Alamo - 22 Reviews

Last updated: 21 december 2018
Alamo Logo

25% aanbevolen, 22 Reviews

 1. Alamo
 2. Algemeen
 3. Volledig verzekerd
 4. Leeftijd bestuurders
 5. Extra kosten
 6. Annulering- en wijzigingskosten
 7. Contactgegevens
 8. Alamo Reviews
 9. Schrijf ook een review over Alamo

Niet tevreden over Alamo? Probeer dan eens SunnyCars.

Alamo

Met bijna 2.000 huurauto locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als USA / Amerika, Canada, Nederland en Frankrijk Alamo biedt u een huurauto tegen een scherpe prijs, met een optimale service en auto's die maximaal 9 maanden oud zijn.

Alamo Details

Hits: 2979

URL: https://www.alamo.nl/

CategorieŽn: Internationale Autoverhuurders

Reviews: 22

Algemeen

Via de website van Alamo kunnen klanten 24 uur per dag een huurauto boeken tegen de voordeligste autohuur tarieven. De tarieven zijn inclusief ongelimiteerd aan kilometers, verzekering, lokale toeslagen en belastingen. Met de No-Risk garantie kopen klanten hun eigen risico volledig af.

Volledig verzekerd

Alamo zorgt ervoor dat klanten altijd verzeker op weg gaan. Klanten zijn verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Daarnaast zijn de lokale BTW en luchthavenbelasting ook bij de prijs inbegrepen. In de meeste landen wordt er wel een eigen risico gehanteerd. Dit geldt echter niet voor autohuur in Amerika.

Leeftijd bestuurders

De gemiddelde leeftijd om een auto te kunnen huren is 21 jaar, maar verschilt per land, per lokale partner en per autotype. Aan klanten wordt gevraagd om de voorwaarden goed door te nemen om precies te zijn of er een leeftijdstoeslag is. In alle landen geldt, dat de bestuurders in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst.

Extra kosten

De extra kosten bij het huren van een auto bij Alamo kunnen kosten zijn voor een kinderzitje, winterbanden, skimateriaal en drop off kosten. Daarnaast kan er op sommige bestemmingen een toeslag gelden voor extra bestuurders. Een bestemming waar er zeker geen kosten in rekening worden gebracht voor een extra bestuurders is Californië (USA). Indien klanten hebben gekozen voor een Alamo Gold of Gold underage pakket, dan hoeven zij geen extra kosten te betalen voor de extra bestuurder. In dit geval kan men drie extra bestuurders opgeven.

Annulering- en wijzigingskosten

Klanten betalen EUR 35,00 als ze tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de huur een boeking annuleren. Van 14 dagen voor aanvangsdatum tot 1 dag voor aanvangsdatum betalen zij EUR 47,50. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de autohuur bedragen de annuleringskosten 100% van de huursom. Daarnaast zijn de berekende dossierkosten niet terug te vorderen. Ook een gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk.

Contactgegevens

De klantenservice van Alamo is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Buiten kunnen klanten een e- mail sturen. die binnen 24 uur beantwoord zal worden.
Telefoonnummers:
vanuit Nederland: 030-6930136
vanuit België: 0031-30-6921399
Overige landen: +31-30-6933088


Alamo reviews (22):

Alamo - Grote verborgen kosten

0

Review:
In het kort: auto gehuurd via (Ryan Air auto verhuur) bij
Alamo Wenen/Vienna Airport (3 daagse trip).

Gecheckt of naar het buitenland rijden mogelijk was, wat het geval was. Dit komt volkomen overeen met concurrenten van Alamo waar ik in het verleden bij gehuurd heb.
Op de airport aangekomen vraag ik voor mogelijke tips voor plekken waar ik tol vignettes het beste kan kopen. Hierop werd geen antwoord gegeven maar direct gezegd dat er een extra rekening komt van 46,- euro. Mijn totaal bedrag was rond de 85,- (voor drie dagen, kleinste auto) dus een 46,- extra charge is behoorlijk van den zotte. De medewerker in kwestie loog dat dit bedrag voor alle autoverhuur bedrijven verplichte is - verzekering dacht hij. Dit heb ik nagevraagd en is 100% onwaar.
Bedrag van 46,- daar moeten aftikken voordat ik mijn vooraf gereserveerde auto kon krijgen. De hele huur annuleren was natuurlijk geen optie ivm grote annuleringskosten.
Ik ben zwaar over de zeik dat mijn gehele autoverhuur uitgaven ruim 50% duurder geworden zijn.

N van der beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Alamo - Nooit meer huren bij Alamo!!!

0

Review:
Alamo is hetzelfde als Enterprise...
Zeer nare ervaring gehad met Alamo bij Airport in Brussel!!!
Zeer onvriendelijke manager, Kevin Sterkmans, die geen goede manieren heeft om te communiseren noch intentie tot iets op te lossen.

Vandaag ipv gereserveerde automaat kreeg ik een schakelauto - er waren geen andere opties...
Geld terug - ook geen optie!
Nooit meer boeken bij deze oplichters!!!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Geen opties tot oplossing van een probleem

Mariya beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Alamo - Balie medewerkers geven verkeerde informatie.

0

Review:
Schandalige service. We hadden een auto gehuurd om door Florida te reizen.
Kwamen bij de balie en werd meteen gevraagd hoeveel personen en koffers.
Advies was meteen dat gaat niet passen je moet een grotere hebben.
Ook al ga ik aan dan leg ik gedeelte bank plat, kwam hij met verschillende foto's die naar mijn in ziens niet klopte.
De grotere die was mogelijk niet beschikbaar. Natuurlijk gingen ze van alles proberen te regelen en uiteindelijk hebben ze dat ook gedaan.
Maar ik had een onderbuik gevoel dat het niet klopte en wilde geen ander voertuig. Uiteindelijk door medereiziger laten ompraten om het toch te doen.
Wat ons wel een kleine Ä400,- extra zou kosten.
Nu zit ik op hotelkamer en heb er nog steeds een slecht gevoel bij en na het kijken naar alle reacties en foto's van de eigenlijke auto.

KAN IK ALLEEN CONCLUDEREN DAT WE GENAAID ZIJN!!!!

Alamo is voor mij zo corrupt als de pest en de is de 1ste en ook meteen de laatste keer dat ik daar een auto heb opgehaald.
Voor mij is mijn eerste ervaring Amerika nu al slecht en heeft mijn verblijf verpest. Mijn mening over Amerikanen is hierdoor ook erg veranderd.

Sterke punten:
NIeuwe voertuigen

Zwakke punten:
Proberen alles om er meer geld uit te halen.
Service dus in en in triest.
Voertuig is/was niet schoon.

Harrie beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Alamo - Perfect!

0

Review:
Wij huurden in augustus/begin september een auto van Alamo in Denver voor 2 weken, alles was vooraf geregeld via ons reisbureau. Wij zijn zeer tevreden over Alamo: we konden de Ford Escape krijgen zoals gevraagd en er werden ons geen extra verzekeringen aangeboden. De gps die we meekregen werkte ook zeer goed en accuraat, al was een ingebouwde gps wel makkelijker geweest. We hadden vergeten te vragen welke brandstof er in onze auto moest en kregen vrij snel een antwoord terug op ons mailtje dus over de service waren wij ook tevreden. Het enige minpuntje voor ons was dat er achteraf een kost voor tolwegen (9 euro) werd aangerekend. Dit werd ons niet op voorhand gezegd en dat vonden we wel jammer maar wanneer wij teruggaan naar de VS huren we zeker terug bij Alamo!

Sterke punten:
+ Nieuwe wagen (had amper 300 km)
+ Comfortabele auto
+ Correcte huurprijs afgerekend
+ GPS werkte zeer accuraat
+ Goede service

Zwakke punten:
+ extra kosten voor tolwegen aangerekend

Ann-Sophie beveelt Alamo aan bij vrienden/bekenden

Alamo - niet bij Alamo huren in Santiago!!!

0

Review:
Huur geen auto bij Alamo in Santiago Chili. Ga eerst maar eens googelen en kijk wat voor ellende je tegen komt. Hadden wij dat ook maar gedaan.
We hadden voor 2 dagen een auto gehuurd op de luchthaven. Op vrijdagavond de auto op advies van een Alamo medewerker in een parkeergarage gezet (we hadden hier zelfs bewijs van, hij had de naam opgeschreven). Op zaterdag bleek de parkeergarage dicht tot maandag! Vervolgens geprobeerd Alamo te bellen maar ze waren niet telefonisch te bereiken. Dan maar met de bus naar de luchthaven. Daar hebben we het geval uitgelegd, het contract beëindigd en de sleutel ingeleverd. Alamo ging zelf de auto uit de parkeergarage halen. Dit hebben ze ook gedaan maar bij thuiskomst bleken ze 400 euro extra te hebben afgeschreven voor de dagen dat de auto in de garage had gestaan! Via rental cars een klacht ingediend maar ze weigeren ons terug te betalen. En rental cars doet ook helemaal niets.

Sterke punten:
helemaal geen!

Zwakke punten:
niet telefonisch bereikbaar
dubbele kosten afgeschreven zonder dat dit was afgesproken.

Donna beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Alamo - Drop-off fees / One Way fees - Wat is waar?

0

Review:
Eerste zoekresultaat in Google op "alamo one way fees":

google*com/search?q=alamo%20one%20way%20fee (vervang * door .)

Leidt naar een actief gehoste .PDF vanaf alamo.nl zelf (op datum van posten van deze review)

alamo*nl/pdf/Drop-off sheet USA - Canada NL.pdf

Vanaf Alamo.nl zelf navigerend vind je echter compleet andere drop-off fees:

alamo*nl/faq/#q3

Wat is nu waarheid? Ik was in de war en klom in de mail met Alamo.Uit de opvolgende mailwisseling met Alamo.nl betreft dit het volgende:

"alleen de informatie die te vinden is via deze zoeksite (Google) is verouderd. Dat is altijd mogelijk omdat een zoeksite zoals Google altijd alle informatie die op het internet aangeboden worden "onthoudt"

"Wij verzoeken klanten altijd de website aan te houden voor de correcte informatie m.b.t. tarieven, one-way fees en voorwaarden voor het huren van een Alamo auto. Een fijne dag verder."

Met andere woorden: "Hetgeen wij publiceren op internet is niet waar, wij vertellen u graag wat wij op welk moment de waarheid vinden". Wanneer ze er niet uitkomen verwijzen ze doodleuk (foutief) naar de werking van Google... (cache)

Sterke punten:
Eigen waarheden verkondigen

Zwakke punten:
Ik huur elders de komende vakantie...

Alamo legt doodleuk eea naar eigen inzicht uit wanneer het haar het beste uitkomt. Klantvriendelijkheid staat klaarblijkelijk niet erg hoog op de agenda...

Zandstra beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Alamo - Pas op voor de balie medewerkers

0

Review:
In LA proberen de balie medewerkers grotere auto's en zogenaamde aftank service aan te smeren.
Volgens de dame was de bestelde auto te klein voor alle koffers terwijl later bleek dat alles en nog veel meer er makkelijk in kon.
Bij de aftank optie vertellen ze niet duidelijk dat het gaat om een volle tank. Het kan alleen voordelig zijn als je met een lege tank terugkomt.
Naast ons werd klanten wijs gemaakt dat ze om door de warme gebieden te reizen echt een grotere auto met betere airco nodig hadden.

Het lijkt erop dat balie medewerkers provisie op extra verkopen krijgen.

Kortom, goed oppassen bij Alamo, maar waarschijnlijk ook bij andere verhuurders.

Sterke punten:
Goede auto

Zwakke punten:
Balie informatie

Steef beveelt Alamo NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Alamo

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Alamo aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Alamo aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Alamo


DMCA.com Protection Status