didn’t return the car with full fuel tank.
    Then, he made me sign the document about the damage of the car, which I hadn’t seen yet, saying that he didn’t have time to go with me all the way to the car, but if something was wrong I could tell the Goldcar person on the parking lot. I expressed my dissatisfaction with that procedure, but there was no other solution. Arriving at the car (a good 10 minutes’ walk with luggage and so!), I noticed sticker-damage on the driver’s door which was not mentioned on the document. There was nobody from Goldcar present in the parking, but then I noticed someone from Goldcar passing by and asked him if he could confirm the damage on the document so that we could go on our way. He answered that he had to be in time at the office, since clients were waiting, and didn’t have time for me! I guess once you’ve paid, you’re not a client anymore for Goldcar!!! So I had to go all the way back to the office in the airport, another 10 minutes’ walk …
    When I arrived there, some 20 clients were waiting, and 2 out of the 3 clients being served were shouting like hell, it was actually a big discussion going on and I was rather pleased that I wasn’t the only one being badly treated. I managed to tell the same man at the counter that there was a problem with the car, showed him a picture of the sticker (as he told me to do if there was damage) and asked him to change that on the form; he went away without saying anything, came back a few minutes later to tell me I was given another car. When I told him I didn’t need another car, just a mention on the form, he replied that “the boss had decided so”.
    He wanted to send me off with the new car keys and a new ‘damage’ document that I had to sign, but that of course I refused. After some discussion, he left the counter and the clients – 2 of which were still ‘fighting’ – and came with me to the parking lot (another 10 minutes’ walk).
    The second car was OK, so I signed the document, transferred all my luggage without any help from him, and gave him back the keys of the first car. The whole process took me 2 hours: I was at the Goldcar desk for the first time at 9 a.m. and left the parking at 11 a.m., having an important business appointment at 11.30!
    By that time, I had become so frustrated and nervous that, in transferring my luggage to the new car, I forgot my raincoat. I noticed this early evening, called Goldcar to mention it, and went back to the office two days later: I was told they knew nothing of a found coat, although the car could not have been rented due to the damage, and you couldn’t miss the coat: bright red, on the rear seat!!!
    I was told to contact ‘customer service’ by phone on this matter, and received the same answer when I mentioned my problem at the time of return of the car. Nobody could give me any e-mail address of this ‘customer-service’ … !
    The conclusion is that Goldcar is in many ways dishonest (if not plain thieves) and absolutely not ‘client-friendly’.

    Sterke punten
    Je zou kunnen denken: de prijs, maar uiteindelijk kom je bedrogen uit...

    Zwakke punten
    Zowat al de rest, de wagen was niet eens echt proper, en beschikte over geen enkele vorm van gebruiksaanwijzing.

    Door Chantal op 16 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Wisselende ervaringen met Goldcar.
    In beide gevallen direct bij Goldcar (website)
    geboekt: Faro (P) & Nice (F).
    Ervaring in Faro was prima zowel ophalen en terugbrengen snel, vriendelijk en efficiënt.
    Nice was een ander verhaal en heeft mij doen besluiten NOOIT MEER met Goldcar in zee te gaan.
    Ten eerste: je moet met een shuttle bus naar de verhuurder, dit was uiteraard bekend bij het boeken.
    Goldcar is gevestigd aan een drukke weg met veel files hetgeen lastig is bij terugbrengen.
    Bij het ophalen werd, zonder te vragen, direct een bedrag van de creditcard afgeboekt voor full coverage.
    Ik merkte dit toen ik wees op een aantal krasjes (links voor) wees en mij toen vertelde dat dit geen probleem was omdat ik toch full coverage verzekerd was (hetgeen de huurprijs verdubbelde). Ik heb die verzekering terug kunnen draaien en een foto gemaakt van de krasjes. De krasjes werden door een Goldcar medewerker genoteerd op een formulier. Bij het terugbrengen van de auto werd er gewezen op de krasjes. Ik vertelde dat die genoteerd waren bij het ophalen. Het formulier werd erbij gehaald en daar stond dat de krasjes rechts (!) zaten en nu werden ze links voor geconstateerd. Toen ik de foto op mijn iPhone liet zien was het goed. Daarna werd er gewezen op een krasje (4 mm) op een van de velgen. Twee weken na thuis komst ontving ik een email dat er 150 Euro van mijn creditcard afgeschreven zou worden vanwege het krasje op de velg. Daarnaast werd twintig Euro diesel toeslag berekend, het feit dat het een diesel auto was in plaats van benzine. Al met al ruim een verdubbeling van de oorspronkelijke kosten berekend bij de boeking. Toen eens gaan googelen op GoldCar en bleek dat zij nogal negatief naar voren kwamen in een TV programma in 2015 juni (MAX) en dat o.a. ANWB en andere tussenpersonen geen zaken meer doen met Goldcar. Ik heb hoofd Commerciële Zaken (een Nederlandse dame) in Valencia aanschreven en alle extra opgevoerde bedragen zijn inmiddels teruggeboekt op mijn creditcard, zo eind goed al goed. Toch voor mij geen Goldcar meer en zeker niet in Nice!

    Sterke punten
    Lijkt (!) goedkoper te zijn dan anderen. Jonge auto's.

    Zwakke punten
    Geconstateerd in Nice (F): onvriendelijk personeel, ophaal locatie via Shuttle bus vanaf Terminal 1 (uit NL kom je aan op terminal 2) dus omslachtig en kost tenminste twee uur extra.

    Door Johan op 14 juni 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor een aantrekkelijke prijs huurde ik voor 3 weken een auto bij Goldcar in Portugal. Ik had al een volledige verzekering via rental cars betaald, maar goldcar probeert op alle mogelijke manieren je een extra verzekering te laten kopen, door je ervan te overtuigen dat hun verzekering beter is.

    Behalve dat moest ik benzine kosten betalen! Ik kreeg de auto met een volle tank mee, en ik leverde hem met een volle tank weer in. Tot mijn verbazing zag ik thuis op mijn afschriften een rekening van Goldcar voor benzine van maar liefst 113,45 euro!!! Behalve de volle tank bij ophalen en inleveren van de auto, is het dubbel zo vreemd dat ik een diesel auto had gekregen met dus lagere brandstof kosten! Voor een volle tank betaalde ik doorgaans ongeveer 45 euro!

    Het meest belachelijke van het geheel is dat ik uiteindelijk bij inleveren van de auto ook nog 110 euro schoonmaakkosten van de auto moest betalen! Ik heb daar een forse ruzie over gehad. De auto had ik voor inleveren nog zelfs schoon gemaakt! Tenslotte stond er ook nog een buitensporig hoge borg van maar liefst 1700 euro op het spel, en dreigde ik door de ruzie mijn vlucht te missen. Dus heb ik uiteindelijk maar betaald.

    Sterke punten
    Geen enkele. Malafide verhuur maatschappij!!

    Zwakke punten
    Klanten lokken met goedkope huur prijzen, en je vervolgens op alle mogelijke manieren belazeren om geld aan je te verdienen.

    Door Michael op 13 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Auto gehuurd in Santiago de Compostella en bij ontvangst van de auto tegen de medewerkster gezegd dat er een brandgaatje in de stoel zat.
    Dit was geen probleem want we hadden toch de meest uitgebreide verzekering en hoefden er verder geen aandacht aan te besteden.
    Na drie weken de auto ingeleverd in Alicante en deze werd niet bekeken op schade e.d. omdat we toch een volledige verzekering hadden.
    Na enkele weken werd er een bedrag van 550 euro via mijn creditcard afgeschreven, navraag leerde dat er een brandgaatje in de stoel zat bij inleveren.
    We zijn nog steeds bezig (juni 2016) om dit bedrag terug te krijgen op allerlei manieren maar tot op heden geeft Goldcar niet thuis.
    Geweldige business om iedere huurder van die bewuste auto met gaatje 550 euro af te pakken.
    Bijzonder slechte ervaring met Goldcar in ons geval.

    Sterke punten
    Wegen niet op tegen de slechte punten.

    Zwakke punten
    zie review

    Door erik op 11 juni 2016 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • We made a reservation at the website easyterra with a full insurance (supercover). This was included on the reservation form. The staff was friendly until we said we didn't want the insurance of Goldcar. Than he became unfriendly and obtrusive. He said that every scratch, even after we checked in the car before opening hours, will be charged. A form with all costs of the damage on the car was shown. We did not understand why the super cover insurance was not sufficient, but they told us it was not possible to book insurance other than the one from Goldcar. Then they needed a reservation of 1100 euro with the creditcard, but is was not working anymore. It dit worked for the fuel deposit and there was no limit on it. So it was not possible to reserve a deposit for the possible damage, there was no other option than to pay for the gold car insurance. This insurance was more than the total costs at easy terra! For us no more goldcar (and easyterra). After we came home we did not receive the total deposit for the fuel, a unknown tax was added on the form. Another surprise that was not mentioned.

    Zwakke punten
    Zie bovenstaande (sorry voor engels, maar zo hebben we het ook naar goldcar gestuurd).
    - je wordt verplicht verzekering af te nemen, omdat je creditcard het zogenaamd niet meer doet (daarvoor nog wel voor de borg van de benzine). Verzekering was duurder dan hele autohuur.
    - Onvriendelijk, opdringerig personeel zodra je laat weten geen interesse te hebben in de verzekering

    Door Brouwer op 10 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Was ervan overtuigd dat Goldcar zich had verbeterd. Helaas niet. Bij ophalen auto Luchthaven Valencia toch weer geconfronteerd met onverwachte bijbetaling van 272 euro. Baliemedewerker ervan proberen te overtuigen dat alles via holidaycar was betaald. Ik kon kletsen als brugman maar kreeg geen gelijk. Ik had beter met hem rechtstreeks zaken kunnen doen dan was het veel goedkoper geweest. Je trapt er toch weer in en betaalt uiteindelijk het forse bedrag. Dag later gelijk mail naar holidaycar gestuurd maar nog geen reactie. Onbegrijpelijk dat deze roversbende zijn gang maar kan blijven gaan. Ik zou zeggen BOYCOTTEN die fraudeurs..inmiddels contact gehad met Holidaycars en deze firma heeft voor prima oplossing gezond. Klasse!!!
    Theo Kuijpers, oud-verslaggever

    Sterke punten
    Fraaie auto en inmiddels alles door Holidaycars uitstekend opgelost.
    Hulde voor #Holidaycars

    Zwakke punten
    Niet luisteren

    Door Th.Kuijpers op 9 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik huurde een auto bij Goldcar op Malaga. Ze waren op Internet de goedkoopste, dus waarom niet.
    Omdat ze de goedkoopste zijn een ellenlange wachttijd van 1 uur voordat je wordt geholpen.
    Eindelijk aan de beurt. Vriendelijke dame in redelijk engels.
    Creditcard voor de borg van 1400 euro!. De PC weigerde de invoer van de creditcard door een storing.
    Bij een schade wordt dit met de verstrekte borg verrekend. Dit schadebedrag moet je dan zelf verhalen op de verzekering die je bij Goldcar hebt afgesloten.
    Ervaring hiermee heb ik niet. Maar deze manier lijkt me zeer omstreden.

    Of ik wilde opschuiven naar een andere pc van collega. De invoer werd nu geaccepteerd.( bij het checken een dag erna bleek 2 (TWEE) maal het bedrag van 1400 € zijn gereserveerd.
    (email gestuurd naar Goldcar gestuurd. In de weekenden onbezet! Nadat ik thuis was na een week, een email ontvangen en correctie , dat wel).
    Terug naar de incheck. Na 45 minuten had ik dan mijn auto.
    Wel een volle tank, en leeg terug brengen. Wat er dan in de tank zat werd
    gecrediteerd. Wel berekende men een bedrag voor de tank controle.

    De auto was prima. Echter na 4 weken opnieuw een creditafschrijving van 40€.
    Reden? ze hadden op 17/5 een bekeuring ontvangen( was ik al niet meer in Spanje). Ze hadden de bekeuring met mijn data retour gestuurd naar de politie. De bekeuring kreeg ik later wel toegestuurd. Voor de administratie berekende Goldcar 40€ (art 9 van de voorwaarden).

    Bij het terugbrengen van de auto, slechte aanwijzingen waar je moet zijn. Op de 1ste etage, terwijl borden je verwijzen naar de 2e.Personeel hier niet vriendelijk.

    Sterke punten
    Nette auto!

    Zwakke punten
    Wel zie mijn review.

    Door P.Kwast op 8 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Nadat ik aangekomen was op het vliegveld van Pisa Italia wilde ik mijn auto ophalen bij goldcar via Holyday Cars werd mij in mijn voucher verteld dat het verhuurbedrijf gevestigd was in de aankomst terminal.
    Dus niet , volgepakt met een groep andere mensen in een shuttle bus werd ik gedrop ergens anders op het vliegveld. Daar aangekomen word je als vee afgevoerd naar het betreffend verhuurbedrijf Gold nog wat. Als
    Je na een uur aan de beurt bent word je zo onbeschoft behandeld geen woorden voor. Ze verplichten je een extra verzekering te nemen en een soort brandstof systeem vol mee leeg terug, de origenele prijs was voor drie dagen 47 euro ik eindigde op 251 euro . Na contact met Holiday Cars waste zij hun handen in onschuld ( werd daar te woord gestaan door Joëlle Bakker ) . Afijn
    het probleem was nu dat ik de auto langer wilde hebben . Nou dat was niet mogelijk ik moest de auto maar terug brengen 3 uur rijden terug en weer 3 uur rijden naar mijn bestemming en maar een nieuw contract aangaan.
    Je word met je rug tegen de muur geplaatst met Holiday Cars afijn hebt dus gedaan nieuw contract . Joëlle Bakker van Holiday Car vroeg mijn credit card details voor een aanbetaling maar nee ze incasseerde het hele bedrag met als gevolg dat ik deze boeking niet meer kon wijzigen of annuleren . Dat was later wel nodig voor de nieuwe boeking die maakte met haar . Nam contact met ze op weer via Joëlle Bakker en zei vertelde me doodleuk aan de telefoon en per mail dat ik de auto dan maar weer heen en weer moest rijden en een nieuw contract voor de wijziging moest aangaan. Ik wil allen maar zeggen Holiday Cars zijn oplichters in combinatie met Gold Car . Een klein beetje klantvriendelijk maar nee ze pakken liever 1 x je een paar euro's van je dan dat ze je als klant houden.
    Mijn advies voor toekomstige autohuurders vermijd Holiday Cars rentals en ook het verhuur bedrijf Gold Car want ze lichten je op.
    Met vriendelijke groet Andre

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Oplichters

    Door Andr Harman op 19 mei 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Het zijn een stelletje oplichters bij elkaar. De "dame" achter de balie op de luchthaven was zeer onvriendelijk toen wij aangaven geen extra verzekering te willen afsluiten. We hadden immers alles al geregeld via DoyouItaly. Ze wilde de auto niet aan ons meegeven. Je merkt aan alles dat ze erop getraind om je bang te maken voor het risico op schade in het Italiaanse verkeer. Voor het aansmeren van een extra verzekering krijgen ze een bonus.
    Uiteindelijk moet je toch iets als je om 1uur 's nachts op de luchthaven staat met 3 kleine kinderen dus toch maar besloten de verzekering te nemen. Toen kregen we te horen dat de creditcard op de naam van mijn vrouw staat terwijl de boeking op mijn naam stond. Dit was een groot problem volgens haar. Ik vroeg haar het contract dan ook op de naam van mijn vrouw te zetten maar dit kon (wilde) de dame niet aanpassen in het systeem. We dropen af zonder auto en dit boeide haar total niet. Uiteindelijk hebben we een extra hotelovernachting in Pisa moeten nemen en extra taxikosten moeten maken omdat we niet naar ons vakantiehuis konden rijden.
    Ik raad iedereen sterk af om hier een auto te huren.
    Deze truc hanteren trouwens alle autoverhuurders in Italie, maar Gold card spant hierin de kroon; wees gewaarschuwd!

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    asociaal personeel die erin getraind wordt extra verzekeringen aan te smeren

    Door Visser op 13 mei 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor ons verblijf op Mallorca huurden we een auto via Holidayautos bij Goldcar.
    Bij aankomst op de luchthaven van Palma bleek de wachtrij voor de balie bijzonder lang. Er zat dus niets anders op dan geduldig meer dan anderhalf uur (!) te wachten tot het onze beurt was.
    De baliemedewerkers bleken niet erg gehaast om de lange rij wachtenden sneller te behandelen.
    Aan de balie was onze vraag om als eerste en enige bestuurder niet mijzelf maar mijn vrouw op te nemen. Dat bleek niet mogelijk omdat ik de boeking had gemaakt en mijn vrouw enkel als tweede bestuurder (mits opleg van € 39) kon opgenomen worden . Bijzonder vreemd omdat juist dit net twee weken voordien WEL mogelijk bleek te zijn bij Goldcar in Malaga. De baliemedewerker antwoordde hierop dat het wellicht een nieuwe medewerker was die de procedures nog niet kende.
    Na heel wat heen en weer gediscussieer stelde men voor om een all-in verzekering te nemen waarin een tweede bestuurder vervat zat (die we de facto niet nodig hadden) Een andere mogelijkheid om enkel mijn vrouw te laten rijden met de huurwagen bleek niet te bestaan. Om zijn goede wil te tonen zouden we 10% korting op de all-in verzekering ontvangen.
    We hadden geen zin meer om nog langer te wachten en hebben dan maar met tegenzin het voorstel aanvaard.
    Conclusie : Nooit meer Goldcar !

    Sterke punten
    ze verhuren auto's aan scherpe prijzen.

    Zwakke punten
    De scherpe prijzen verdwijnen als sneeuw voor de zon door al hun oplicht praktijken.

    Door Ralf Zehner op 12 mei 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Verbaast me te zien dat er zo veel negatieve recenties zijn over Goldcar.
    We huren hier al enige jaren en op verschillende locaties in Spanje maar nog nooit een negatieve ervaring gehad.
    Hoe kan het dan dat er zoveel negatieve verhalen zijn?

    Sterke punten
    prima geregeld

    Zwakke punten
    geen

    Door Ab op 24 april 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor een bliksembezoek een reisje Toscane geboekt. Via Holidaycars werd ik kennelijk klant gemaakt bij Goldcar rental (dit werd mij pas duidelijk bij uitprinten voucher) en dit werd de slechste ervaring welke wij OOIT hebben meegemaakt bij een autoverhuurder. Wij zijn redelijk reislustig en hebben in de meeste werelddelen al auto's gehuurd maar zo'n "oplichtersbende" als Goldcar hebben we gelukkig nog nooit eerder meegemaakt. In het kort weergegen, na eerder in Nederland een aanbetaling gedaan te hebben,zou ik bij het ophalen van de auto nog een bedrag van 31 euro moeten betalen. Dit werd een bedrag van ruim 190 euro in verband met een verplichte verzekering. Wanneer ik deze niet af zou nemen werd een bedrag van 1200 euro van mijn creditcard afgeschreven. Gelukkig zat bij dit bedrag ook nog een volle tank benzine ter waarde van 88 euro en dat voor een tankinhoud van 37 liter. Kennelijk formule 1 brandstof van 2,37 euro per liter!!!
    Na twee dagen gebruik de auto vroeg op de luchthaven achtergelaten en zojuist bij terugkeer een mailtje van Goldcar. In mijn naiviteit dacht ik dat het de mij toegezegde verrekening was van de benzine welke nog in de tank zat( meer dan de helft) maar het tegenovergestelde was het geval! Men had de brutaliteit om te claimen dat wij de auto zo vuil hadden achtergelaten dat deze voor een bedrag van 150 euro gereinigd zou moeten worden!
    Wat de rol van Holidaycars is weet ik niet maat onze ervaringen met Goldcar zijn zeker niet Gold!! Trouwens heb ik aangegeven dat ieder bedrag wat nu nog door hun wordt afgeschreven door mij zal worden gestorneerd en dat ik geen cent meer aan hun betaal!

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Zie review

    Door J. de Feijte op 17 april 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Over Goldcar kan ik kort zijn: Het is een onbetrouwbare autoverhuurder.

    Waarom?

    De auto werd geleverd met een volle tank, waarvoor ik had betaald. Mij werd beloofd dat wanneer de auto met volle tank zou worden ingeleverd, de benzinekosten zouden worden teruggestort op mijn bankrekening. Je raad het al: Ik heb nooit wat teruggekregen.

    Sterke punten
    Ze verhuren auto's

    Zwakke punten
    Je wordt opgelicht.

    Door Nick op 14 april 2016 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 1: Gedwongen om een all in verzekering te nemen die ik niet wou. Waarom? De limiet van mijn mastercard stond op 1250 euro ingesteld, maar de desk ter plaatse vroeg bovenop de 1200 nog eens 68 euro deposit voor de brandstof. 18 euro boven de limiet dus. Terwijl ik meteen alle moeite deed (telefonisch en per e-mail) om de limiet van mijn kaart te laten verhogen, weigerde de bediende ook maar 1 vinger uit te steken opdat ik de resterende 18 euro cash of met mastro mocht deponeren. De boodschap: als je de all-in verzekering neemt, dan dien je de 1200 euro niet te deponeren. De kosten van die verzekering krijg je wel niet terug. De bank kon de limiet verhogen, maar dan moest ik een dag wachten. Naar een ander verhuurbedrijf gaan kon niet want het hurbedrag was al betaald bij de reservatie. Zo zag ik het huurbedrag meteen verdrievoudigd.

    2. De auto werd zonder schade en met een volle tank terugbezord. Toch kreeg ik zonder uitleg maar 38 euro terug ipv 68. Navraag leerde dat met 30 euro had afgehouden voor een special cleaning. De auto diende inderdaad eens gestofzuigd te worden - vrij normaal na 8 dagen waaronder enkele dagen strand. Dat dit onder special cleaning valt is absurd.

    Conclusie: het lijkt goedkoop maar komt uiteindelijk veel duurder uit, en als consument voel je je zwaar bekocht. Het mag dan allemaal wel in de kleine lettertjes staan, de interpretatie van die lettertjes is voornamelijk gericht op geldgewin. Klantvriendelijkheid = 0.

    Trouwens: de banden van de wagen waren volkomen versleten.

    Door Jelle Carron op 13 april 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Mijn ervaringen met Goldcar Faro zijn zeer goed. Ik denk dat dit komt omdat ik rechtstreeks bij hun boek, zonder tussenkomst van bedrijven die beweren dat alle verzekeringen al geregeld zijn. Dus: boek rechtstreeks en neem een VOLLEDIGE all-risk dekking! Dat kostte me 120 euro extra voor 10 dagen en door de lage autohuur is dat heel goed te doen. Snel opgehaald (ok, het was maart...) en heel snel weer ingeleverd. 1e x een Nissan Juke en 2e x een Ford Focus, beide hagelnieuwe diesels zonder daar om gevraagd te hebben. Volle tank (68€) na twee dagen teruggestort gekregen, na twee weken volgde nog een inhouding (zoals ons al was uitgelegd) van 10€ ivm tol op de Portugese snelweg. Geen verborgen kosten, duidelijke prijsstelling. Maak het jezelf niet moeilijk en neem altijd een all-risk dekking!!!

    Sterke punten
    Hagelnieuwe auto's, goede prijsstelling in vergelijking met de grote merken zoals Avis en Hertz.

    Zwakke punten
    Ik kan ze niet bedenken...

    Door Hans op 27 maart 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Alles geregelt komen we aan in malaga om de auto op te halen mogen we 2 uur wachten en kregen ook nog eens extra onverwachte kosten erbij

    Sterke punten
    Niks gewoon kut

    Zwakke punten
    Alles kut verhuurder

    Door Hans op 24 maart 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hebben een auto gehuurd in Italie, bij Goldcar. De auto was prima.
    Echter hadden we het Vol - Vol tank schema afgesproken en daar dus 100 euro als voorschot voor betaald die we bij terug gave van de auto met volle tank terug zouden krijgen.
    Volgens de desk op het vliegveld was alles in orde, en zouden we dit geld terug krijgen.
    In plaats hier van kreeg ik een nota voor een fuel breach van 40 euro en ook maar 48 euro terug gestort van de 100. Na vel mails kreeg ik de uitlet dat er 8 lieter bensiene bij getank moest worden dus daarom de 40 euro boete, welke niet klopt omdat ik zeker weet dat ik vol getankt had bij teruggave

    Gezien ook de vele slechte recenties, voor ons dus noooooit meer Goldcar
    Goed koop is hier ook echt duur koop

    Sterke punten
    Auto was prima, meer dan gevraagd of gereserveerd.

    Zwakke punten
    Je betaald dus uiteindelijk wel voor de iets grotere auto waar je niet om vroeg of gereserveerd had.
    Met extra kosten die zij achteraf in rekening brengen. In de vorm van boetes of extratjes of service .
    Ook word het eigen risico (in ons geval 1200 euro), in de vorm van een creditcard blokkade, door het bedrijf erg lang wast gezet op je meer dan 4 dagen

    Door Peter op 14 maart 2016 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Goldcar heeft maar één doel; extra geld verdienen door de toerist dingen aan te smeren die ze niet nodig hebben, zoals een extra verzekering, zelfs als je al een all risk verzekering hebt. ze doen dit op slinkse wijze, namelijk door iets op te boeken, als je niet zelf zegt dat je dat niet nodig hebt.
    ze geven aan dat ze nog niks van je creditcard afboeken, maar bij teruggave van de auto, zelfs als er niks gebeurd is en geen schade, boeken ze toch de hele zaak af.

    TIP: BOEK OOK NOOIT VIA DOYOUSPAIN. Dit is een zogenaamde verzamelsite van verhuurders, maar ze spelen onder één hoedje met bandieten, zoals Goldcar.
    Doe je zelf een lol; betaal een paar euro meer voor de huur van een auto, maar spaar jezelf een hele hoop extra kosten door NIET bij Goldcar te huren...

    Sterke punten
    geen. het zijn oplichters

    Zwakke punten
    bewust toeristen geld uit de zak kloppen door overal extra kosten voor te rekenen. Je mag er vanuit gaan dat je meer dan de dubbele prijs betaald dan de prijs die bij de reservering staat.

    Door M.Lamers op 6 maart 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben helemaal klaar met autoverhuurder Goldcar in Spanje. De manier waarop dit bedrijf met klanten omgaat lijkt in mijn ogen meer gebaseerd te zijn op het misleiden van klanten dan op het runnen van een autoverhuurbedrijf
    Ze leverden me een wagen met een gatje in de bestuurderzetel. Dit had ik maar vastgesteld als ik al vertrokken was op de luchthaven. Niettegenstaande ik een al in verzekering bij hen had afgesloten, hebben ze mij voor de kosten doen opdragen. ( 550 euro). Na mijn schrijven met de melding dat ik die zo ontvangen heb, blijven ze me steeds verantwoordelijk stellen. De hoeveelste ben ik die een factuur gekregen heeft voor de schade aan de zetel?
    Dus, GOLCAR is onbetrouwbaar om een wagen te huren.

    Sterke punten
    sterk in oplichten

    Zwakke punten
    Lange wachttijden, 2 uur
    slechte klantendienst
    onvriendelijk

    Door Frans op 28 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb via Rental Cars een auto geboekt bij Goldcar Tenerife van 5-2 t/m 14-2. Hadden we maar alle reviews gelezen. Heel herkenbare commentaren en ook wij zijn zeer schandalig behandeld door ene Viola aan de balie. Geen enkel excuus wat ons is overkomen en alleen het eigen verhaal telde.
    Wat is er gebeurd: Ik was volledig verzekerd via Rental Cars maar we werden zo ongeveer gedwongen om nog eens 209 euro bij te betalen. Ik weigerde en vroeg waarom(was voor verzekeren en diesel). Er werd een formulier onder mijn neus geduwd en zeeeeer dwingend gedaan dit te tekenen. Anders zou 1400 euro worden geblokt op mijn creditcard en dat wilde ik toch niet? Om het niet nog later te maken heb ik getekend en konden we het zo ongeveer uitzoeken waar de auto stond. Geen enkel formulier met enige schades etc dus heb ik foto's genomen.Na het wegrijden stopte de auto er op de erg drukke T47 plotseling mee in de buurt van San Juan. Wat bleek: er was door Goldcar benzine getankt ipv diesel. Via de customerservice en hulp van Spanjaarden gebeld. Toen een uur wachten op de takelwagen en weer terug met de taxi naar het vliegveld(-inmiddels was het al bijna 3 uur verder-) Aan de balie was er door diezelfde Viola geen enkel begrip voor dit malheur. Zelfs geen enkel excuus of een kopje koffie of zo.Na ons beklag werd diezelfde Viola nog penetrant ook en vroeg ons of wij ook naar haar verhaal wilden luisteren. We zullen niet vertellen dat we toen behoorlijk onze buik ervan vol hadden. Onze vraag of Goldcar misschien ter compensatie gratis een tom tom beschikbaar kon stellen,- we moesten immers midden in de nacht nog ons appartement vinden in Puerto de Santiago-, werd schampertjes gereageerd en dat ging niet. Wel heb ik Rental Cars daags erna gebeld, mijn relaas gedaan en mijn all Insurance verzekering terug kunnen draaien(met dank aan ene Frank van Rental Cars die het volledig begreep en al vele klachten over deze verhuurder kende) Ik heb na terugkomst nog 55 euro terug ontvangen van Goldcar vanwege de volle benzinetank.
    Overigens heeft Goldcar Tenerife vorig jaar ook het foefje met de verzekering uitgehaald bij ons en ook in Allicante 2014 was het van hetzelfde laken een pak.Ik heb Rental Cars geadviseerd deze verhuurder uit zijn assortiment te gooien. Het schaadt de service van overge goeie verhuurders van auto's.

    Sterke punten
    Geen enkel of je moet het leuk vinden dit soort capriolen mee te maken. Je hebt wel een verhaal.

    Zwakke punten
    Lees het verhaal en concludeer zelf:
    1. Niet klantgericht, totaal onbetrouwbaar en zeer agressieve verkoopmethoden
    2.Weten van de prins geen kwaad en gaan alles in het Spaans verder regelen
    3.Veel te duur en misleidende reclame voor goedkoop
    Resume: GA NOOOOOIIIIIT MEER MET GOLDCAR IN ZEE. ZE BETOEPEN VANAF HET EERSTE MOMENT DE HELE KLUIT.

    Door Jac Janssen op 16 februari 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek Goldcar

Schrijf je eigen review