Europcar - slechte service en afgetrapte wagens

Europcar - slechte service en afgetrapte wagens

Ik had via Europcar een auto geboekt (en reeds betaald) in Marrakech (Marokko).
Daar blijkt de medewerker geen woord Engels te spreken. Tergend langzaam worden de papieren in orde gemaakt en moet er tot twee maal toe worden bijbetaald voor borg en extra afkoop van eigen risico. dit had ik reeds gedaan maar ik vond 800 euro nog steeds heel veel geld. En in een land als Marokko weet je maar nooit. Dit alles gaat in gebrekkig Frans en handen en voeten begrijpen we wat ze van ons vragen. Vervolgens kregen we de auto te zien. Dit blijkt een afgetrapte Peugot 206 te zijn die reeds 100.000km op de teller heeft, geen stuurbekrachtiging of verstelbaar stuur, een moeilijk schakelende versnellingpook en daarnaast vol met beschadigen aan de carrosserie en velgen. Omdat we inmiddels een uur verder zijn en nog een lang stuk moeten rijden, wat foto's gemaakt van de buitenkant en op pad gegaan.
Omdat we niet bekend zijn in Marokko hebben we er via Europcar ook nog een navigatiesysteem bij gehuurd. Dit kost maar liefst 10 euro per dag, dus je verwacht dan wel dat deze ook goed werkt. Helaas de meeste plaatsen waar we naar toe wilden stonden er niet in, hoe goed we ook zochten. Van bekende steden zoals Marrakech en Fez ontbraken ook de meeste straten zodat we toch steeds verdwaalden en we weer de weg moesten vragen.
Naarmate de vakantie vorderde begon de auto steeds meer te kraken en geluid te produceren dus we hoopten steeds dat hij het tot het einde toe vol zou houden. Gelukkig hebben we verder geen problemen ondervonden en zijn er geen beschadigingen bijgekomen.
Bij het inleveren van auto werd naar ons geschreeuwd dat we de papieren en sleutel moesten inleveren. Geen vriendelijk woord kon eraf.
In totaal hebben we 500 euro betaald (excl. benzine) om 9 dagen met een afgetrapte Peugot 206 te mogen rijden. Dit doe ik nooit meer.

Sterke punten
geen

Zwakke punten
zie bovenstaande

Bezoek EuropCar Reviews over EuropCar

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over EuropCar
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden